Nov 10, 2011

SUGARGLIDER MERAH JAMBU!


Assalamualaikum!! ada yang tengah baca ker? dah jawab salam? hoish~ tapi sy masih xdengar ekau jawab salam pong?^^ oww jawab dalam hati...hmm..ok

Pada tarikh 5 SEPTEMBER 2011 saya mengambil sugarglider menjadi anak angkat belaan saya..nak beli sepasang tapi memandang kan saya masih baru nak mengenali haiwan kecil nih..saya try beli sekor..test la dulu kan rasa nya camne..hmm..boleh tahan..rasa nya enak!eh.eh..ter speak indo la pulak...yelaa saje lah nak kasi tahu yg sy beli nih spesis sugarglider baka indo,jakarta..sini harga nya pon jauh murah dari di malaysia...warna pink pulak!

hehe..ada yg buat muke tekejut lah!!
mane la ada binatang lahir2 bulu kale pink..haish..angan saya je mengharapkan haiwan belaan saya kale pink..tapi kan,xmungkin la akan ada ..melainkan kite cat bulu mereka..*dalam perancangan otak tak sihat saye..saya akan mewarnakan hehe!

wat masa ni...saya xde pulak teringin nak bela kutu atau Lipas ya!saya benci kutu dan lipas...dah tersebut2 nih.. teringat time dok asrama dulu...


ok..flashback!

tragedi kutu dia tercicir ,aku tanggung akibat.huhu
sedang asyik salah seorang warga dorm(penternak kutu) tgh menyikat rambut..elok jer dia bentang my tudung..
''pinjam jap,nak buat alas supaye rambut yg disikat tak gugur"pintanya...
nak dijadikan cerita yg pilu n malu tuh..
ntah camne..
saya redho pulak my tudung sekolah jadi alas dia..

Esok nya dah bajet lah siap nak ke sekolah bertudungkan tudung semalam yg dah rapi tersidai atas katil..
pon...pon..bunyik van cam bese menyeru kami tuk naik..
dush!pintu terkatup rapat..semua dah sedia nak gerak ke sekolah la kononnya...

ada pulak sorang mate kanta mulut tak cover ni pulak dia nampak sambil jerit!
"eh..eh..apa nih?eeeii kutuuu lah atas tudung kau!"

dia menjerit membuat kan semua berpaling kepada saya..waa saya pon ape lagi..rasa sangat terancam n teraniaya...!!
"woi cover lah mulut tuh..kang abg van dengar nanti!" kawan yang prihatin mencelah cover line...

saya yang duduk elok dibahagian depan toleh side mirrow..tak sengaja,terlihat memek wajah driver senyum simpul menahan gelihatinyew 
=_='
grrrr..
secara manual,merah padam jadi muke n hati kuh!..huu malang betul!  kan..kan?
huhuhuhu

ok lah!jauh menyimpang dah nih!=D
korang pulak syok je layan cerite konyol tu yerk..hehe..sampai lupe pulak saya nak kenalkan
 Sugarglider saya ni

ok,nama nya YARA,jenis mosaic,8bulan,betina..keistimewaan dia ialah..dia OKU! T_T huhu...mulut dia sumbing..xpelah..sy rela bela dia walopun camne jua.. *siann, padahal xpasan time beli tu!..kena tipu?waAllahualam,sy baik sangke jerr  yang abg jual tu pon xperasan jugak kott..huhuu

tengok lah!saya balik Jakarta nanti..saya saman!hee=P

 time ni xmanja lagi..


 suke buat muka terperanjat

 cam ada kat kutub pulak..^^huhu
 comel je cara bergayut..memang aktif sangat time malam..elok sangat la tu..teman kan saya yang selalu berjaga malam ney..hee=P
 Cage masih sempit..nak main lompat n lari pun tersiksa je dia..kesian...
Akhir nya...Cage kucing dah diubah suai jadik Cage YARA..sangat lapang..
Sebaik ada abang Lut ..boleh tolong pasangkan jaring..kalau tak jenuh nak buat sendiri.terkial2..alamat nya sebulan baru siap kott..^^


Sugarglider dapat sangkar baru terus berubah
lain macam....
                                          I
                                          I
                                          I
                                          I
                                          I
                                          I
                                          I
                                          I
                                         \ /
                                          V

hehe...berubah lah sangat! camne leh sesat adekku dalam cage ? ni mesti kerja nakal Abang Lut bila dah penat..hehe=D


3.25PM,5.SEPTEMBER.2011
pada tarikh yang sama juga lah flight saya dari Jakarta ke Malaysia.ditemani SUGARGLIDER,my Hubby,my Lapink,my Bagasi2 besor...^^
Jakarta,Cik hawa mintak izin culik Encik Adam pulang malaysia kejap tau!=P


 Terbaik..nasi lemak bersama lauk rendang..sedapp la sangat..bayangkan 4bulan xjumpe nasi lemak ..sangat rindu!^^

 seat mr.Adam bersebelahan tapi bukan betul2 sebelah pon..so mrs.Hawa boring xtau nak layan ape...amek pen main lukis2..saat tu pulak mmg cari arah mengelakkan mabuk kenderaan aku yg terok..huh..walopun perjalanan makan masa 2jam..tetap xmampu nak tunggu..rasa nak cepat2 je sampai...
 Bagi mereka yang nak nak ke Jakarta dengan bajet murah...booking online Air asia dari awal InsyaAllah dapat harga yg berbaloi..bagi saya walaupun xdapat mendarat di KLIA..tapi dapat jejak bumi Malaysia pon dah cukup bersyukur sangat!

haritu ada wat promosi,RM10 je flight ke Jakarta..apelagi my sedara pakat booking lah..sangat berbaloi..sampai sana boleh shopping sakan..huhu^^


ok lah kite berakhir disini.. nanti kan Entry cerita sepanjang  dah berada di Malaysia pulak..Salam Aidil adha ya sume..daaaaaa~

Oct 5, 2011

BOOTH ERASZ D FRINJAN,SHAH ALAM....



Ya Allah mase cepat sangat berlalu...
sampai tak terasa...ramai yang sedang terasa dengan saye....xsemesti nyer kite berdiam ,menyepi.. kite xrinduu atau xingat....suke sangat la buruk sangka kan..xbaik woo...fikir kite nih sibuk sampai lupa diri..lupa kawan...padahal maneade...Masa la ney punya pasal! sebab cepat sangat pagi,cepat sangat datang peTang,cepat sangat berlalu malam...cepat saNgat jarum jam berjalan...!! tak sempat nak mengejar masa...
tak perasan..saya dah pon mengabaikan blog,facebook,met kawan,contact kawan,tolong umey,abang wat kerja umah..dahlah bukan selalu plang Malaysia.T_T* woaaa..masa xsalah senarnya,aku yg salah xpandai mengatur masa ....


oklah...kite tinggalkan sesi meluah perasaan...




:: 30 September 2011:: ape tuuuu...ape tuuu....tekun nya korang melihat gambar...
ini semua xdirancang..tetibe jer buka FB,ada yang tawarkan booth kosong..kebetulan pada tarikh tersebut..memang saya akan melangok kat rumah la kan..saya pulak memang kaki jalan...hatta dalam rumah sendiri pon berjalan turun naik tangga berkali2...*itupon faktor pelupa y parah..naik tangga,tertinggal barg kat bawah..turun bawah..terlupa nak amek barang kat atas..hehe adoyai~
haa...ini lah hasil kerja tangan ,kuku n kulit jari kuuu..huhu....memang dah jadi kewajipan saya untuk 
bagi cenderahati kat kawan atau pelanggan setiap kali jumpa...hurm..selagi berdaya,Tuhan anugerahkan tangan..cube la kan..berkhidmat..
doa saya cuma...*harap Tuhan janganlah tarik nikmat tangan ...sangat sedih..xmampu nak tengok org tanpa tangan..habis banyak benda jadi susah nak lakukan...Baiknya Tuhan kasi kite tangan..itupon kadang2 masih suka merungut."tangan aku hodohlah-tangan aku hitam lah-tangan aku terlebih jarilah!"..
walaupon ape pon kekurangan,aku redho,tak apelah...asalkan ada n boleh digunakan..=')

 Ini suasana saya baru mahu mendirikan Booth.....hurmm..punya lah excited..sampai jadi orang yang pertama n utamanya memilih tapak booth n membuka meja!^^

Alhamdulillah..xdelah susah sangat nak buat buka perniagaan secara Offline....^^
walau apepon..saya sangat berbangga dengan pembantu setia selaku family,kawan ku..yang banyak membantu...yg bestnya kan...booth sy xmemerlukan ramai orang tuk mengerah tenaga mendirikan booth ni..sebab sy tengok orang lain punya,datang berduyun2 pengawal n pengikut ,pembantu ..=)) 
*hehe sukeati diorg la...sibuk je erra..=P

Bersama kawan facebook pertama saya saya jumpa...Adek manisan hatiku,Ain..walaupon dia sangat comel..tapi baik,xsombong ...sangat menyenangi orang lain..dia ni pemarah peramah dalam FB..even baru kenal dalam dunia maya..tapi terasa dekat macam dah kenal dari zaman bayi..^^

saya kata..xcukup satu..kena bergambar lebih....cube korang teka ...kenapa saya nak bergambar lebih2????=P

salah semua tekaan korang!=D
sebab.....nya..saje nak kasi korang jeles laa!*heee^^
search FB ain: saidatul.bukrah


hei ...curik kapor sekolah erk??!..hee
act.. time nih..saya sedang menunggu kedatangan my older brother dari KL ,dia ada tempah banner khusus tuk mybooth..disebabkan kemacetan..lalu lintas KL yang sesak.jam...jadi stuck lah sekali mybanner tuuu.!!kelam kabut haa mybooth xde banner,xde nama butik....alkisah nyer~TV9 nak interview,nk shooting ..
ingat sempat la conteng kadboard tu ngan kapor..tapi kak aina, press dari Rancangan Safiyya,TV9 dah tegur.."dek,boleh start shoot skg?"
so mmg gelabah ,sedih tanpa signboard Butik..xpelah..bagi saya,dah bersyukur sgt pon..direzkikan promot free..=)
dahlah first time bukak booth..macam kelakar la jugak bila teringat..sebab otak saya macam serabut gile r..nervous n sume ada..*sigh ..darah gementar dah kuasai diri..T_T


kawan-kawan boleh search Facebook kakak comel nih..(cik Nadia)
dia bukan saja mengambil hati saya dengan menjadi pembeli..tetapi dengan gelak hilai tawe dia pon cukup buat saya terhibur..comel sangat!umur xpadan ngan kecik..=P hee


Terlambat....banner baru saja tibe pada saat konsert tengah malam dum dam..dum dam...pelbagai pengisian yg berlansung dipentas..tapi saya sekadar membiarkan jadi halwa telinga jer...=)

Terima kasih daun keladi,jangan menyesal bantu kite lagi..huhu..sayang sis Uyah!...still leh buat muke kiut..walopun letih kan?huhu...maaf andai ade salah silap erra yg tak sedar  menyinggung atau xmemuaskan hati..=) 

Jiran myBooth... 


Bersama si gadis suke senyum...^^


Sudut dari dalam khemah...

Bersama customer...=)


Najwa latiff..antara yang membuat konsert ,selain tu band2 dari tempatan n indonesia.....
tau x..sebab pe sy amek pic dia...sebab dr dalam booth pon dapat dengar voice dia yang sangat best!ingatkan sesape pasang radio ke..rupenya live..huhu..so sy pon menggagahkan diri xmelepaskan peluang mendengar n menyaksikan dari dekat...
saye rasa,memang mase depan budak nih cerah..sbb suara dia mmg cun!smoge adek Najwa terus berjaya n sentiasa ingat,hargai suara dari Nya...






Beli air sat....


Booth Jiran ..kecik je tapi sangat menarik ...then, tetibe owner booth tu tegur..
"eh,awak Erra Kyra erk?patut lah macam kenal..saya kenal awak kat blaa..blaa"
hurm...saya pon terus berborak kecil...
kuat betul semangat dua beradik ni...kalo free2 kongsi lah pengalaman berbisnes ngan saya ya..
tp..sy lupa lak nama FB nya..adoyai..harap kalo terbaca ney..Mesej sy please..^^hee

ini pon booth jiran...sempoi je kan?diorang ni pon baik hati...tak segan2 nak layan saye..=) *tapi sayang....mudahnya sy lupa nama org baik T_T

Wolas! ni kira paling awal bukak..dia pon kate kali pertama mencuba buka booth....diorang pon,perniagaan keluarga..mak diorang buat cakecup,comel2 gile..sedap pulak tu..huhu..sy dapat rasa pon sebab dia kasi adiah..tapi sayang..dua beradik nih penyegan masuk dlm kamera katanya...takpelah..yang penting sy sentiasa ingat wajah korang dlam hati..=)

smile please.....cekitt!!bunyik kamera merakam..
Customer paling sporting...yeah!memang wajib masuk muka blog diorg nih...sebab pelanggan paling banyak memeriahkan mybooth..dua kali dia datang..dua kali juga lah..dia membeli...^^


Bukan yang terakhir...InsyaAllah ada rezki n masa yang sesuai...nak join lagi mana2 tempat..untuk membuka jualan secara offline..
doa kan ya ! =)


Ini adalah satu cara untuk me remindkan diri dari penyakit kelupaan n kelalaian....
membuat note,samada di HP atau secara manual di kertas...
xkira lah..walopun berus gigi saya bawak pon,mesti catat!...risau kalo2 tetibe berus gigi jadi pencungkil gigi dalam otak ni ingat...hehe=P
gelak pulak!betul ar..huu



Customer berantai...moge berjumpa lagi..

kan..diorang lagi..=))

Jiran Booth paling akrab..^^


::11.48pm::Bersama kawan-kawan yang banyak membantu n menggembirakan saya diketika itu...sebelom pulang jom bergambar dulu!!^^
Miss them...


Selesai sudah..Banyak pengalaman n ilmu baru yang saya kutip dari satu hari yang berjalan..begitulah kasih sayang Tuhan pada remaja malaysia..ape yang saya lihat...mereka sentiasa ceria.happy,bergaya,cantik,smart..suke betui tengok diorang nih berniaga..sakan.semoga jadi peniaga wanita malaysia yang hebat ..n membawa mesej Cintai Tuhan sayangi manusia...




Sep 12, 2011

KAD RAYA BERGERAK AYU







pada yg gegurl n muslimah berketurunan Hawa...yg mempunyai kemudahan handphone ganggang Blackberry...boleh add sy.*23110209
pada yg xdilayan...jangan merajuk2..xde masa n kuasa saya nak main cak2 ..oke^^

DISEBALIK TABIR PEMBIKINAN :

27 Ramadhan~ start edit Kad Raya sambil berbuka puasa *sampai terpaksa menelan seketul nasi demi menyelamatkan tekak dari terus dicucuk tulang ikan
38 Ramadhan~ meneruskan edit kad raya pada masa yg sama bergaduh dengan nyamuk n lipas di butik..(musim nyamuk kot)(musim lipas?tak!tapi dia tersesat cari arah pulang sarang)*sebaik ada oppa jadi hero tolong kasi angkat dia pegi..=,='

29 Ramadhan~ dah siap edit ..tapi xsempat tekan butang posting..nak kejar solat jemaah terawih dirumah keluarga besar.

1 Syawal~ tak post2 lagi..sebab tetibe je bertukar fikiran...lagu latar belakang *freedom maher zein macam xsesuai ..(akhirnya otak kanan kata...xpe..asalkan sedap didengar n sampai mesej y nak disampaikan)..larut malam..lalu lena dibuai mimpi.X POST juga.kerna daku x confident nak kasi korang lagi..huhu

2 Syawal~ indonesia baru  start raya besar besaran...ntah lah.banyak sangat kefahaman..sampai 2 hari semayang raya.takbir raya..alasan yg tepat ialah..saya sibuk keliru raya senarnya hari apa?selasa atau RABU??(sedangkan dah tetap di kalendar di indonesia n malaysia lebaran rabu).n sekali lagi membiarkan kad raya itu ditelan hari2 yg berlalu untuk post.=D

5 Syawal~ selepas sakan beraya dari rumah papan ke rumah banglo ke rumah kebajikan*ini tipu.=P
xsempat mengadap PC n mentelaah semula kad raya ini...

6 Syawal~ dikala malam yg betul2 buta dan tuli..sibuk packing barang untuk berangkat ke Malaysia.mengadap HP bb sendiri pon xsempat inikan pula FB n kerabatnya 
(n kad ituh O_o')huu

berapa2 syawal yg berlalu.....sehingga lah syawal yg ke belasan hari ini..baru lah dpat bernyawa nak on LAPink,online...so teruslah..edit bape saat.terus posting ke blog sepi ni..=,)

segala kekurangan keSELEBETan adalah dari lemahnya saya..n segala kelebihan n yg baik adalah mutlak dari Sang Maha pemilik segala pujian..=)


Sebahagian dr keluarga y bergambar..dihari raya Aidil fitri 2011 =)

Aug 9, 2011

DIARY PINK MIX BIRU GARA2 JULAI!

*hari lain yg tak tercatat..sy bukan sibuk buat putu mayam atau merebus siput sedut..tapi saya bersama boutique ku di Jakarta




::9 JULAI 11:: kemain semua entry time tarikh ni update pasal isu bersih n perhimpunan beramai2 di kota Kuala Lumpur...jadi sy xmo lah masuk campur...baik sy cite ttg abang saya^^
...selamat lah sudah abang ku seorang lagi ke alam perkahwinan..pada yang sedang bersedih2 dengan kehilangan title bujang my abang...harap bersabar lah yer..saya faham mesti sakit ..orang yang kita suke xkawen ngan kite kan.


*ape aku merepek nih?!=D
wokeys...kembali ke tajuk utama...pada tanggal sekian telah selamat lah di ijab kabul Masjid (isi tempat kosong),Pahang...^^

dah beso dah abang kuh...xsangka kan..
ini lah abang saya yang paling saya sayang waktu kecik..sebab dia selalu lah bela saya kalo misal nya sayaa gaduh ngan abg D or abg N...dan yang paling saya xleh lupa..time kat sekolah dulu kalo saya hilang spek jer mesti dia tanya..."mana spek kamu?"...pastu satu sekolah dia cari kan..memandangkan sikap cuai aku y parah..time wudhuk jer mesti bukak spek n letak rata2..pastu lupa dah taruk mana..dan ada budak2 laki kat sekolah lak jenis suke cari pasal..dia jumpa spek tuh..diorg buat main,bukan nak kasi sirabuni balik tau..mmg cari nahas la kan..=.='
so bila abg Tholut ni nampak..dia akan kejarr budak laki tu sampai dapat..pastu ugut nak tumbuk..hoho..*bajet superman la pulak kan=P 

then...dia ni walu dulu nampak ganas,hero...tapi hati dia ada taman mini...dia ni mudah terasa,mudah merajuk..dan mudah nak termuntah kalo minum susu..=D

xde cerita kami y xbest...yg membest kan antara faktornya adalah dgn kehadiran idea2 selenge abg Tholut...,jgn xtau.walupun duk umah bandar..tp cara kami dulu macam anak kampung bermain...sbut jer..sume kami rasa...main gasing,guli,lestik burung,main baling selipar,main nyoruk2,tingting,penutup botol,dan paling best!main pondok2...abg tholut lah yg buat pondok atas pokok...walaupun MPS dah lalu..tapi diowg macam xkesah je,,ada pondok atas pokok tuh....seryez mmg COMEL rumah atas pokok kami..rugi korang kecik2 xkenal sy dulu..kalo x sy bawak korang naik ats pondok atas pokok tu..huhu..abg Lut dia ketua nya bertukang2 amek kayu kayan ,paku,penukul,papan..sy kutip dedaun konon2 buat lauk tuk masak kasi depa makan.=D

satu lagi imbau kisah dolu2~abg lut,abg2 sy lain penah ajak sy masuk semak...bentang tikar n keperluan lain..pastu nak dijadikan rancak punya hari..bila lalu je seorang mamat pondan..kami diam2 listik dia..sampai dia balik rumah nangis2..wakaka...perasaan kejam kat situ terasa best sgt..huhu..parah kan?tp bebudak je pong...mmg nakal sikit..


*kalo nak cerita kisah2 dulu y best..mmg banyak...mmg xmuatkot space nk cerita^^

abgLut jenis xmakan nasi..febret suke jagung,roti,pisang goreng..huhu..kelakar jer..*dulu suke beli pisang goreng nyoruk2 makan sendiri..macam org xnmpak.=P

dia ni boleh dikire abg y penyayang la jugak...pas pulang dari sekolah kebangsaan..sy y masih nyenyak terlentang tido bila terjaga jer ..dia dah balik siap bawak ole2 lagi...seperti mainan atau gule2 posen2..actually sume abg macam ni kan?prihatin..abg Lut xyah nak kembang sgt la baca ni kan..abg lain pun buat camtu..hee^^

contoh satu benda y sy ingt lagi...kalo dia ngah sedap makan burger ..saya yang batak seperti biasa lah menadah tangan pastu bagi seposen m=punya muka...dia kata "XBOLEH"...tapi sebenarnya dia akan makan n pasti sisakan sikit untuk sipemintak...so jadilah saya merajuk y seketika ..^^

kejadian terbaru...sy bru balik dr thailand..bawak lah sebotol kacang tomyam nak kasi hadiah tuk encik hubby dijakarta nanti..tetibe..ada hamba Allah bernama Tholut Arramadhan ..jumpaa ,dia gi makan.sakit ati bila tahu..then..stelah dia macam xsampai ati tgk aku mengamuk..dia diam2 suh kawan dia poskan dari melaka o kedah..sy lupa dah..yg pasti nya..dia diam2 gantila balik..sy dapat je n buat2 muke tekejot berok hepi..*bajetla dia nk surprise ,pdhal
y sambut kotak dari posman tu kite ..kite dah goncang2 kotak tu awal2 ..
<pastu dpt agak..mcam bunyik kacang jerrr"> hehe =P

hobi abg Lut waktu dulu..mengayuh basikal keliling bandar..pastu melistik burung yg sdg asyik berkicau...yang hebat nya beliau ni..waktu kecik..sampai besar..kalo makcik2 mana yg dekat ngan dia..pastii sayang jenis sayang gila...hurmm*ntah apolah y dia jampi kan..=D
penah tu nangis2 sorang makcik tukang masak bila tahu dia nak pegi jauh..sy hnya mampu melihat n merasa..bweekk..=Dhaha

oklah pokok pangkal nya...abang saya ni sporting n baik gilos..perangaii nya y suke surprise mmg boleh buat orang sakit jantung ..jadi  sakit hati..=D

untung kaka ipar dapat dia...jaga dia bebaik yer..semoga segala rintangan n dugaan berjaya hadapi bersama...


*actually~cite2 ttg abg Lut ni khas tuk promot kat kakak ipar yg tersengih2 baca tu ^^

abg lut dah terima kan hadiah dari era pos ke malaysia tu?moge terhibur la yerr...

Abg Lut TAKSUB BIRU! punya lah suke kale biru..dari bawah sampai atas serba serbi nak biruuu...ni baru sikit je ni sy tunjuk..^^

 suke nyakat eva....Abg Lut pencinta Iphone,SONY,ADIDAS..

ni lah kacang tomyam dari thailand yg baru je sy cite tadi...haaa tu lah tulisan dia....bintik2 noktah tu cam taik ular dah tgk..

belajar di Mesir

kawan sekepala nya mesir
abg Lut yg sy kenali memang hobi menunggang kuda dari umo nya 13tahun
bersama makcik atiyah..ada manusia2 kata kan.. beliau ni mirip Awal Ashaari..dari cara dia ,gaya dia...poyo dia...muke dia sama...hurmm..YEKE?=D

maaf la abg lut..main ciplak je gambar2 kat FB...susah jugak erk nk cari gambar y best..hee=P

gambar fav....ni my mom yg send..abg Lut sdg menjahit alas tuk hantaran kawen dia..haha..sweet jerk..pengantin jahit sendiri..^^




 ::13JULAI 11:: bulu nya lembut..mata nya bolat..buat saya jatuh hati..teringin nya nak ada satu macam nih..kehadiran miss lolly dalam dunia bb ku lah jadik aku kenal ngan NIA n VV haiwan yg lebih dikenali sebagai Sugarglider..hehe..miss lolly ketawakan aku..bila aku silap sebut..blaa..bla..sugarlady.?..bla..bla..sugarlady...??ekeke..patut lah dia gelak sakan..rupanya aku sebut salah...SUgargLider la era!=D..oh terasa malu n kerdil skejap..=_='
si kacak VV

miss lolly,sedang turut memerah idea untuk kasi idea nama my new pet miow2..
tapi...tugu sy de SG lah ,sy letak nama tuu^^

baby Narnia

::14 JULAI 11:: grrr..grrr...*aku xmarah lah^^..tadi tu bunyik vibrate BBM y masuk.hehe..
aku pong buka n seperti biasa lah...akan berenang baca..isi nya mengatakan ada orang nak jumpa sekian2 tempat..tujuan?ada nak kasi sesuatu..okla diringkaskan ruang ini...jupe,dia kasi brg,aku bukak bungkusan kecil yg dia kasi tuh,bismillahhorohman nirrahim..TING!terpancar lah  
aura merah jambu..hehe..TQ ya AUNTY SOFWAH..dia sekarang kat jordan...walopun hadiah nya kecik jer..tp ok lah...sesuai lah ngan saya,kang kasi hadiah gelang besor..xmuat pulak kang..^^hee
..SILA FOKUS pada gelang pink tu...huhu..tak sempat nk blurkan muke model =P


::16 JULAI 11 :: selalu nya kucing nak marah ke,lapar ke,gembira ke..bunyik lah miow..mioww kan?.tapi bila Encik Hubby nih bawak balik kucing dari petshop..dia tak mengiaw2 pong...jadi kite selaku ibunda angkat dia ni ,rasa pelik lah..dia ni suke ke tak ngan family baru dia nih...ke xsuke...dia banyak buat muka innocent n mulut rapat ditutup..sakit ati la jugak kan..hmm..xpela...kite tengok bape lama dia boleh xnak mengiaw...oh dah start dah...
sepasang suami isteri bergaduh pasai kucin..belom de anak lagi nih..huhu...kitorang saling bercanggah nak bubuh nama apa..dia kata nama yg sy nak kasi susah nak sebut..saya pong kata gak..nama yang oppa kasi lagi pelik nak sebut..huhu...akhirnya..keputusan berjaya dibuat juga pada hari yg sama..kami mengambil anak kucing baling angkat..NAMA kucing kami ICHI Maruko binti Abdullah...
=D sedap tak??
sembelit berbelit korang nak sebut..haha...panggil je dia ichi..*nama dipetik dari anime kesukaan Beliau..=_=' sy redo nama "SUGAR" dibantah ..hehe nama tu cam de kaitan ngn "Sugarglider kan?"....
sebab sebenarnya...saya kempunan SugarGlider!tapi syukurlah kucing pon oke jugakkan! =')

si kucing siam
come to mama!




::17 JULAI 11:: di sini..(jakarta)..kalo ada buat majlis tahlil ke,baca yasin ke,doa selamat ke...disebut Majlis pengajian..ya,saya nak cerita lah serba sedikit tentang acara pengajian doa selamat tuk bakal pengantin dirumah keluarga belah husband..bagi saya oklah..sangat xmemboringkan..sebab dia selawat,zikir semua nya ada minus one..huhu..ada muzik2 belakang maksud saya..jadi tak mungkin lah saya bosan n tetibe nak terlentuk sana sini..huhu^^ 
*eh Reha, i tetibe teringat peristiwa terlentuk dibahu org didlm KTM..hehe=P

suara dari sekumpulan ibu2 sedang asyik dialunkan..
sedang kusyuk baca surah Ar-Rahman...

selamat di ijab kabul...Nabila & Calvin..Congratulation!

si gadis merah jambu...plus purple..^^


:: 20 JULAI 11:: KLINIK HAIWAN..haaaa time nih lah ichi kena proses ,dibuli dengan doktor...errr menggigil badan saya tgk doktor tu bersihkan badan ichi dri kutu..sebab kutu manusia xsama tau ngan binatang..kalo kutu binatang..dia macam spesis kanggaroo..letak je atas meja..lambat je diketik a.k.a dipicit...terus dia melompat..lalu kite akan tercangang bangang..kearah mana dia pegi??..huhu..kalo kutu dah lompat..alamatnya..GOOD BYE laa kalo de niat nk bunuh dia..so cara nak melemahkan kutu adalah...spray frontline..nanti kutu akan mabuk..lalu dengan mudah kite tekan ke,picit ke sampai mengeluarkan bunyik hembusan nafas terakhir kutu...''KETik!"haaaa..ok topik saya sebenarnya nak cerita pasal ichi!my kucing ni...hmm..sebenarnya kengkorang yg baca kalo de bela haiwan..sebaiknya dibuat pemeriksaan doktor pakar haiwan...sebab gejala virus haiwan yg kotor akan menyebabkan ,mandul xkire male o female..penyakit asma(lelah),ruam yg teruk,dll..hoohh!bahaya kan?!



Jangan lah tengok2 kitewww!!

::22 JULAI 11::time ni pukul 3pagi saya tak tidur lagi..sibuk mengupload gambar kedalam group yang saya baru create kat dalam Blackberry.GROUP BOUTIQUE ERASZ..jadi pada yg tak guna BB,saya sarankan gunalah!..sebab sangat2 berbaloi n best..informasi mudah je tersebar n mudah je kita perolehi...misal nya kita nak beli baju lah kan..buat hadiah kat org atau event mengejut ke..kite xpayah susah2 bukak laptop..buka BB jer..tanya lah kengkawan bb yg ada group online shoping..kite just pilih je dalam tu..pastu kite chat lah..kata nak y mana..mudah kan? bbm nih macam sistem YM jugak...chat je ngan sape2 n bila2 masa..kalo mesej..satu kali sen dah RM0.10sen kan?..kalo luarnegara RM0.50 ...mahal!ce pakai bbm...bape kali send pon xpe..bayar sekali je tuk sebulan korg topup..huhu..dulu saya xsuka..sebab badan nya yg gemok n keypad nya y kecik...tapi bila org dah kasi hadiah..kite guna je..terus dah cinta..hehe^^ kesimpulannya kat sini...."jangan menilai dengan pandangan luaran!"=D



::24 JULAI 11:: MALAYSIA~Berlangsung nya perkahwinan my uncle Humam n abang Tholut...meriah je tengok dlm gambar..apapon selamat pengantin baru ya" moga bahagia rumah tangga korang dalam rahmat n keredhoan  didunia n diakhirat kelak...

woaa...pcik umam pakai PINK!!(O__o')shuke2~ngee  
abg Lut tepaksa lah suke kale ijau pulak pasni...fav warne kaka ipar fatin^^




INDONESIA~pada waktu yang sama....aku di jakarta ke wedding keluarga belah Husband...acara yg dibuat memang gilang gemilang..disitu lah aku dapat jumpa pelbagai rgam manusia..suke tengok..tenguk punya tenguk..terjumpa Ashraf Sinclair n isterinya Bunga citra lestari..


*::gambar2 dibawah:: tuan punya bLog tanpa kaca mata n berbulu mata 2inci..berkasut tumit kan(xtinggi)...n buat juling julung kali nya memakai BIRU!!






Wedding Nabila & Calvin ,Hotel Mulia Jakarta

mahligai perlaminan

bersama Ibu2 koprat ...dari kanan...ME,Ibu Nunung,mama,Ibu Ema
dari kanan....ka Devi,mama,Dinda,Me
bersama kawan dari Perancis

 foto bersama sekeluarga
 bersama keluarga belah mom inlaw

dari kanan..Ashraf,Bunga n me
Didalam kesibukan orang memilih menu makanan...aku lak menyibukkan diri menaip no tel orang..^^'
n last sekali....pic bersama papa ichi..=P








ok sekian...yang baik tu datang dari Allah..yg buruk tu datang dr kelemahan sy sendiri..daaaaaaaaa!!jupe lagi~maybe bulan depan ker,minggu depan ke esok ke...
*InsyaA..sy akan cube untk rajin meng update entry.^^'hee

TWEET TWEET