Mar 22, 2011

CERITA PANAS

Jangan tanya cite panas dari mana...
sebab yg pasti bukan hot bollywood or hollywood..playwood...robinhood..o wateve
tapi ini panas dari ditampar hujan..
<mungkin hujan bahaya y bawa angin dri jepun 2 kot?''kot laa>
maka dengan itu effect nya adalah...bukan banjir.
tapi Dia jadi demam...
(T_____T)huu

jangan tanya sape yang demam tuh...
sebab saya akan nyatakan sendiri sape yang demam tanpa sebarang pertanyaan..
...korang just baca jer sampai habis...
ok?
(^_____^)hee

bibirmu merah bak merkah dragon fruit..
lesu xbermaya kamu liyuk lentuk lenggok singgah dibahuku..
merengek xketahuan mencari arah..
mata tertutup tapi mengganas xseperti selalu..
ubat nya ditolak semahu mahu..
penat dan sakit ati aku melayan karenah camtu yang
bila dekat bengang sekali...bila berjauhan....aku pulak 
jadi naik demam rindu nak 
melayan karenah budak tu..

huhu

ada gaya penyajak ke tadi?ke cam ayat orang nak kena picit pijak....amboi!

 dia yg saya maksudkan adalah my younger sister..

harini gagah pepagi siapkan dia ke sekolah..walopun tahu dia masih Demam panas..
sebab ana malu ade adek yang 5tahun xreti baca
<so harus kite kerahkan dia tuk belajar membaca!>..cousin nya dah laju baca tau.ana jeles....enti sume xheran?
memang lah.sebab dia adek ana...bukan adek enti..
       ini kesah 2 hari lepas..seorang makcik sedang lalu..dan lalu itu juga dia bertanya..
"adek kamu tuh pakai lipstick ker?asal merah sangat bibir dia."

lantas aku menjawab..
"eh ..eh makcik..xde lah.
kalo datang demam hinggap kat dia..dia memang akan semula jadi camtu^^"

tuk pengetahuan korang::lipstick adalah sejenis pemerah bibir untuk kelihatan menawan dan sangat diperlukan diwaktu mood berangan.^^ok jelasskan?

sekarang nih...saya mengaku ,saya sedih ..sebab xmampu tenguk dia camtuh..letih dan lonyai semacam..gara2 kena air hujan 3hari lepas kot.dahlah mak nya dan saya xde...
<mak yg sama!>...beliau keluar negara.atau lebih mudah korang faham.umey kitorang buat umrah di mekah...

jadi sekarang..ana <saya> mampu berdoa je..

YA ALLAH..tiada siapa lagi yang lebih arif dan layak untuk aku merayu dan memohon...selain kepada Engkau..yang Maha berkuasa diatas menyembuhkan sakit hamba2 nya...

kasihanilah adek ku..

berilah kesihatan semula padanya...aku tak sanggup melihat memalam,pepagi,pepetang....dia mengerang kepanasan..jangan lah kerana dosa aku..adek ku pula y kena menanggung...
...<aku rasa lah besalah..sebab dia duk 24jam ngan saya je>....
<atau mungkin bukan salah aku tapi mungkin Tuhan sayang gile dia kot?huu>*nak ngelak gaktu..

dan selesai berdoa.....aku akhiri dengan......*AMINNN....

korang2...memang citer ni panas punye..bukan panas2 biasa..kalo tak takde lah gatai2 nak wujud ent3 nih...
.panas sangat!.letak telur..mungkin telur pon boleh jadi garing kot..pelik kan?tapi mmg benar....

TWEET TWEET