Mar 14, 2011

CINDERERRA...

"Diwaktu zaman era IT berteknologi sedang pesat maju..Telah tergempar dengan berita kehadiran bayi baru lahir seberat 2.7kg pada pukul 2.09AM disebuah Hospital Desa Minang Gombak ..dimana ia merupakan tempat sejarah awek2 cun dilahirkan...Bersebelahan Klinik Yoshida Shinsengumi pada Tanggal 14 Oktober 1991..Dan Doktor mendapati Bayi itu menangis setelah berjaya keluar dari alam rahim ibunya...Nak tahu kenapa dia menangis?sebab.....bayi tu tak pandai bercakap lagi lar!=D.....Bayi ala-ala ayumi pelakun jepun itu pun diberi nama Nurul Khairah yang membawa maksud cahaya kebaikan..Nak tahu tak kenapa Mak ayah nya kasi nama gitu?...sebab...dia tu jantina perempuan lar!=D...terpulang lah kalian nak panggil apa kat dia..erra ker..kyra ke...nurul kee...muziho ke..avril ke..HyeSun ke,sonyeji ke..yuri o apa2 la...dia memang xkesah..^^Nak tahu kenapa saya tahu tentang hidup dia dengan rapi sekali...??sebab...tangan kaki ..badan dan segala yang dia dok hari hari guna pakai tuh..saya yang punya!.pendek citew.Baby itu ialah saya!!^^...."



haaa...apa yang saya tulis diatas adalah pengenalan tentang diri saya sewaktu saya form 2 pada setiap buku biodata kawan2 saya kalau depa mintak lah.biasa la kan kalo budak2 dulu.suka sangat ber biodata2.sekarang kot agak rimas.heh.tapi last2 kemana nasib buku biodata itu? hampeh hilang .sekarang mesti dah pupus..huhu...tapi karangan diatas tu ada lah sikit2 yang agak2 diluar kotak tu saya dah adjust...agar tidak lah terlalu memalukan saya..sebab saya perasan.banyak sangat menipunya dari benar.hihi.dan time tu pulak memang HANTU KOMIK & CERITA Korea Jepun..jadi memang sah2 lah nak mengarut selok kesitu..nak dapatkan.selalu nya kat toko buku (kinokuniya) banyak...tapi rutin nya saya pegi je seven eleven jer.ada jual gak..huh.jujurnyaa..^^




*TERJUMPA antara keratan2 biodata yg masih tersimpan.(sebenarnya macam2 jenis karangan biodata dah direka cipta)tapi yang terselamat cuma yang diatas.karangan lagi satu ..lagi la xyah cerita ...lagi merapu..=P
saya kalo dulu,bila salah tulis..saya koyak kan terus kertas yg xjadik tu... tapi yang baik nya..saya xbuang dalam tong sampah tau,saya buang kan ia kedalam beg sekolah.atau pon selitkan kat dalam pencil box.....sekali pon buku hak milik orang lain ,bila saya buat xjadik cantik ceritanya atau lukisan.TETAP berkeras saya akan KOYAK KAN!..
<xmain ar liquid2 or eraser>hee^^... pastu ntah camne leh tersimpan rapi sampai skrg..kemas2 terjumpa pulak..^^apalagi..baca lah semula.pastu buat2 cam hilang ingatan..Sape punya nih??geli gilew"..gelak2 sorang diri..xsangka aku se sengal itu,sedangkan waktu dulu rasa paling bagus dah.=P..huhu....

P/S...point utama penulis disini adalah.BLOG ini masih baby.mentah.pada yang senior blogger, ringan2 kan lah membantu ajar si penulis ni ye...hurmm...cerita2 jugak..tapi disamping cerita itu Penulis sudah pun perkenalkan diri...nanti kenal kan lah diri korang pula ya.."salam kenal anda2 yang baca tue!!

7 comments:

Yuni Aisyah said...

hehe..comelnyer baby tu....hospital desa minang gombak katne erra.???yuni dok gombak tp x pernah tau...:P

Afzan Rahman said...

hee, chumelnye karangan 2... nk bagi A+ la...hehehe...

welcome to the blogger world :D
follow belok akk ye...hehehe

Erra Kyra said...

yuni...taktau lah..dengar kate hospital tu da tukar nama..^^

Erra Kyra said...

kak afzan .Orite..<3hug sikit!

Afzan Rahman said...

<3 hug banyak2 :D

faiza said...

akak :) baru pecaye :) hehe :)

Erra Kyra said...

kak afzan...yesh!^^

faiza......Bagus lah!^^

TWEET TWEET