Mar 16, 2011

KETINGGIAN AKU CUMA 110cm

Dengan Menyebut Nama Allah yang maha Pemurah lagi maha Penyayang..


wooo happy nya korang bila tahu tinggi saya yang rendah sangat tuh.huhihu.xkan lah saya serendah itu sekarang..itu tinggi saya waktu saya sudah mula berangan dan pandai memasang cita-cita dalam diri tanpa sebarang paksaan..maybe dalam umur lingkungan 8tahun...
nampak je kecik kan..tapi semua orang dewasa disekeliling aku diwaktu itu ..nampak aku kecik.tapi hakikat nya diorang xtahu..yang kite ni kalo berfikir...sentiasa yang jauuuuuuuuhh..^^


Keinginan dari kecil nak jadi pengarah teater ...cita tu mula timbul bilamana ..sore soprano aku yg xjelas volume nya mengaum-ngaum dirumah mengajari adik-adikku supaya bekerja .buat kerja rumah,keja sekolah...so xheran lah diorang nak gelarkan aku ni SPEAKER BERGERAK o kak ros..huhu^^
sering juga aktif masa sekolah ,membuat skrip,mengarah persembahan sketsa o teater..dan hasil nya xsia2..pujian berlambak diterima dari cikgu2 n kawan .tapi xde r kami selaku se team nak bangga berbunga2..sebab xsempat bunga nya mekar pong,pujian tu dah kitorang kembalikan padaTuhan..=P


kalau time budak lagi,sekitar usia aku darjah 2...memang ketegori hebat la.kalau pandai melukis.sekalipun lukis orang lidi..tetap cikgu,mak ayah kite pandang hebatt..yala..dah nampak perkembangan anak-anak nya makin maju...mesti lah bangga..^^
"NUrull!!berdiri ...sila nyatakan apa cita-cita kamu bila besar nanti?"
kawan aku bersuara pada satu kelas.yang dia nak jadi Polis..setelah tiba giliran aku pulak..aku kata kat cikgu dan satu kelas.yang aku nak jadi pelukis!.^^cikgu menyengeh kat aku...asaal?time aku cakap ada cili ke kat celah gigi..??hehe...xde lah pulak bila cek.memang saje lah cikgu wat muka gimik gitu.sebab mungkin dia jarang dengar cita-cita yang nak jadi pelukis..eleh.bukan pelik sangat lah?kot la yer aku cakap nak jadi penarik beca ke..cleaner toilet KLCC ke..tukang urut kaki ke...kan..kan??heee...
ada sebab kenapa aku rasa cita2 ni boleh gi jauh..bab waktu kecik Sek Keb Rawang darjah satu dua tiga,,tengah famous kat tv cerite Sailormoon .sure korang ingat punya.katon fav korang gak kan???dengan cerita katon aksi .."Sebenarnya biji dragon Ball ada 7 kesemuanya"..haaaaa cam tak ni dialog citew ape?^^
kalo mak kami..selaku aku anak yang kelima..nak gali cite nak kasi korang tahu...mak kami suke lah menyakat kitorang...


umey: kenapa tak habiskan makanan tadi tu?kan makanan kesukaan kamu
si anak:ya mi..memang pon suke n sedap..tapi...
umey: tapi apa?
si anak:......sebenarnya...(nak kata kite nih dah kenyang)
umey:.....sebenar apa? sebenarnnya biji Dragon ball ada ada 7 bijik??


haha....ini lah part kami selalu terkena...terserlah kenakalan seorang ibu disituu..huhu^^
wahh dah melarat jauh...sambung ke cerita utama..time dak2 sekolah dulu xkire laki atau perempuan rajinlah soh aku melukis katun2 populer nih..sampai naik lenguh tangan n my jari jemari.tapi sakit2 pon berbaloi tau.my duit poket masyukkkk~...satu gambar dikenakan 2posen..waow!rasa nikmat jadi budak kaya sekejap...huhuhu..diorang tuh paling ghairah laaa bila time meng kalew kan lukisan <my handmade tuh>..=P
*pernah mewakili Sekolah  Keb Taman Desa Bandar Country Homes ,melukis poster Jauhi dadah.peringkat negeri..


Tapi biarlah melukis sekadar hobi....kemain kan kecik-kecik membuat bisnes dalam kelas yerk?"...huihui..(o^___6o)!!cara-cara macam erra kyra dah nak masuk dalam topik baruu jer nih..hehe..

aku bercita juga tuk melangkah ke dunia Perniagaan...kalau boleh time belajar dulu..semua barang-barang yang ada kat rumah.nak bawak ke sekolah.juai kat kawan,punya lah mendalam juga cita2 ni..tapi sebenar nya xheran lah..sebab majoriti keluarga besar ayah aku berdarah keturunan Tamim semuanya ahli perniagaan..n belah mak pekat berketurunan  cina  mengalir dalam tubuh aku .....ha elok sangat lah tuh kan..tempias cenderung ke Bisneswoman kena kat aku.auchhh!!tempias yg boleh melencunkan..hhuhu..whatever..


 hensem nya GOKU...sampai anak dia pun xnak mengaku..haha..agak2 korang camni ke lukisan saya dulu yerk?(4____4)#
 sailormoon selepas tersalah buat pembedahan surgery..hehe.lukisan anak sapo la nih.unik.=P
 haha...suke nih!dulu katon spongebob mana wujud.sah-sah lah ni bukan lukisan ana...^^


ini dah kes seram..boleh gugur mata kalo hayati sangat tenguk nya....sailormoon di Boikot ke ney??(T____T)....


*gambar diatas hanya sekadar  pencuci mata sahaja.xde kena mengena ngan hidup anda mahupun saya...(^___~)v

The most important  now..segala cita yang kita pasang dalam diri..kite mesti lah niat dengan tepat...kerana apa murid2??..."NIAT KERANA ALLAH"...begitulah panca roba kehidupan  anak kecil yang masih mencari ketentuan hidup..kejap nak jadik ni..jap2 nak jadik..begitu..pendirian masih tak tetap..huhu...tapi InsyAllah..saya sedang usaha agar kesemua impian cita2 tu jadi kenyataan...slow-slow but sure.bak kata pepatah my mom in law.huhu=P

4 comments:

Miss Akma said...

Niat kerna Allh.. :)
trime kasih cekgu ^__^
hehee

Afzan Rahman said...

mami: ari ni belajar ape kat skolah?
apjan: cekgu kenalkan tentang dragonball n sailormoon...
mami: erk? [sambil menggaru-garu paler]


*hehehe, gurauan semata2... truskan berposting ye E* ^^,

Erra Kyra said...

MISS AKMA......sama2..^^hehe

Erra Kyra said...

AFZAN....haha..bagus2 kuat terpengaruh^^

TWEET TWEET