Mar 18, 2011

PERJALANAN BARU BERMULA...

tik tok tik tokk...jam 2.45 AM dah mula jauh berlari meninggalkan kite yang tak katup-katup mata lagi...


sebab apa lagi kalau bukan sebab mood berDIARI ...itu lah saya dari dulu sehingga kini...suke tido lewat.pastu time tu juge datang mood menulis,melukis,membaca.so xheran lah kalo skunk Doktor kata.."adek kyra..awak punya mata dah rabun tahap warga emas,,ingat..jangan selalu tanggal kan kaca mata tu tau"..ME:(=,.=)uuuuwh .tq yer Doktor,kerana jujur dan amat prihatin pada saye..+%#@-/.hmm..

sebut pasal Diari..apa,,korang fikir jiwa sentimental o jiwang je ke layan Diari??..no..no..no..Silap la besar la sangat=P...
saya dari kecil dibesarkan bersama abang-abang macho...dan adik- adik laki yang chomot <besar nanti macho la kot> ..so tak heran lah sedikit sebanyak mempengaruhi fizikal dan mental saya agar berjiwa yang separuh gagah, berani dan lasak <tak ayu sangat ok> tapi relax je layan Diari gak....setakat hantu?hantu??   cool~
hurm!cam kunyah
 chuwing gum jer!huhu... *yaAllah.asal aku angkuh sangat malam ni..T_T"
sebut pasal chewing gum tadi..ini lah C.G kegemaran saya time sekolah rendah dulu..saje nak tunjuk..^^


<tapi hantu kak limah> ,saya terus terang. xberani!saya cemass....sekali dia lipat..kepala bertemu kaki..lol...bagi yg xlayan DVD hantu Malay ..abaikan kalo xfham..^^



kembali ke babak seterus nya....tentang Diari saye dahulu kala..
antara faktor kerna wujud nya Diari adalah...
begitu banyak kejadian pelik,kelakar,dan indah  yang berlaku setiap detik,jam,hari,minggu,bulan,dan saban tahun..so harus lah dicatat.agar terus segar kenangan tu..jadi kite yang lopek dan miskin dulu nih..(tapi bkn pulak bermaksud sekarang dah kaya sangat..=P)...mana la ada  kamera n ipod o wateva gadget nak keep our memory..biasa lah budak hingusan lagi ,dahlah budak sekolah .tambah rendah pulak tu <sekolah rendah> ..mana lah ada duit poket sangatkan..setakat kaya RM1 sehari .huhu.apa la sangat...beli coki-coki ngan bihun sup semangkuk kat sekolah.terus lesap title kat diri seringgitwan,jutawan...
(+__+') ini sekadar gambar hiasan..ok tak? 

zaman sekolah dulu rata-rata semua lah macam saya...memang nak jumpa budak bawak HP <handphone>...amat lah susah ..sekarang ni je..sejak-sejak Malaysia dah ada di mata dunia..(Tahniah diucapkan kepada Lim chong wei kerana  berjaya mengalahkan Lim Dan CHINA, baru-baru ni).. budak-budak moden pergi sekolah bermewah-mewah...g skul bawak HP.alasan?sebab kalo kecemasan tetibe tersadung langgar kucen ,o tetibe demam.senang nak contact mak abah...uh!rimas~alasan nya molek benow..(^^.)...
HP tv,HP nokia fold & ipod saya yang hampir pupus ditelan zaman..dah rosak tapi tetap nak simpan...hasil beli dari titik peluh sendiri time skul menengah...


kalo setakat nak tulis-tulis Diari ni.bukan mereka xde masa.
anak moden bersuara serentak:
(KAMI MEMANG XLAYAN!)
HP da melekat kamera.senang la.ade berlaku kejadian penting  depan mata <kena kan orang>..terus on video jerr..ketik! kamera berperanan terus....(U__U)*upload kat fb,myspace,twitter dan sekutunya... .xmain manual cam zaman kite..terpaksa lah catat kat buku coklat<depan lambang sekolah>

ini Diari saya.jangan baca kalau xminta izin~~~pada hari rabu ,1 april 1998.kawan saya telah mengenakan saya.dengan meletakkan bangkai tikus kedalam buku saya.akan tetapi ..dia terlupa bahawa senya..buku itu kepunyaan adik nya,saya telah pinjam..bermakna bukan la milik saya sama sekali..setelah adiknya ketahui..maka kawan saya dimarahi ibunya sendiri.~~

hehe..amboi serius nya baca..itu contoh jer.saya ulangi sekali lagi.
"itu bukan diari saya"...ITU CONTOH sahaja. soal tatabahasa dalam karangan tu abaikan ,nama pon karangan contoh kalo budak punya..saya merangkap sebagai kakak pada 4 orang adik,dan ex cikgu tadika..biasa dah terjumpa karangan seakan2 diari camni ,tu yang bisa meng ajuk tuh^^
ex cikgu tadika...eiii,senyum tuh lebarnyaa?"
gini lah saya pada dua tahun y lalu..


...huhu.yela sape yang xsuke .nak simpan MOMENT2 best.(^^)kan?..hatta kanak-kanak sendiri pun suke.lagi-lagi laa kite yang remaja,n dah de panjang akal nih...lagi laa gila-gila mencari dan semangat mencipta 
kenangan..atau lebih tepat .dengan harapan lebih gemok,dapat mencipta kenangan melakar sejarah dalam Negara atau Dunia....


InsyaAllah ade masa saya cuba korek2 diari lama..cite yang best..akan tanpa segan silu nya...ke udara kan di NEW POST.(^^)*

buat muka semangat la skit korangggg, baca cite saya lagi yerw.huhu..saya xde lah kejam nak pakse Follow up.tapi at least.support la kite nih.yang masih terhegeh2 nak berblogging..(^___^)*ok.sekian .akhir kata kalo suke.. FOLLOW ,kalo xsuke..jumpa saya .masalah kecik camni leh bawa berbincang lagi...huihui..(o__o)#


k.tq...daaaa~

2 comments:

Creasign_studio said...

saia support si chantek saia ini <3 ...

Erra Kyra said...

saya rasa ni entry paling xmenarikk..waaaa

TWEET TWEET