Apr 18, 2011

ABOUT THE GATHERING PART 1

bukak ..tutup ..lapink...bukak tutup lapink...
idea tak sampai..
jadi aku fikir kemudian lah update blog..
sebab ..
aku sedang sibuk mencipta diary hidup in realiti..sibuk..
habiskan masa dengan stok2 barang butik yg ada..
habiskan masa dengan kawan 
habiskan masa dengan operasi rumah,bilik
habiskan masa dengan atok yg xsihat
habiskan masa dengan kauli didapo
habiskan masa dengan....TUHAN


kalo sume masa habiis??
bila masa pulak berblog kan?"
thats why blog ni tanpa penghuni sekejap..


sangat best ber blog kalo ade cite best yg nak dikongsi..
seperti cerita dibawah ni..*please scroll down.



selama seminggu ...aku dijalanan..bukan minta sedekah la..jadi pengembara..eh pon bukan...
tapi menyelesaikan tugasan aku sebagai seorang kawan....fokus aku ialah nak jumpa sume kawan2 yg rapat..
yela..seminggu ni je la pon sisa hari terakhir yg aku ada..seblum terbang ke seberang..



2hari aku habis kan masa dengan nya*reha..."sahabat ngan aku sampai aku tua yer"

@Nurul farihah..best friend @Nurul Khairah suatu ketika dahulu...
time sekolah rendah..kami sedar kami antara pelajar yang aktif disekolah.aktif begaduh?tak delah kot..gurau2 sayang je ...setakat baling2 beg kat orang tu..mmg keje reha time mengamuk..aku tukang jadi penyorak..huhu.kalo nak cite pasal KAMI dulu saje mmg xcukup diruang ni...^^

::TQ FACEBOOK:: kami xpenah berpisah ..andai jarak sekalipon.kami sekolah nogori lain2..kami tetap setia berutus surat n hadiah..
selepas tingkatan 3 kami lost contact.....tapi Facebook menyatukan kami semula...sampai lah kini...perkara biasa je..serbu bilik aku..nginap semalam o duo malam....^^
satu gambo muke tepek brg kosmetik
satu agi...natural beauty..
nak letak gambo kami time kecik2 skola rend dulu?hee..xyah lah..memang natural beauteruk betul..^^


aku sedang sibuk menyiap kan "buah tangan tuk gathering esoknya"....hai kenapa yer..asal keja aku,mesti last minute...asal last minute je.keja aku..!


::HANDMADE 4 GATHERING:: reha lah banyak support..sekali pon dia dah minta maaf sebab xpat nak join event gathering yg aku organize...tapi..
aku bangga ..dia tolong2 bantu gak ringan kan keja aku..camne lah aku xsayang dye..



"era ko nak buat kenduri cukur jambul anak ker?"
anak apa pulak nye...mengandung pon idak..
oh patut lah abang aku perli seburuk itu..rupanya2 dye tenguk aku gigih menyiap kan bunga rampai...
(sejenis pewangi dari daun pandai pandan)
aku rasa xde salah nye pon...buat letak dalam beg buah tangan tu...bagi wangi la kan..
ingat time kawen,cukur jambul,tabur atas kubur je boleh?....apa2 je boleh
asal beli dan buat pakai titik peluh sendiri...ye tak?^^



::PESAN ATOK AKU::
kawan yang sejati dan hakiki ialah TUHAN..Dia sentiasa disisi..
tidak pernah lost contact walopun sesaat..sedetik..
...sakit..lemah.takut..
suka mahupun duka...
setia menjaga kita..mengawasi kite..
tapi kawan ini juga lah..
yang selalu orang tidak nampak akan kebaikan nya..tidak hargai...
abaikan..sombong..malahan.........tidak yakin ..
DIA BESTFRIEND KITA SAMPAI MATI..



6 comments:

cik fai said...

betul tu ..
waaaa rajin nya era buat sume tuuu .
nak 1 boleh . yang ala ala reben tu .
hehehhehee :)

www.fierapirot.bolgspot.com said...

pink aje makcik ni..hu4...asal pink era, asal era pink...ermm..=)

Afzan Rahman said...

suke sangat nasihat atok erra....
rindu.... T__T

Erra Kyra said...

Cik FAI....boleh..tapi cik fai kena kasi kat kite dulu..main tukar2..hehe

Erra Kyra said...

PIROT..huhu..pandai wat lawak.=P

Erra Kyra said...

K APjAN.....=')

TWEET TWEET