Apr 10, 2011

KAWAN AKU KAWEN LAGI! AKU XSANGKA AKU JUGA TELAH......

YES! korang salah....
"aku xsangka aku juga telah......ape??"
hurm...korang teka salah lagi ..!"
senarnya aku nak cakap yang ..aku xsangka aku berbaju kurung kemarin...^^
Mempersembahkan..aku in pink purple..oH PINK cair..xsuke..tapi oklah tu..asal pink..^^
Terima kasih kepada  cik puan Mahmudah,Cik Aqilah selaku driver terhormat..
...dan tukang tido di seat belakang keta....
kerana
saya berjaya tumpang korangg!!dengan hanya bajet aku RM10 jer ! dari KL ke Perak...hee hebat tak??^^
Alhamdulillah..syukur perjalanan baik2 sahaja,...Terima Kasih Tuhan...baik nya Tuhan!!
yang ado pong xterbales lagi..(T__T)*
kami layan panas terik....demi pengantin yang harum bau masjid baru siap dibina..^^
  bersama pengantin2 baru....mereka pengantin tersempoi di seluruh asia...^^
ngan syawana n en her husband...^^
ngan dear syaz ..^^

ingat mat saleh je ker teruja bila menyarungkan baju melayu dibadan?
orang malaysia pon akan jadi "batak" bila mana...
sudah lama menye stor kan baju2 melayu kurung mereka..
hee...
*selalu nye saya pakai jubah abaya,jubah trendy,blouse korea,kain jeans..<3
ya aku memang akui...tertuduh "erra kyra" memang bersalah sebab xguna sebaik2 nya tradisi pakaian melayu..
kerana apa..?
aku tekan kan disini...HATI BUDI Y MULIA ITULAH SEBENARNYA PAKAIAN DIRI TRADISI KITA ORANG MELAYU..
bukan cukop  sekadar "baju" y sarong dibadan ya...^^
so...tak heran lah..walopun aku terpaksa kekadang cuba berlakon berhati budi pada insan2 lain esp la kan..pada yg amat baekkk gilee-gile sangat-sangat kat aku ..
<berlapik: i mean JAHAT,busuk ati..hee>
..demi sama2  menjaga dari terus kepupusan  
budi bahasa orang melayu diakhir zaman...

:contoh budi bahasa budaya kita antaranya :
suke menghiburkan orang lain..xsuke memburukkan orang lain..
macam Kak K-Poh..?? 
YA!

sebab dia memang baik hati..cool habis..sangat sempoi..hensem..emm..hensem ke?..takdelah..gurau..
cuma kacak je...I like!^^hehe
rasanya beliau ni kaki Blogwalking kot..sebab kalo boleh kan ..dia nak hiburkan semua blogger2 yang wujud dalam Dunia..HEBAT!,pastu dengan cara dia tersendiri...
hait??..korang jeles ke aku puji dia?hehe..Dia memang layak dipuji lahh.
DIA SUKA RAIKAN FLower2 dia..^^
 .. aku pong xtahu nak cakap camne..korang lihat lah sendiri!..
<klik je sini dengan stu jari>..
aku pon teharu "gile" pas dia wat gitu ..dan seiring ngan perasaan makin sayang aku kat beliau.huhu...
<sedang menitis air mata air>.....=')



KEJADIAN 9/APRIL DIPERAK.......kami bukan lah penyamun..penyangak..atau pengembala...tapi kamilah PENYERI MAJLIS PERKAHWINAN MEREKA...haha..*pasan!


P/S :sekian time kasih..pas bace tuuu...
kalo malas xbertempat.jangan tinggalkan komen tau..^^

17 comments:

kpah k-poh said...

Alhamdulillah..terharunya..dik..Sebenarnya ada satu macam kepuasan jika dapat memperkenalkan sesama blogger ni..sebab blogger ni ada macam2 pesen...sambil tu boleh mengeratkan silaturrahim...amin.

aniswany said...

wahh anda sgt VOUGE oke ^_^ kalah pengantin ...

Erra Kyra said...

KAK K POH....nama effa yer??nama adek saya kak KPOH curikk...haha
yeke satu kepuasan...baguslah...orang pon suke bila kak Kpoh buat camtu tau..^^

Erra Kyra said...

ANISWANY.....memang kami berlumba2 ngan pengantin..hehe^^
siap makan tempat pengantin lagi..
kat kampung leh le buat gtu kan..cuba kat hotel..sy pon setaraf cleaner je kot^^

Afzan Rahman said...

berapa pasangan?
wahhh, nampak nurul aqilah di situ...
dia tu bila pulak? hehehe :P

Myung Dae said...

Blog yang cantik dengan kaler ungu. Banyak lagi yang perlu diubah dalam blog ni. SHOUTBOX, POPUP comment. Nak tau sila tanye saya di blog. hehe. Pandangan dari hamba yang hina ini. (^_^)
I dah follow u . =P

Erra Kyra said...

KAFZAN...itu kena tanya dia lah...saya tak pat nak jawab..huhu^^

Erra Kyra said...

MYUNG DAE......ok.kalo sy dtg..kamu tak tolong..siap!.sy akan unfolo..huhu^^

mrs.sabri said...

tuan blog ni bila pulak gilirannya nak kawin?hehehe:) salam perkenalan dari kak mimi..

qasehraihan said...

uitttt...yg baju pink tu ke pengantin???hihik...

Erra Kyra said...

kAK MIMI.....salam kenai gak....^^
tuan blog ni da selesai pon mendirikan rumah lif..hee..

Erra Kyra said...

qaseh raIHAN...mana ada^^*maluu..haha

diyana said...

tahniah pada pengantin2..hehe saya suka sangat tengok orang kawen...


BTW, baru perasan..tarikh tubuh blog tu sama dengan besday saya..hehe jadi menarik-narik nak bersama-sama pollow...^___^

Erra Kyra said...

DIYANA...hai!!yeke..bila lak awak nak kwen?saya lagi suke nak tenguk pengantin bernama Diyana..hee^^

nurMujahidah said...

erra, kak dila ni...akak nak sgt tgk gmba kawen wani n kayah yg lain....kayah walimah jugak kan time tu??

Erra Kyra said...

haah...nanti era kasi kat FB....ingatkan tau!^^

xumeiqing said...

20160621meiqing
coach outlet
michael kors outlet online
coach outlet
michael kors outlet
cheap oakley sunglasses
cheap jordans
christian louboutin shoes
michael kors outlet clearance
ray ban outlet
versace sunglasses
oakley sunglasses
adidas supercolor
oakley sunglasses,oakley sunglass,cheap oakley sunglasses,oakley sunglasses cheap,oakley sunglasses outlet,oakley store,oakley outlet,oakley outlet store,oakley sunglasses sale,oakley sunglasses discount
air max 2016
adidas nmd white
basketball shoes
louboutin uk
coach outlet online
cheap jordans
ed hardy uk
babyliss pro
coach factory outlet
true religion
polo ralph lauren
chaussure louboutin
ray-ban sunglasses
louis vuitton outlet
birkenstock sandals
puma shoes
michael kors watches
louis vuitton outlet
cartier watches
michael kors outlet
nike trainers
coach outlet
the north face
coach outlet online

TWEET TWEET