Apr 20, 2011

TAPAK KAKI AKU BUKAN DI MALAYSIA LAGI

Alhamdulillah..Terima kasih Tuhan..
kapal terbang mendarat dengan lancar..
walopun hati aku sedang tak lancar..aku sedih bercampur gembira...kenapa?
nanti aku cerita...
hmm..dan
sebaik sahaja sampai ..
aku membersihkan diri..
dari kepeluhan yang melanda..
penat dan mengantuk saja yang ingin diluahkan ...
makan dah tak jadi menu utama dlam fikiran aku lagi..

ntah apelah maksud Tuhan...aku betul2 dihentam oleh  masa/waktu hari ini 20 April...

::PUKUL 4 PAGI:: baru dapat melelapkan mata dalam keadaan baju2 masih lagi tunggang langgang..
itu pon xsengaja..aku pon xsedar camne leh tertido...(sambil pegang zip beg bagasi)..??peliknye lah..
itu nama nya memang ngantuk yang parah!
adeke..sambil zip bag..leh tertido?..haha.comel je kan?*pasan!=D
:: PUKUL 8 PAGI :: aku yang terpinga2 setelah terjaga dari tido y lena gile.*lelagi holiday solat nih lagi sedap tido,langgar subuh kan..^^
...keliru..senarnya flight aku ni Jam 10 ke ,8??
...bangun tido,tengok jam..ha??.dan2 auto darah gelabah aku menyerap seluruh tubuh..
...keliru..senarnya flight aku ni Jam 10 ke ,8??
aku xsiap lagi!
nanti aku terlepas flight!!
..........
aku tujukan soalan ni khas tuk abang aku sorang nih..
"jam flight nih snarnya kol bape??!!!"
dia y rajin berkorban tuk adeknya ni pon...jawab...pukul 1petang laa..
laaaaaa~semalam kata kol 8 lah..9 lah..TA YA PA WAU!!menci..
(ini lah tektik terbaik untuk kasi org suke lambat siap..siap ngan cepat)
aku ditipu...aku dah siap touch up..wongi2 dah..sampai ati..tau ar kite ni lambat siap..tapi jangan lah kasi kite siap terlalu awal!(+__+')hmm


 sejambak bunga..aku beli tuk mom in law.sempena birthday nya..
tapi sayang..pakcik2 kaunter mate sume gagal menilik..
nampak aku berkepit bawa sejambak bunga..
"hoo cantik bunga..pakwe kasi erk?"
"bunga tipu ke bunga hidup?"
"bertuah pemuda yg kasi ni..."
n bla..bla...pokok pangkalnya...diorg sume punya soalan hampir sama n merimaskan perjalanan aku tuk menuju ke tangga penerbangan..diorg tanya ..aku sombong!sebab aku jalan laju je..mulut katup rapat2..hee
 aku mabuk kenderaan bertayar...so inilah ubat terbaik kalo bila berada didalam perjalanan..krohh~kroOhh~zZzZzZzzzzz....
senarnya..aku sedih lar korang!!..walopun aku kata tadi aku siap awal..tapi punye sibuk berborak sambil makan2 sarapan nasi lemak ngan umey,abang2,kakak ipo,adik2....JAM DAH TEPAT MENUNJUKKAN 11 PAGI!!
makan masa perjalanan ke airport..dah 1jam kan?sampai2 memang ngam2 je..nama aku dah kena panggil ngan penerbangan JAKARTA AK 384..so endingnya..aku xsempat check in bagasi..bagasi abang aku bawak balik...
aku just bawa diri ,bunga,dan handbag terus meluru ke gerbang pintu aeroplane..sooo TAK LENGKAP LAH XDE BAGASI DALAM CITE MUSAFIR AKU KALI NIH..(T___T')*..
bagasi aku xleh bawa tangan sebab 23KG!.. boleh bimbit tangan hanya seberat 7Kg jer.hmm...
 dlm handbag yang sardin..sumbat,Handfone,Lapink,brg make up,Camerah jambu..='(

::JAKARTA:: setelah tiba..aku tak naik bas.ato teksi..tapi aku menumpang naik keta cik hubby....dan zoOmm~terus menuju ke rumah HIM..yg sadis nya..berjam2 baru sampai..disebabkan "macet" keta yang parah!..ok macet tu bukan sejenis keropok indo ..atau nama serangga.....tapi ia adalah bahasa perumpamaan..bagi "sesak" semput.. kenderaan...^^
setelah sampai..disambut oleh ibunda him.^^
terus aku hulurkan sejambak bunga tadi..
ok lah..beliau gembira..Umey aku selalu pesan..(ala2 begini bunyiknye..^^)
"walopun hati sedang sedih teringat bagasi tapi cerialah..dan raikan orang lain"
.lupakan pasal bagasi..kite fokus makan!pewot pon da masuk angin.lame sgt lam keta.punya la macet..dari perjalann yg sepatutnya 1 jam jadi 3jam lebih..

sekian kisah aku tadi...dan nantikan kisah THE GATHERING BFFF3 PART 2 
terharu korang bercekang mate..bace sampai habis..=')
kalo rajin ..komen lah..kalo malas..komen dalam hati cukup!='(

30 comments:

nur amalina athman said...

nak komen triple like bole??:)

www.fierapirot.bolgspot.com said...

jauhnyee era..=)

cik fai said...

jauhnyeeeeeeeeeeeeeee pegi nak tinggal kan fai ea :( -.-'

tetibe .

Erra Kyra said...

NOR AMALINA.....kenapa sampai triple?^^heee

Erra Kyra said...

PIROT....ye jauh..tapi hati kite dekat kan??^^

Erra Kyra said...

CIK FAI....alololoo..jgn majuk..nanti pulg Malaysia.kite kepit ngan Fai lak tau..^^

cik fai said...

lorrrrrrrrrrr . . .
ingat kan nak kasi ole-ole kat fai tadi . hihi ^^

erra fai buat blog tahun lepas la . awal bulan oktober kot. hihi nape ?

Izyan Masri said...

KALAU NAK JELES BANYAK2 BOLEH TAK ? JELES JELES JELES XD

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

sis nak cakap sudi kalau ajak ke sana tehehehe..
eh kamu ada butik di sana?
kt ner..jakarta sesak skit..
bandung lg best hehe

Aisya Rahim said...

aww!sgt sweet.utk hubby tak bwk apa2 ke? ;)

Izamir Ridzwan said...

wah seronoknya bercuti naik flight...

err awak pggl saya UNCLE..?? waaa muda lagi lahhh

Erra Kyra said...

CIK FAI....yelaaa jupe dulu..baru leh pas ole2..hehekan??^^

Erra Kyra said...

IZYAN.....banyak nye jeles...nanti jeles pupus .camne?^^

Erra Kyra said...

MOMs....memang ar sesak..tapi tenguk pada lokasi..macam area saye..OK.bebas dri kesesakan.n penuh ngan Mall...n de umah dekat je.leh jalan kaki..butik bawah umah.^^

Erra Kyra said...

AISYA......bawa hati dan diri je tuk hubby..haha^^ok kan?

Erra Kyra said...

IR..............waaaaaa sye suke lah...sebab saya rasa mesra ngan IR ngan panggilan tuh..sebab IR punye entry pon matang je cam selalu nasihat kat kite..hehe^^

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

if tat..YES I DOOOOOOO ;)
bila nak bershopping bersama..jom syg ;)

Erra Kyra said...

MOM...jommm....datang dulu sini meyh..^^

ELY FAUZIANI ISMAIL said...

sis kamo sgt comel :)
ely pn pernah terlepas flight.hihi

Erra Kyra said...

ELY.....hai..yeke?flight ke mana tu?^^

E n t o y C a i r o said...

lucu habes....=)

Erra Kyra said...

=))

Fyqa said...

sweet la.. :))

putERi-kAtEk said...

oiii!!! rindu kamu la!!!!!

pegi jalan tak ajak...eeeiiiiii

relevan said...

Selamat mendarat :)

Erra Kyra said...

FYQA........eke?xtau laks...heee^^

Erra Kyra said...

PUTERI.......!!

r
i
n
d
u

h
a
n
g

h
a
r
i
2

T_____T

Erra Kyra said...

RELAVEN........TQ^^

mieha said...
This comment has been removed by the author.
caiyan said...

20170309shizhong
michael kors outlet
coach factory outlet online
oakley sunglasses outlet
pandora
chi flat iron
michael kors outlet clearance
michael kors outlet
coach outlet
adidas nmd
yeezy 350 boost

TWEET TWEET