Jun 9, 2011

BULAN MEI KATA BABAI KORANG!!...[part 2]

::17 MEI::  perasaan seseorang xkan ubah seperti monkey got a flower...bila dapat barangfree hadiah .yang bukan saja cantik..PINK pulak kan..*tulisan pon pink..nangis bace..huhu....nak cakap Terima Kasih...kat bbm,facebook pon dah cakap..xpelah..selagi perasaan gembira n terharu tak hilang selagi tu..akan ucap.."Terima Kasih kerana kasi adiah ni"...walaupun jarak yang sangat jauhh..tapi gagah gak nak kirim...ni yang buat tambah sayang nih.(haha).eleh..xcakap pon..memg dah sayang sgt2 larr kan..hurm...tipu la kalau kate tak rindu..rindu nak gaduh..membebel..jejalan sama2 lagi..The best pakcik la kot..sebab bukan time senang je ada..time susah pon selalu tolong ...time hodoh pon ade masalah nye..(haha)..."era selalu doa moge dapat terus syurga n bidadari jer tuk cik Fish"....huhu..sape suh baik sangat kan?..jangan cakap ..ngan kite jer..mmg uncle sorang nih..ngan sume dia baik..xsuke nak cari pasal atau bikin pasal..^^
"moge era cepat2 dapat bakal makcik yang baik ,sporting macam uncle pipy gak ...aminn"
*de jodoh bawak balik wanita arab pon ok!(^__~)v

::20 MEI:: haaa....time ni sedang syok membeli belah...memang semangat sangat nak masak kalo bahan masak lengkap *lagi2 kalo bahan dah siap basuh dan potong..hehe...kenapa pulak gambar beg upin ipn nih??tulah saya pon xfaham...mungkin maksud saya waktu nih...nak cerita, yang kat sini(Jakarta)...memang pegi memana jer nampak barang berjenama atau tak yang meletakkan gambar UPIN IPIN sebagai icon...hebatkan?bukan2....xhebat...tapi menarik laa...sedikit sebanyak membanggakan...sebab terasa malaysia ni dekatt jeee...UPIN IPIN...IM PROUD OF U..kalah kot nyil spongebob..erk.



 xlengkap lah cerita kalo takde gambar mak nenek ni posing2 kan?huhu....=__=;
kalo kat sini KFC lagi famous dari Mcd..ok,sedap!tapi tetap rindu Fried Chicken Spicy Mcd Malaysia..owhhh!!miss them~T__T



taaaaaaadaaaaaaaaaa~*buat baby face lah konon!=P
 ::18-27 MEI::  bermula lah....cerita dimana saya mengenali Pak wiwiq..yang merupakan cikgu memandu saye.haa kalo kat sini nama nya sekolah mengemudi mobil..hehe..asal?sengeh2 pulak.^^
hmmmm...rasa puas kot dapat pegang stering lelama...ada lah sekali dua tiga kena tegur...salah sebab cara memandu terlalu extreme..(haha)...dia kata...kalo dah lulus selepas dapat lesen baru lah boleh nak drift kee..buat slapdash keww...*cecara cam kasi la jugak kan?walopun selepas"...huhu^^


ini gambar time hari pertama....agak gugup tudung tuh...*bukan saye,tudunggg tu..^^
cikgu pak wi kate...saya antara anak murid yang berani n cekap...comfius..cikgu tu PUJI ke PERLI?(haha)...sy ni suke buruk sangka...supaya senang jaga hati...tak kembang kembung dibuatnya..^^


::28  MEI:: ''Selamat pengantin baru ...moge kekal mahligai ini sampai ke syurga..aminn''...pengantin lelaki adalah kawan sekolah my husband..so kami dijemput..meriah dengan macam ragam tetamu..ada yang comel..ada yang hodoh?eh..memandai nye...mana ada..sume nyer bergaya ,sampai ada yg macam kalahkan pengantin..huhu..^^

inlah saat yang ditunggu2......tanggal ::30 MEI:: adalah hari bersejarah kelahiran abang saya MOHD DHIRAR...jejaka kacak yang telah masuk usia 21 tahun....hebat kan?...xdemaknenyerr...dah tuaa dah..so kena lah kasi duit gaji raya kat kami yang anak2 nih!TAU2~(haha)=D
ok.. xminat sesi gedik2 nih so kite teruskan...saya nak cerita kat sini...bahawa senya abang saya yang ketiga dari 4org abang makbetul....perangai dia ni pelik sikit waktu kecik..sebab suke bergaduh ngan sya...ntah lah apepasal jadik gitu...sedangkan waktu kecik nh...punyer lah baik saya ni..*skg nakal je =P
apepon barang kalo boleh suke nak ajak sharing ngan dia...tapi malang jatuh ditimpa tangga...dah lah dia xnak,pastu kutuk pulak...haish~ yang sy nih bukan malaikat kerdil..so apelagi (seperti biasa) berlaku lah keributan
******PANG!!#%DEBUKKedebukkk!!@!%$*****
haaa...pepaham lah kan...korang pon sama.suke gaduh waktu kecik...hehe...wat2 lupa lak..
tambahan baru ingat~~selepas begaduh tu saya dengan gigih menelepon polis*999 "POLIS,abang saya buat!!"(sambil menangis teresak2)..*xleh lupa..tau polis tu kate pe..."dek nakmo nangis..abg buat yer..mana mak?panggil mak yee.." (haha)..mmg geram gak waktu tu kat polis..=D


*no telp plg ingat waktu kecik..no umah nenek ngn polis999.huhu^^

pastu tabiat abam sy nih...XSUKE POMPUAN!waktu kecik lah..hehe...skg dah suke la kott..=P
kalo nak lintas jalan ...kite nak pegang tangan dia..dia xkaasi??..dia kate "geli!"..what!!memang panas betui lah dia ni...suke bagi kite terasa..xpe sabarrr jelah..pastu..penah tu..nak mintak apetah..dia kate.."basuh tangan dulu!"..(hahaha)..apepunye abang la ni ..tangan si adek mulus murni lembut kemerahan ...dihine gitu..huhu..kat sekolah jangan harap lah pompuan de hati nak borak2 kosong ngan dia..sampai kan ade si gegurl jupe sy..kate.."nape abang awak tu erk..orang nak mintak tolong tunjuk ajar pon jeling,xjawab"..(haha)...
kebetulan dia memang pelajar harapan sekolah dulu..selalu lah jadi pengawas..mmg pandai..
penat dah kutuk kan?...so kite puji sikit..huhu...dalam adek beradik..dia paling cerdik..dan satu2 nye yg lahir kat Negara Arab,Jordan...*ermm..ade kena mengena ker ngan belajar pandai?=D (haha) 
wallahualam~
tapi memang sekarang kamcing gile,dah xgaduh2..berindu2 pulak..sebab dah jauh2 kan?'(T_T#)


satu lagi...tanggal yang sama 30 mei...saya buat majlis resepsi perkahwinan di JAKARTA pada tahun lepas..so genap lah setahun berlalu....=')
alaakuci2....huhu...spek mate takde..ape yang berlaku cube teka??...opcoz i jadik RABUNLAH!=.='
                                banjir-banjir...*sampai kena angkat kain tinggi2^^...
act,membanjir dengan tetamu..dan keluarga dari Malaysia dan Indonesia..termasuk lah juga kenalan Myspace/facebook saya..(Nor Syuhada) ngan (Nor Baizura)..sayangnya..kawan lama selaku bestfriend saya lastminit nak booking tiket.tapi pekara xdiingini belaku..macam2 lah.dah usaha dah kot..sian dia...hmm..tapi "tentu ade la tu hikmahnye"
 ..."Terima kasih pade yang wish n mendoakan bahtera perkahwinan ni,saya memang sangat mengharapkan doa kamu"....T______T

sibuk2 menaip..perut berkeroncong pulak..saya gi makan dulu yerk..daaa~
sekian episod Bulan Mei berakhir sini....

selamat berkomen!i like ur komen!! mengumpat je UNLIKE okey!^^

25 comments:

moon cake said...

alhamdllah semoge ceria selalu yew erra..:))

MOCHA FLAVOUR~~ said...

akak da kawen??!! tsk tsk..
*kecewa..

Erra Kyra said...

KEK BULAN...terima kasih sebab doakan..sayang moon!^^,

Erra Kyra said...

MOCHA.....alaaa jangan laahh kecewaaa..bukan kalo kawen kite xleh kawan..^^

Wan Sandx said...

wah x sgka...ehem kalo da siap entry susu tu, gtau la sandx yerk...

fierapirot said...

wahhhh..kejap nak teruja sebab nampak kek bes0..kekeke..semoge bahagie di dunia dan akhirat..=)...

Erra Kyra said...

ok sandx...

jap..ape yg xsangke tuh?^^

Erra Kyra said...

FIERA....thnkz doakan...sy lak doakan kamu temu jodoh cpat n terbaik...hehe^^

MOCHA FLAVOUR~~ said...

hahah..:)

Erra Kyra said...

hehe...cayang mocha!^^

Wan Sandx said...

x sgka la ade upin ipin, x sgka jugak cik bloger ni dah bertukar status puan bloger...almaklumlah dah kawen.....hehehe

Erra Kyra said...

haha...macam2 lah sandx nih...^^

ye saya pon xsangka...


sandx bila lagi??hee

yayahidayah said...

paling suka tgk vids pasal birthday abg nye erra tu...
tersengih-sengih yaya tgk.. hikhikhiii...
tp lagi jeles ble tgk kek tu...
perrgghh!!! nak!!!... bole la...
hopefully wedding erra n hubby berkekalan hingga akhir hayat n dikurniakan baby yang tomei2 dalam kadar segera... amin...
papai org jauh d seberang... <3

Erra Kyra said...

huhu...xsangka yaya pong tehibur..^^hee

nak kek..nanti kite belanja kalo jupe..

aminnn..thankz doa nya..cayang yaya lah!<3

MOCHA FLAVOUR~~ said...

syg akak jugak! :)

Erra Kyra said...

dub dab dub dab



^^

fida attamimi said...

1time bce e punye blog..cute je..ade plak cite cfy,sgan giler..pape pun,senyum ok..llpangkan hati,ok..;)

Erra Kyra said...

huhu...cfy kat mana nih?
mmg kalo cite pasai cfy jer mungkin xada hujung nya...banyak..tapi ni dah dicerpenkan...^^

Fauzan 'Jahn' Abas said...

folo awak tengah hari ni...

Erra Kyra said...

ok..^^

fida attamimi said...

masih d bumi Tuhan..:)..

Han Alfi said...

Kamu itu cantekkkkk bangetttt ;))!!!!

Erra Kyra said...

HAN ALFI....kamu jugak tau..pandai cakap owang je...=')

xumeiqing said...

20160621meiqing
coach outlet
michael kors outlet online
coach outlet
michael kors outlet
cheap oakley sunglasses
cheap jordans
christian louboutin shoes
michael kors outlet clearance
ray ban outlet
versace sunglasses
oakley sunglasses
adidas supercolor
oakley sunglasses,oakley sunglass,cheap oakley sunglasses,oakley sunglasses cheap,oakley sunglasses outlet,oakley store,oakley outlet,oakley outlet store,oakley sunglasses sale,oakley sunglasses discount
air max 2016
adidas nmd white
basketball shoes
louboutin uk
coach outlet online
cheap jordans
ed hardy uk
babyliss pro
coach factory outlet
true religion
polo ralph lauren
chaussure louboutin
ray-ban sunglasses
louis vuitton outlet
birkenstock sandals
puma shoes
michael kors watches
louis vuitton outlet
cartier watches
michael kors outlet
nike trainers
coach outlet
the north face
coach outlet online

Meiqing Xu said...

rayban
nike factory store
fred perry
adidas shoes
nike air max
michael kors canada
coach outlet store
nike shoes for men
michael kors bags
nmd adidas
2017006caiyan

TWEET TWEET