Jun 16, 2011

JUN DATANG DITEMANI REJAB...

Dalam kelelahan orang miskin mengkais pagi makan pagi..
yang aku pulak.. kelelahan nak mengupdate entry lagi..
huhu..
*cam xbest je ayat.=D


..k yg "konon lelah" tuu sebab semalam dan kemarin2 adalah hari dimana aku keluar rumah dengan kasut tumit 5 inci ditapak kaki...*terima kasih , kerana membantu menambahkan ketinggian ku..^^


bukan tu yang nak cite senarnya..=P
sebelum lebih panjang termerapu ...saya membuka cerita AWAL JUN saya dengan menyebut...(U___U')


Bismillah.....*biar berkatttt~
::14 JUN:: ada tetamu/kawan dari timur tengah datang jejalan ke Jakarta singgah rumah,saya dan keluarga meraikan dengan membawa mereka ke Achol Jakarta.
(tempatnya lebih kurg cam digenting highland) semua ada disana....

Amat bertuah sekali ,andai kita dikunjungi tetamu. Bila tetamu bertandang dan hadir ke rumah kita, maka ia datang bersama rezeki dan pulangnya bersama pengkifaratan dosa-dosa kita, mudah-mudahan. Bila tetamu datang ke rumah kita bermakna Allah hendak memberi kebaikkan dan hasanat yang banyak pada kita semua..

seafood..segala jenis binatang bukan mamalia kitorang jamu..
kepiting masak lada hitam paling best!
apa?owhh.....kepiting tu dalam bahasa melayu nya ialah crab.eh .....salah pulak^^
ya pitam ketam...=P


kenangan bersama kawan dari arab saudi
 
 sian .....pepandai lah snap pic sendiri yer..
ermm act tetibe time ni berpecah ..aku hilang arah ...lalu untuk tidak berasa terlalu cuak...aku berhenti ,foto dulu!=D


 ini antara tempat menarik di lokasi ANCHOL JAKARTA ...selain rollercoaster n the geng...ada sebuah terowong ikan,kesenian ikan dari pelbagai jenis ikan yang mude comel lotey sampai lah ikan tua kerepot ditempatkan disini...^^


 lagi satu kan...bila masuk je sini...saya rasa macam pernah datang.....pastu kan bila renung dalam beberapa saat...HA!patut lah rasa cam penah datang...tempat ni mirip AQUARIA KLCC (Malaysia) lah!..=D
::usha ikan yg tengah melihat kemera::ape istimewa nya ikan atas ni sampai terpampang beso lam blog aku?ya.. sebab dia ni sekor je yang puji aku sweet! ...(haha)*saje jeee =P
...senarnya saye ni teruja tengok ikan PIRANA tu.. macam tak percaya kalo dalam filem tukan...ikan ni boleh meratah manusia dalam bape saat je! tubuh manusia trus tinggal tulanggggg...!!(O_o)wuuuyoo~dahsyat kan?
time ni gak adeke patut otak saya terbayang "jika jari saya di test masuk kan kedalam air tersebut"...errrr~Nauzb..*hey you,nape bayang camtuu...???!*ketuk pale


::12 JUN:: adalah hari ulang tahun kelahiran NABIL selaku cucunda mendatang ku...heee^^
apa?xcaya lak saya ada cucu..betul lah...but sebelah my husband la..
Nabil yang always pipi pink tanpa perlu di blush on or di pangg!..memanggg cute~
"Hai baby, May all of ur  Birthday wishes come true!...and be soleh ya"

::11 JUN:: berlegar2 diruang shoping complex membeli blah~
bersama kawan indonesia terbaik saya iaitu..my mom in law...xde lah ghairah nak membeli blah sangat pon..sekadar untuk menjamu mata n menjamu mulut dengan ..

siomay yang rasa nya tidak lah menepati sesedap siomay yang pernah daku makan sebelum nih....
xpe lah rezki jugak kan....pasal yg buruk xusah dikenang lagi...jom kite kenang apa yang baik...

jeng~jeng~jeng~..........ini dia yang baik.*ops!abaikan..silap taruk gambar.

haaaa~ini baru leh cite..cite baik takpe ..elok diungkit..Allah suke...hamba nya yang mensyukuri nikmat..huhu..sedappp..myfav ice cream dari kecik 
*tapi choc mint ice cream tetap no satu dihati laa...kire ni nombor kedua ..huhu
memang sedap...ice cream kelapa ni sesuai minum bersama air copucinno...bila sampai ke dalam mulut.
terus terdiam!*mencair 

 Berfoto...adalah cara2 menghilangkan stress kerja dan lupakan pasal mengunyahhh jerk!^^

 ::5 JUN:: wedding day!!undangan sehingga hari ni tak berhenti mengundang .....ada jer ...tak bulan depan,minggu depan,xminggu depan...bape jam dari sekarang...

aku test tumpang glamour budak comey tuh!^^


::1 JUN:: berhabisan duit untuk mencantikan paras rupa si pink...walaupun dia bukan manusia tapi ingin juga dipuji...berteman ramai..dikenali..selalu nya beliau ni bangun<bukak> pukul 11 pagi dan <tutup>lelap pukul 11nmalam...kekadang ikut mood sesuke hati je nak lelap n bangun pukul berapa...huhu.."haish~xleh malas2..camne nak berjaya kan?"......oh! tercengang ke tu?=D...itu bukan cerita tentang diriku tapi tentang satu satu nya butik anak jati Malaysia yang bersalut cat pink di Jakarta..

ini lah tempat aku bekerja hari2 untuk mendapatkan sesuap nasik & cokelet..=P
ok.hasil dari make over nyer adalah ...
::jangan tengok orang::
lihatkan..cermin je pongg..tapi nak berbalut sakan,cantik tak?...itu bukan tuk sekadar dilihat cantik tapi xnak matahari sunshine yang terikkk pekikk direct tembus kaca cermin ..lalu akibat nya akan melunturkan warna kulitpelanggan baju, hanger dll...^^










..how's ur life?
soalan yang satu ni pon saya taktahu nak kata camne,setiap kali start sembang atau jumpa orang mesti tanya gitu...sebab kekadang life aku ni macam ada dalam episod Nora Elena...kekadang macam ada dalam episod boys over flower..kekadang macam ada dalam episod Rapunzel,Atashinci,kekadang macam Chibi maruko gak...adela jugak ari jumaat tu macam dalam episod Manis nya kurma..=D(hoho)


 yang pasti nya....hebat macam mana pon cerita aku/kite tu..tetap xdapat kalahkan cerita mereka nih.
                                                  
                                                             I
                                                             I
                                                             I
                                                             I
                                                             I
                                                             I
                                                            \/ 

Serikandi Khaulah Al Azwar yg berkuda xgentar sama sekali dgn pedang musuh...Saidatina Asma Dztinitaqain dengan kisah dua bekalan yg diikat dipinggang nya.sembunyi dari musuh,berlari n mendaki sndirian,beribu peluh dikorbankan....Saidatina Fatimah yg mempunyai jiwa yang kental..kehidupan yang dijalani penuh kesyahduan...Saidatina Sumaiyah.yang rela disula! demi mempertahan kan keislaman nya..MasyaAllah hebatt..hebat...begitu lah antara peranan Wanita2 yang aku sangat cemburu.... 
malu nya aku ngan mereka.....

tapi selalu nya malu aku xkemana...selepas bape saat perasaan malu tu aku dah lupa..dek kerana...aku tenggelam dalam keasyikan dunia ..

aku sangat mengharapkan kematian hujung aku adalah baik  n terbaik!...taknak lah...tetibe  aku mati kat salon ke..kat  depan laptop ke...tetengah aku syiok BBM aku mati ker...Nauzb~

sebut pasal mati...ade berita kematian

n mungkin berita kegembiraan buat si Arwah kot...

tanggal :: 14 JUNE :: 

ada kursus motivasi buat remaja dibuat di Kedah.tapi aku tak ikut..sebab aku masih di Jakarta..yang ikut tuh ramai kawan2 aku la...nak dijadikan cite
(kawan bbm aku,dia cite)...salah seorang peserta Kursus lelaki tengah tidur...bila kawan dekat nya kejutkan solat ...dia dah tak sedar diri.....rupa2 nya....dia sudah kembali ke pangkuan ilahi saat dalam tidurnya..

hurmmmm....mudahnya cara dia pergi tinggalkan dunia ni...selalu nya orang pergi mudah nih..orang baik2..n sedang ikut progem agama pulak kan...insyaAllah...Dia ditempatkan bersama yang baik juga..mesti mak ayah kenkawan dia sedih kan....hurmm...dgn kesempatan ini...jika anda yang baca ada kaitan ngan si Arwah..saya mengucapkan Takziah..








sekian entry Bulan awal Jun sampai sini dulu..^^







22 comments:

MOCHA FLAVOUR~~ said...

chibi maruko?? :)
mati depan laptop?
ya allah..satu peringatan tu,
tq akak chantekk~~

Erra Kyra said...

yup..hihi...nape suke chibi gak erk?^^

sama2 adek manja sayang...

fierapirot said...

Al fatihah buat arwah yg meninnggal tu..takutnye kalau mati dalam keadaan yg tak diredhoi allah...

Erra Kyra said...

..saling mendoakan yer cikjiran sebelahku..^^

yayahidayah said...

hambuih jalan2...
suka la tu pegi jalan2...
dengan kasut 5 inch lagi...
pergh! makin tinggi la kamu ye erra ui... dahsat la... <3

MOCHA FLAVOUR~~ said...

:)

Erra Kyra said...

yaya...biar bape inch asalkan selesa n xsakit diri..^^

Erra Kyra said...

mocha....ssenyum je ker?^^

Izyan Masri said...

12 JUN BIRTHDAY MAK YAN.OHMAIGOD OHMAIGOD.SAME DENGAN SI KECIK TU PULAK XD

Raden said...

hamboih...jelesnye!!

Erra Kyra said...

IZYAN..yekeee~owh..kimsalam rindu kat mak ye.cakap.mak makin sweet ar skg!hee^^

Erra Kyra said...

RADEN......xbaek jeles2 ..=D

nurfatiha blacky said...

besttnyerrr tgk g makan2. cantikkk :)

Anonymous said...

Oowh... Baru ku tahu d sini tempat commntnye... Hmmmmmm....

yuni aisyah said...

hye erra..yuni terjah sini,.,,hehe,,
wah sume pic mesti ada pink...nice like it...:)

Erra Kyra said...

NUrFATIHAH BLACKY....ya cantik cam kamu..^^

Erra Kyra said...

ANON....hehe..sian nya.selama ni xtahu ke.^^

Erra Kyra said...

YUNI AISYAH....tq sudi terjah saya yg selebet ni..^^

FarHANa aZwA said...

woww..cutenyer kira..hehe

Erra Kyra said...

FARHANA......hoho..memang dari baby.hee*tipu^^

taoslayerz said...

wow..best nyer jejalan~ huk3 jelez tao..hehe

perghhh..mahal la gler..tao pon ade teringain nak pasang braces gak sbnrye..nk kasi lawa sket gg nieh.hehe

mohon jasa baik Erra untuk vote tao yer tuk Digi award hari nieh last vote contest~

klik for vote

Erra Kyra said...

TAOSLAYERZ......ape kaitan braces ngan my entry?kuikui~
sila lah paang ke gigimuu...sy xkesa pong..sebab bukan duit saya y gerak..hee=P

TWEET TWEET