Jul 13, 2011

JUN BERJABAT TANGAN NGAN JULAI..

Assalamualaikum..^^


haaaaaaaa lama kite tak beraksi..disini!
pasai pa??
mane leh kasi tau..
nanti korang nangis....
malas nak cerita sekarang...
nnti mula lah nak timbul .."fenomena tisu semakin pupus"^^
*haha...erk..gurau2 je pong..tetibe nak kata kite poyo..xbaek tau tak..
Ape pon xboleh..=(
pendek kata...rehat berblog kemarin~kemarin~kemarin~sebab aku jatuh sakit..^^
sakit ape...nanti kite tahu lah dalam diary saya episod pertama JULAI..




sedang asyik kusyuk melihat gelagat dunia blogging harini...aku pun tak sedar...ke mana arah nya blog aku ni..yang pasti nya ..terasa penulisan aku semakin cetek...otak seakan2 semakin kamcing dengan merapu..aku sangat respect lah ..pada mereka yg berjaya dalam dunia blog..sebab pandai bermain emosi pembaca n pengkomen melayar ke pintu utama misi penulis...i mean the point of story...coz bukan senang...kadang2 ada orang cerita pasal belajar awal2 nye kan...tapi tetibe masuk topik tentang rancangan di telivisyen harini.....huhu..*ok,xtuju sespe,just kasi kiasan...


so aku rasa...aku dah pong tergolong dlm golongan orang yg menulis tetapi...masih terumbang ambing..cite2 yg macam xde arh ..yeke?korang rasa camne, blog sya??^^






rasa nya korang suke entry panjang cam novel..atau entry saya pendek cam cerpen??
atau suke cam buku tesk sejarah???*alaaa yang entry bnyak2 letak gambar tuu!^^


**********************************************************************************


bersambung dari sini...gambar2 dibawah adalah koleksi pengalaman dan pembelajaran saya tentang hidup didalam akhir Bulan JUN...sangat selesa...tapi keselesaan itu selalu nya tak bertahan lama,pasti Tuhan akan selitkan suasana hati yang gundah gelana dek ujian yg lalu lalang..huhu...Baik nya Tuhan...Dia sayang kat aku...kalau boleh..Dia nak hati aku ni terus kekal....dalam cemas,rasa kan kehadiran n pemantauan nya sepanjang aku berjaga..........^^



kehadapan UMEY ...u're my best teacher..my mentor,my idol,my heart,n my heroin.........kelahiran mu xsia2 dibumi ini..kerana bagi aku....dari aku kecil sampai besar....aku tak berhenti melihat mu,dalam ketabahan,kebaikan dalam mendidik aku n mereka.....walaupun aku rasa aku cacat..xsempurna dalam berperasaan...tapi.. Engkau tak jemu mendidik aku ,menasihati aku dalam berhati2 dalam berperasaan,berkelakuan,n bertutur kata........

Umey..aku bercita2 ni...pertama sekali...mahu menjadi manusia yang paling indah n baik dimata mu...andai lah..disaat tanggal :: 9 JUN 2010 :: itu aku dekat...sebenarnya...ingin sekali aku peluk n aku kucup pipi mu erat...sampai air mata aku berhenti bergenang ,melinang....aku di jakarta ni...selalu rindu kan Engkau,Umey....umey, satu benda yang nak aku sampaikan...jika aku tak mengirimkan cerita berita...jangan lah sedih ya...sebab aku xputus mengirim kan Engkau Doa...

umey..diatas  ketidakadilan aku dalam menjayakan tanggal bersejarah tu...
aku sekali lagi memohon maafff........selamat hari lahir...........T_T



:: 18 JUN 2010 :: Pelancaran Kelab taat Suami...haaaa....sedang2 sibuk orang mengata,menjeling,memandang serong....aku juga xnak kalah..fikiran turut ada sekelumit perasaan negatif...tapi...aku tak kan biarkan.ia parah...dikeranakan..aku hanya sekadar memandang sebelah mata..

*kawan arab pon ikut join jadik tetamu..walopun xfaham pape.huhu..sy kata,xpe xfaham..datang makan je.=P
pelbagai persoalan yang bermain dalam fikiran...ape,kenapa mengapa...
so...tanpa melengahkan masa..aku mengetuk keyboard lapink aku...n search...banyak jugak blogger yg buat entry ttg ni....tapi yg agak menarik aku..ialah entry dari abang Fahmi,kakak nowa....betul gak kate diowg tuh..sejak dari baca tu..mmg aku positive  sgt tentang kehadiran KTS ni ...n kbetulan...mak mertua aku mendapat tiket vip free ke pelancaran KTS di Jakarta..aku y sdg xsihat ni pon meng gagah kan diri jadi peneman nyerr pegi...so,ter tengok lah dari A until Z program pelancaran KTS di Jakarta Indonesia berlangsung LIVE depan mate...

aku lihat sekeliling,pelbagai wartawan televisyen,mak2 datuk2 yg dijemput hadir dari seluruh Indonesia...wah!kemain media kat sini ...asal kontroversi kat malaysia je..pasti kat sini ikut serta ..^^

kalau perasan dunia sekarang...mana yang jahil diangkat tinggi..yg mana yg baik..selalu dipandang serong..adakah hati nurani kite sudah mati ? 

ok,kelab ronggeng..woahh..setuju2..tuk erat silaturrahim..bagusss
kelab golf...woahhh setuju2 untuk cergas kan diri..baguss
kelab jaguh kereta...woaahhh setuju2...memantapkan stamina ketika memandu..baguss
*kelab taat suami....woaahhh...seram nyerr..xbagusss..xde keje ke...pastu buat kenyataan cari tuk populer n kontroversi..apelah..bla..bla..bla..

^^

setan oh setan...berjaya nyer ko hasut kami membenci kebaikan..T_T


kesimpulan nya  adalah...Jangan hanya sekadar melihat dari kulit nya..buruk...sebab kita tak tahu sebenarnya jika lihat "'depan mata sendiri" ternyata isi inti nya sangat manis, n matang sekali....^^



:: 19 JUN 2010 :: rasa terharu..yer bukan senang nak lihat encik hubby berganjak dari kerusi office nyer...semata2 tuk masak murtabak manis ..awal2 kurang lah sedap..tapi kali kedua buat..mmg rasa nya perfect..macam beli kat kedai...satu kotak RM20.^^


::20 JUN 2010 :: keesokan nya pula...my turn pulak kuasai dapur..huhu...tuk makan petang..saya buat "cekodok Kurma"....memandangkan ada dapat hadiah kurma yg banyak dari kawan arab tu...saya pun menghabiskan dengan cara...buat la cekodok kurma ni...^^

OH.manis tak kurma ini??=D*iklan tetibe



sedang asyik buat..saya terimbau kenangan lama...time duk asrama ngan kengkawan...sebab cekodok kurma ni ada sejarah dibulan ramadhan, time tu...sume kawan2 xbalik cuti lagi...pakat berpuasa sama2...hebat!kerja kami didapur...masak cekodok kurma sampai...terlebih letak moripan..tau tak moripan tu apa?alaaa yg tuk kembangkan roti tau dah?!..ok...sambung cite....

pastu..bila goreng...minyak dalam cekodok jadi banyak...jadi lah cekodok yg boleh diperah!wakaka...sume pakat gelak..pastu da xhabis.nak main2 baling2 pulak...
time buka puasa...awal2 makan semangat macam sedap...sebab lapo kan..round kedua mase tambah...start dah naik minyak dalam otak diowg..mula lah...diowg memaki hamun masakan cekodak minyak  haritutuutuu....huhu
saya selaku pembantu chef berasa sangat tersinggung n malu sekalii..waaa..nak simpan mana muke ni..satu banggunan Budak2 makan cekodok tu...!!ok lah stop sampai sini...
T___T*tisu please....


:: 21 JUN 2010 :: naik bas sendirian ....menuju ke Mall berdekatan hanya semata2 cardreader yg comey ni!^^ dah dapat beli...berjalan pulang sambil muke bangga! *manusia pertama yg berjaya mendapatkan Cardreader paling cool didunia!!...wuhuhu..=P

::23 JUN 2010::ring ring~mendapat panggilan mengejut,suh siap2 isi satu booth yg free!!walhal kalo exspo gitu,kalo satu stand ..3hari je kena bayar sampai 1-3ribu .... 

dan2 suasana bilik jadi kacau bilau ...sebab dalam seminggu aku xcukup tangan...xcukup otak...nak menyelesaikan n memikirkan hal exspo yg berlangsung..yg mana Butik sememeh aku tu pong direzkikan ikut serta ..zZzZz*mimpi ke ni?pang!!oh reality!^^


jeng..jeng..jeng.....mahu kemana ni?? berbekalkan fizikal ku yg tembe n lemah ini....memang xkan mampu lah selesai angkat sume barang2 n perkakas2 butik tu...melainkan dengan bantuan dari Tuhan....Alhamd,ada je  manusia yg sudi membantu.....Terima kasih Tuhan...


:: 24 JUN 2010 :: tergesa2 menyiapkan diri ...untuk ke program PERASMIAN PEMBUKAAN INDEX HALAL INDONESIA...


lega sangat dah sampai terus duduk...ramai tetamu dari luar negara juga hadir...yg rasmikan program terdiri dari salah seorang menteri dalam Indonesia...


diakibatkan kebosanan melanda.....aku seperti biasa...cuba ketepi kan peraasan malu...n bermain2 dengan lensa kamera..hoho..^^


..bismillah hirohman nirahim....ngap!masuklah gula2 berperisa pedas rojak..ekeke...macam batak lah sekejap...sebab kali petama makan gule2 ni...cam pelik je..sampai kat lidah ...ada rasa cili2 menari2...=D


ok..selepas perasmian bubar....start figthing mendapatkan pelanggan yg ramai....*ramai je yg dtg tapi xbeli..sakit ati jugak la kan?.huhu=P


:: 25 JUN 2010 :: sonook ar tuh pisang nih...sebab saya termasuk manusia yang singgah ke booth dia n beli pisang..eh tak..bukan pisang..berkaitan laaa dgn pisang...ape?ceteka?!pucuk pisang?salah!jantung pisang?salah!lepat pisang!salah!goreng pisang ?salah jugak lah!......cekodok pisang??hahaha lagi la sangat SALAH!!

yg betul nya adalah,saya beli kek pisang blueberry..hehe^^


dah start dah....makcik2 indo mai ngomel2 datang nak beli...^^


ni datang time hari pertama..dia beli...borong jugak lah..pastu mai datang hari kedua...dah melaram terus baju yg dia beli tuh...hoho^^
*buntang mata i...banglaa..banggaa...=P


camne leh ter upload pulak nih?*abaikan...=P


::27 JUN 2010 :: hari2 akhir di exspo..aku dapat lah kenalan baru...embak2,kakek2,tante2,pak2 dari booth2 lain ...mereka sangat peramah n suke kat aku..coz kat situ aku lah satu2 nya yang berbakat bersuara cam KAK ROS...haha..siap ada yg suh aku kim salam kat siti nurhaliza,Atok upin ipin..n  opah...=D *ok tp xjanji~aku kan sampaikan kalo aku jumpe lah ye!huhu

:: 26 JUN 2010 :: ke Majlis perkahwinan anak kepada kawan mom in law....di Hotel Mulia Jakarta Indonesia..


:: 29 JUN 2010 :: SEMPENA HARI ISRA' MIKRAJ........mengenangkan jasa Baginda Nabi akhir zaman...memberi ummat nya hadiah solat...agar kite semua sentiasa merasakan kewujudan Tuhan...n kebesaran-Nya dalam solat...Terima Kasih Wahai Kekasih Allah...Sungguh mulia nya Engkau..pengorbanan tanpa mengenal erti penat lelah....tidak pernah ,merungut andai ditimpa ujian..berperasaan hamba ,n hina diri sepanjang masa,detik waktu.....hebat nya Engkau...
Sungguh..aku ni masih tak mampu menjadi seperti Mu...
.tapi aku akan cuba.....harap aku juga diberi peluang...merindui n menjejaki diri Mu..aminn...


sempena hari mulia tu..saya turut hadir menjadi salah seorang tetamu TVRI ...yang mana merupakan Televisyen Dunia Indonesia....saya pun xbuat apa..sekadar menjamu mata dengan persembahan cilik dari anak2 ....lebih kepada persembahan TV teater muzikal ....^^











ok sory2...nak cakap satu jerr lagi...hehe...saya nak cakap terima kasih pada yg sudi menjengah blog sememeh nih..sepanjg ketiadaan saya berblog,n bercuti dari FB ...ada yg mesej,bbm,wallpost tanya kemana sy menghilang ??
huhu..antara sebab nya adalah...cerita2 diatas...^^



sekian..terima kasih baca n tinggalkan komen..daaaaa!!!=)
*xmo sebut B.Y.E ,xelok..^^

26 comments:

Ummu Khaulah Hasan said...

perghh !! semakin berkerjaya, semakin hebat bergaya ;)

semoga roh pun makin mantap seiring dengan usia .

#tiba2 terskema :)

Erra Kyra said...

haha

mantap ayat.!

thankz sahabat!

^^

Just Say Hi :) said...
This comment has been removed by the author.
ainie syeema said...

gud job girl ! i'm happy for you ! :)
jaga diri baik2..

Erra Kyra said...

thankz k eni....<3

fyna said...

good job! wahhh femes! hehe

Erra Kyra said...

FYNA....ape y femes?huhu^^...thankz fyna.

perigibuta said...

haha!erra pon dah nampak mcm makcik2 tu.hehe

Erra Kyra said...

ye...saya ni dah de pangkat untie pong..ada ramai ank keponakan...=D




call me untie RA..=P

Fahmi Mahat said...

aunty laa.. bkn untie. hehe...
aunty RA, stailo, stailo gak. teruskan update entry kayy.

tq sudi singgah blog FM hehe... :)

yang suka entry nih,
Fahmimahat

Erra Kyra said...

haha...wekk..*i like merosak bhse..=D


jgn kang umputih,omelayu pong sy hentam eje..cam style kak nowa..^^hee

miss lolly a.k.a luvfareda said...

pehhhh wanita muda yg sungguh pehhhhhhhhhhhhhh respect !

fierapirot said...

wahhhhhh!!..*menganga je*..hehehe

ahmad endo said...

aku baca2 terus lost sebab gambar makanan tu...hehehe...lapar ow

Erra Kyra said...

miss lolly....saya pong bangga untuk VV n nia..sayang mama lolly..^^

Erra Kyra said...

FIERA.....ngangaa sebab ape tuh..nak mintak sesuap nasi ker?^^

Erra Kyra said...

ENDO....tengok gambo cekodok pong lapo ker??huhu

Han Alfi said...

si cantik bersama pink :D miss u ^^

NOOR FATIN said...

bestnya. hehe mcm2 aktiviti. jarang awak update blog ek ;D

takecare!!

Erra Kyra said...

HAN....tq han..kamu juga cantik..sume ciptaan Allah tu sebenarnya cantik kalo pandai menghiasi dgn akhlak y comel..^^

Erra Kyra said...

NOOR FATIN.......camne tahu saya jarang update?atok saya gitau erk?^^hee

MuaZijaH said...

ouwh,patot la menyepi jew aunty ni..bz gegile upenyew!

Erra Kyra said...

huhu...yea!eja dah xjadik silent reader dah pasniii ..^^

xumeiqing said...

20160621meiqing
birkenstock
oakley sunglasses
cheap ray-ban sunglasses
polo ralph lauren outlet
armani exchange
cheap nhl jerseys
yeezy boost 350 balck
true religion outlet
longchamp handbag
hugo boss outlet
adidas gazelle
coach outlet store online
nike air force white
polo outlet
adidas nmd
fitflop uk
louis vuitton pas cher
omega seamaster
coach outlet online coach factory outlet
adidas pure boost
kobe 9
fitflops
nike free flyknit
ray ban sunglass,ray ban sunglasses,ray ban outlet,cheap ray bans,cheap ray ban sunglasses,cheap ray bans,ray bans
nike air max
pandora charms
ray bans
fake oakleys outlet
canada goose
coach factory outlet
rolex watches
levis jeans
ghd flat iron
reebok uk
coach outlet

caiyan said...

20170309shizhong
birkenstock sandals
oakley sunglasses
kate spade outlet store
kate spade handbags
fred perry
louis vuitton outlet
ed hardy clothing
cheap mlb jerseys
adidas uk
coach factory outlet

Meiqing Xu said...

ralph lauren outlet
ralph lauren sale clearance
polo ralph lauren
kate spade outlet
louis vuitton
tory burch outlet
adidas superstar shoes
louboutin
ralph lauren uk
pandora outlet
20170406caiyan

TWEET TWEET