Oct 5, 2011

BOOTH ERASZ D FRINJAN,SHAH ALAM....



Ya Allah mase cepat sangat berlalu...
sampai tak terasa...ramai yang sedang terasa dengan saye....xsemesti nyer kite berdiam ,menyepi.. kite xrinduu atau xingat....suke sangat la buruk sangka kan..xbaik woo...fikir kite nih sibuk sampai lupa diri..lupa kawan...padahal maneade...Masa la ney punya pasal! sebab cepat sangat pagi,cepat sangat datang peTang,cepat sangat berlalu malam...cepat saNgat jarum jam berjalan...!! tak sempat nak mengejar masa...
tak perasan..saya dah pon mengabaikan blog,facebook,met kawan,contact kawan,tolong umey,abang wat kerja umah..dahlah bukan selalu plang Malaysia.T_T* woaaa..masa xsalah senarnya,aku yg salah xpandai mengatur masa ....


oklah...kite tinggalkan sesi meluah perasaan...




:: 30 September 2011:: ape tuuuu...ape tuuu....tekun nya korang melihat gambar...
ini semua xdirancang..tetibe jer buka FB,ada yang tawarkan booth kosong..kebetulan pada tarikh tersebut..memang saya akan melangok kat rumah la kan..saya pulak memang kaki jalan...hatta dalam rumah sendiri pon berjalan turun naik tangga berkali2...*itupon faktor pelupa y parah..naik tangga,tertinggal barg kat bawah..turun bawah..terlupa nak amek barang kat atas..hehe adoyai~
haa...ini lah hasil kerja tangan ,kuku n kulit jari kuuu..huhu....memang dah jadi kewajipan saya untuk 
bagi cenderahati kat kawan atau pelanggan setiap kali jumpa...hurm..selagi berdaya,Tuhan anugerahkan tangan..cube la kan..berkhidmat..
doa saya cuma...*harap Tuhan janganlah tarik nikmat tangan ...sangat sedih..xmampu nak tengok org tanpa tangan..habis banyak benda jadi susah nak lakukan...Baiknya Tuhan kasi kite tangan..itupon kadang2 masih suka merungut."tangan aku hodohlah-tangan aku hitam lah-tangan aku terlebih jarilah!"..
walaupon ape pon kekurangan,aku redho,tak apelah...asalkan ada n boleh digunakan..=')

 Ini suasana saya baru mahu mendirikan Booth.....hurmm..punya lah excited..sampai jadi orang yang pertama n utamanya memilih tapak booth n membuka meja!^^

Alhamdulillah..xdelah susah sangat nak buat buka perniagaan secara Offline....^^
walau apepon..saya sangat berbangga dengan pembantu setia selaku family,kawan ku..yang banyak membantu...yg bestnya kan...booth sy xmemerlukan ramai orang tuk mengerah tenaga mendirikan booth ni..sebab sy tengok orang lain punya,datang berduyun2 pengawal n pengikut ,pembantu ..=)) 
*hehe sukeati diorg la...sibuk je erra..=P

Bersama kawan facebook pertama saya saya jumpa...Adek manisan hatiku,Ain..walaupon dia sangat comel..tapi baik,xsombong ...sangat menyenangi orang lain..dia ni pemarah peramah dalam FB..even baru kenal dalam dunia maya..tapi terasa dekat macam dah kenal dari zaman bayi..^^

saya kata..xcukup satu..kena bergambar lebih....cube korang teka ...kenapa saya nak bergambar lebih2????=P

salah semua tekaan korang!=D
sebab.....nya..saje nak kasi korang jeles laa!*heee^^
search FB ain: saidatul.bukrah


hei ...curik kapor sekolah erk??!..hee
act.. time nih..saya sedang menunggu kedatangan my older brother dari KL ,dia ada tempah banner khusus tuk mybooth..disebabkan kemacetan..lalu lintas KL yang sesak.jam...jadi stuck lah sekali mybanner tuuu.!!kelam kabut haa mybooth xde banner,xde nama butik....alkisah nyer~TV9 nak interview,nk shooting ..
ingat sempat la conteng kadboard tu ngan kapor..tapi kak aina, press dari Rancangan Safiyya,TV9 dah tegur.."dek,boleh start shoot skg?"
so mmg gelabah ,sedih tanpa signboard Butik..xpelah..bagi saya,dah bersyukur sgt pon..direzkikan promot free..=)
dahlah first time bukak booth..macam kelakar la jugak bila teringat..sebab otak saya macam serabut gile r..nervous n sume ada..*sigh ..darah gementar dah kuasai diri..T_T


kawan-kawan boleh search Facebook kakak comel nih..(cik Nadia)
dia bukan saja mengambil hati saya dengan menjadi pembeli..tetapi dengan gelak hilai tawe dia pon cukup buat saya terhibur..comel sangat!umur xpadan ngan kecik..=P hee


Terlambat....banner baru saja tibe pada saat konsert tengah malam dum dam..dum dam...pelbagai pengisian yg berlansung dipentas..tapi saya sekadar membiarkan jadi halwa telinga jer...=)

Terima kasih daun keladi,jangan menyesal bantu kite lagi..huhu..sayang sis Uyah!...still leh buat muke kiut..walopun letih kan?huhu...maaf andai ade salah silap erra yg tak sedar  menyinggung atau xmemuaskan hati..=) 

Jiran myBooth... 


Bersama si gadis suke senyum...^^


Sudut dari dalam khemah...

Bersama customer...=)


Najwa latiff..antara yang membuat konsert ,selain tu band2 dari tempatan n indonesia.....
tau x..sebab pe sy amek pic dia...sebab dr dalam booth pon dapat dengar voice dia yang sangat best!ingatkan sesape pasang radio ke..rupenya live..huhu..so sy pon menggagahkan diri xmelepaskan peluang mendengar n menyaksikan dari dekat...
saye rasa,memang mase depan budak nih cerah..sbb suara dia mmg cun!smoge adek Najwa terus berjaya n sentiasa ingat,hargai suara dari Nya...






Beli air sat....


Booth Jiran ..kecik je tapi sangat menarik ...then, tetibe owner booth tu tegur..
"eh,awak Erra Kyra erk?patut lah macam kenal..saya kenal awak kat blaa..blaa"
hurm...saya pon terus berborak kecil...
kuat betul semangat dua beradik ni...kalo free2 kongsi lah pengalaman berbisnes ngan saya ya..
tp..sy lupa lak nama FB nya..adoyai..harap kalo terbaca ney..Mesej sy please..^^hee

ini pon booth jiran...sempoi je kan?diorang ni pon baik hati...tak segan2 nak layan saye..=) *tapi sayang....mudahnya sy lupa nama org baik T_T

Wolas! ni kira paling awal bukak..dia pon kate kali pertama mencuba buka booth....diorang pon,perniagaan keluarga..mak diorang buat cakecup,comel2 gile..sedap pulak tu..huhu..sy dapat rasa pon sebab dia kasi adiah..tapi sayang..dua beradik nih penyegan masuk dlm kamera katanya...takpelah..yang penting sy sentiasa ingat wajah korang dlam hati..=)

smile please.....cekitt!!bunyik kamera merakam..
Customer paling sporting...yeah!memang wajib masuk muka blog diorg nih...sebab pelanggan paling banyak memeriahkan mybooth..dua kali dia datang..dua kali juga lah..dia membeli...^^


Bukan yang terakhir...InsyaAllah ada rezki n masa yang sesuai...nak join lagi mana2 tempat..untuk membuka jualan secara offline..
doa kan ya ! =)


Ini adalah satu cara untuk me remindkan diri dari penyakit kelupaan n kelalaian....
membuat note,samada di HP atau secara manual di kertas...
xkira lah..walopun berus gigi saya bawak pon,mesti catat!...risau kalo2 tetibe berus gigi jadi pencungkil gigi dalam otak ni ingat...hehe=P
gelak pulak!betul ar..huu



Customer berantai...moge berjumpa lagi..

kan..diorang lagi..=))

Jiran Booth paling akrab..^^


::11.48pm::Bersama kawan-kawan yang banyak membantu n menggembirakan saya diketika itu...sebelom pulang jom bergambar dulu!!^^
Miss them...


Selesai sudah..Banyak pengalaman n ilmu baru yang saya kutip dari satu hari yang berjalan..begitulah kasih sayang Tuhan pada remaja malaysia..ape yang saya lihat...mereka sentiasa ceria.happy,bergaya,cantik,smart..suke betui tengok diorang nih berniaga..sakan.semoga jadi peniaga wanita malaysia yang hebat ..n membawa mesej Cintai Tuhan sayangi manusia...




8 comments:

~Nana 귀여운~ said...

fuh..bukan main best nyerrrr......

Fiera Pirot said...

nak pi tapi ade hal....=)

Erra Kyra said...

Nana....nana ada mesti lg best!^^

Erra Kyra said...

Fira...huhu..sokmo xde =.=

Ijah Normateen said...

Wah,comel gilerrr template blog Erra,jeles gila lah.sangat nice!

Cantik & Comel booth Erra,PINK!

ouwh,booth Moody tu Fara punye lar,adik dy Wanie..Erra search Farah A. Duff & Wanie Duff.dah lame eja tau fara ni,sebelum kawen lagi cz dy kawan ngn adik ipar eja but xpernah jumpe lar :D haha

Erra Kyra said...

hehe..yekeeww..
ok ar..nak gi kawen ngan dia ar gak..OPS! K.a.w.a.n!^^

xumeiqing said...

20160621meiqing
birkenstock
oakley sunglasses
cheap ray-ban sunglasses
polo ralph lauren outlet
armani exchange
cheap nhl jerseys
yeezy boost 350 balck
true religion outlet
longchamp handbag
hugo boss outlet
adidas gazelle
coach outlet store online
nike air force white
polo outlet
adidas nmd
fitflop uk
louis vuitton pas cher
omega seamaster
coach outlet online coach factory outlet
adidas pure boost
kobe 9
fitflops
nike free flyknit
ray ban sunglass,ray ban sunglasses,ray ban outlet,cheap ray bans,cheap ray ban sunglasses,cheap ray bans,ray bans
nike air max
pandora charms
ray bans
fake oakleys outlet
canada goose
coach factory outlet
rolex watches
levis jeans
ghd flat iron
reebok uk
coach outlet

Jian Zhuo said...

celine handbags
patriots jerseys
christian louboutin shoes
pandora charms sale clearance
michael kors
marc jacobs outlet
adidas uk
coach factory outlet
ray ban sunglasses cheap
ed hardy store
170623yueqin

TWEET TWEET