Nov 10, 2011

SUGARGLIDER MERAH JAMBU!


Assalamualaikum!! ada yang tengah baca ker? dah jawab salam? hoish~ tapi sy masih xdengar ekau jawab salam pong?^^ oww jawab dalam hati...hmm..ok

Pada tarikh 5 SEPTEMBER 2011 saya mengambil sugarglider menjadi anak angkat belaan saya..nak beli sepasang tapi memandang kan saya masih baru nak mengenali haiwan kecil nih..saya try beli sekor..test la dulu kan rasa nya camne..hmm..boleh tahan..rasa nya enak!eh.eh..ter speak indo la pulak...yelaa saje lah nak kasi tahu yg sy beli nih spesis sugarglider baka indo,jakarta..sini harga nya pon jauh murah dari di malaysia...warna pink pulak!

hehe..ada yg buat muke tekejut lah!!
mane la ada binatang lahir2 bulu kale pink..haish..angan saya je mengharapkan haiwan belaan saya kale pink..tapi kan,xmungkin la akan ada ..melainkan kite cat bulu mereka..*dalam perancangan otak tak sihat saye..saya akan mewarnakan hehe!

wat masa ni...saya xde pulak teringin nak bela kutu atau Lipas ya!saya benci kutu dan lipas...dah tersebut2 nih.. teringat time dok asrama dulu...


ok..flashback!

tragedi kutu dia tercicir ,aku tanggung akibat.huhu
sedang asyik salah seorang warga dorm(penternak kutu) tgh menyikat rambut..elok jer dia bentang my tudung..
''pinjam jap,nak buat alas supaye rambut yg disikat tak gugur"pintanya...
nak dijadikan cerita yg pilu n malu tuh..
ntah camne..
saya redho pulak my tudung sekolah jadi alas dia..

Esok nya dah bajet lah siap nak ke sekolah bertudungkan tudung semalam yg dah rapi tersidai atas katil..
pon...pon..bunyik van cam bese menyeru kami tuk naik..
dush!pintu terkatup rapat..semua dah sedia nak gerak ke sekolah la kononnya...

ada pulak sorang mate kanta mulut tak cover ni pulak dia nampak sambil jerit!
"eh..eh..apa nih?eeeii kutuuu lah atas tudung kau!"

dia menjerit membuat kan semua berpaling kepada saya..waa saya pon ape lagi..rasa sangat terancam n teraniaya...!!
"woi cover lah mulut tuh..kang abg van dengar nanti!" kawan yang prihatin mencelah cover line...

saya yang duduk elok dibahagian depan toleh side mirrow..tak sengaja,terlihat memek wajah driver senyum simpul menahan gelihatinyew 
=_='
grrrr..
secara manual,merah padam jadi muke n hati kuh!..huu malang betul!  kan..kan?
huhuhuhu

ok lah!jauh menyimpang dah nih!=D
korang pulak syok je layan cerite konyol tu yerk..hehe..sampai lupe pulak saya nak kenalkan
 Sugarglider saya ni

ok,nama nya YARA,jenis mosaic,8bulan,betina..keistimewaan dia ialah..dia OKU! T_T huhu...mulut dia sumbing..xpelah..sy rela bela dia walopun camne jua.. *siann, padahal xpasan time beli tu!..kena tipu?waAllahualam,sy baik sangke jerr  yang abg jual tu pon xperasan jugak kott..huhuu

tengok lah!saya balik Jakarta nanti..saya saman!hee=P

 time ni xmanja lagi..


 suke buat muka terperanjat

 cam ada kat kutub pulak..^^huhu
 comel je cara bergayut..memang aktif sangat time malam..elok sangat la tu..teman kan saya yang selalu berjaga malam ney..hee=P
 Cage masih sempit..nak main lompat n lari pun tersiksa je dia..kesian...
Akhir nya...Cage kucing dah diubah suai jadik Cage YARA..sangat lapang..
Sebaik ada abang Lut ..boleh tolong pasangkan jaring..kalau tak jenuh nak buat sendiri.terkial2..alamat nya sebulan baru siap kott..^^


Sugarglider dapat sangkar baru terus berubah
lain macam....
                                          I
                                          I
                                          I
                                          I
                                          I
                                          I
                                          I
                                          I
                                         \ /
                                          V

hehe...berubah lah sangat! camne leh sesat adekku dalam cage ? ni mesti kerja nakal Abang Lut bila dah penat..hehe=D


3.25PM,5.SEPTEMBER.2011
pada tarikh yang sama juga lah flight saya dari Jakarta ke Malaysia.ditemani SUGARGLIDER,my Hubby,my Lapink,my Bagasi2 besor...^^
Jakarta,Cik hawa mintak izin culik Encik Adam pulang malaysia kejap tau!=P


 Terbaik..nasi lemak bersama lauk rendang..sedapp la sangat..bayangkan 4bulan xjumpe nasi lemak ..sangat rindu!^^

 seat mr.Adam bersebelahan tapi bukan betul2 sebelah pon..so mrs.Hawa boring xtau nak layan ape...amek pen main lukis2..saat tu pulak mmg cari arah mengelakkan mabuk kenderaan aku yg terok..huh..walopun perjalanan makan masa 2jam..tetap xmampu nak tunggu..rasa nak cepat2 je sampai...
 Bagi mereka yang nak nak ke Jakarta dengan bajet murah...booking online Air asia dari awal InsyaAllah dapat harga yg berbaloi..bagi saya walaupun xdapat mendarat di KLIA..tapi dapat jejak bumi Malaysia pon dah cukup bersyukur sangat!

haritu ada wat promosi,RM10 je flight ke Jakarta..apelagi my sedara pakat booking lah..sangat berbaloi..sampai sana boleh shopping sakan..huhu^^


ok lah kite berakhir disini.. nanti kan Entry cerita sepanjang  dah berada di Malaysia pulak..Salam Aidil adha ya sume..daaaaaa~

11 comments:

nur amalina athman said...

pandai lukis, lawa...:)

Erra Kyra said...

amalina....yeke..biase je la..conteng je pandai..^^

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

you looked really enjoy the life. happy to see! hehe. air asia, selalu terbang murah! untunglah, kan? dh jimat dlm kos pergi! hehe

Dylaa said...

Boleh ke bawak sugarglider naik flight?

Erra Kyra said...

FIFIEY... TQ yup ofcoz haha Alhamdulillah..^^

Erra Kyra said...

Dylaa... boleh tapi kena lapor ke bhgian cargo. pengurusan . kalo xketat pihak flight .curik masuk boleh je kot. sbb sg bukan bahan logam.senjata api o ape2.. so bila lalu ke mesin mmg xberbunyik la.

Anees Hazirah said...

salam . sis mcmmna proses bawak curik sg mauk naik flight ? sy nak try tapi takut dia buyi time scan tu la

xumeiqing said...

20160621meiqing
cheap jordan shoes
yeezy boost 350
prada sunglasses
michael kors handbags
stephen curry shoes
ray bans
nike cortez
louis vuitton factory outlet
christian louboutin
adidas nmd
tiffany jewelry
bottega veneta handbags
oakley vault
jimmy choo outlet
cheap mlb jerseys
tiffany and co
ray bans
michael kors outlet
oakley sunglasses
true religion outlet
red bottom shoes
reebok shoes
adidas superstar
pandora charms
adidas nmd runner
kate spade handbags
holliste sale
adidas stan smith
nike free runs
discount oakley sunglasses
cheap nike shoes
birkenstock
oakley sunglasses
cheap ray-ban sunglasses
polo ralph lauren outlet
armani exchange
cheap nhl jerseys

caiyan said...

20170309shihzong
cheap ray ban sunglasses
ralph lauren sale clearance
lebron james shoes 2017
ray ban sunglasses discount
coach outlet store online clearances
michael kors outlet
yeezy boost 350
steph curry shoes
yeezy boost 350
abercrombie and fitch outlet

Meiqing Xu said...

fake rolex
mulberry uk
coach outlet
yeezy boost 350
coach handbags
nike air max
michael kors handbags
mont blanc
true religion outlet
rolex replica watches
20170406caiyan

Jian Zhuo said...

michael kors
nike store
polo ralph lauren outlet online
kate spade outlet online
polo ralph lauren
fitflops
ray bans
sac longchamp
coach factory outlet
longchamp
170623yueqin

TWEET TWEET