Mar 31, 2011

MAIN MASAK-MASAK..BLOG TERABAI..

Dikala sibuk...makcik pakcik blogger memerah idea..

aku....?

menuju ke dapur...
memegang senduk..

Dikala sibuk makcik pakcik blogger menaip...

aku..?

mengerah tenaga menggaul..menumis..mengincit....mengopek..
.*sampai xpasan nasi hangit..periuk auto rosak!
ok..
KORANG SIAP ENTRY beribu2 dari pagi sampai malam!
SAYA SIAP MASAK JER!mak xde...so saya lah yang ambik alih tugas mak didapur..didepan mesin basuh..di depan ampaiyan...didepan papan sterika..didepan adik2ku!
hmm(^_____^)*
seronok tenguk orang dapat ONLINE 24jam..
tapi korang ....
ada pernah fikir seronoknya ..melihat saya yang semakin hari semakin dimamah usia..
dah macam muke bibik kehausan...(@___@)#

                                                             Lauk paprik siap!
Resepi Paprik
Ayam dipotong kecil/sotong/udang
Tomato 3biji
Jagung muda
Bunga Kobis satu gengam
Lobak merah sebatang
Daun limau purut 2helai,kecil 5 or6 helai
2biji bawang merah
2ulas bawang putih
2inci halia
5sudu sos tiram
1sudu kicap manis
garam sesedap mungkin^^
bawg2 ditumis dalam kuali hingga kuningan..masuk cili kisar..masuk garam..sostiram..masuk ayam daging o ape2 dan sayuran..hingga masak.masuk ldaun limau..masuk kan sos cili..hingga pekat.kemudian..siap dihidang..^^

ni kisah kemarin pulak..mereka mengidam..adek2 dah macam layu2 kan diri kat aku..
teringin nak makan KEK BATIK!...nak bawa bekal katanya..
takpelah..naik beskal jap...cari bahan..gagah diri hiburkan korang diorang..=')

jeng ..jeng..setelah siap ..dimasuk kan segala bahan yang terpampang diatas...api slow..digaul...dan siap sebati..masuk dalam bekas apa2 saja asalkan bekas yang logik!
 lihat...masih panas..da xsabar..adek yg sorang nih!
Resepi Kek Batik
Telur 2biji
Biskut Marrie 2bungkus
Susu pekat setengah tin
Milo 3cawan/koko pon boleh
Magerin secawan


panas kan kuali.....masuk magerin..susu pekat...dan milo...gaul kan sehingga sebati..masukan telur..jangan berhenti gaul!
(kalo tak jadi telur dadar berperisa coklat!)...masukkan biskut...slow api..dan gaul sehingga rata.siap dimasuk dalam bekas..dna hidang..^^

neno..neenoo..bbm telah bunyik menunjukkan masuk waktu ghupe2 nya..::IMAGE ooo321 diterima::
wahh..seronok tenguk gambar umey ayah di depan kaabah..
umm.teringin sekali saya pulak nak sentuh!dan peluk!
andai umey ayah baca...(kalau)...doakan kami ya.dan Selamat pulang ke Malaysia dengan jaya nya...^^
dan tolong doakan...kawan2 yang baca blog kite ni juge^^.. ...(kalau bolehla)=P








*Time kasih ,sudi pepenat baca,lihat,kutuk,dan puji dengan ikhlas..^^


Mar 28, 2011

GEGAR BLOGGER BARU!!



*Gambar ini tidak dapat dibesarkan kerana..demi menjaga hati si Dia ...^^


BEN10:  cepat kasi tahu nape hang pilih gambar tu haa??!
aku menjawab dengann penuh suara getaran....sese..se..sebab gam bar tu..menunjukkan ciri-ciri seorang yang GAGAH BERBLOG! .. berani ,tempat orang lalu lalang pon dia xkesah.nak park badan nya kat mane2...asal dapat menaip..naip...publish!..naip..naip..Publish!...tak kire tempat...dia rajin dan sungguh2 update entry..cume dalam kubur je ..beliau akui xmampu nak update ..dan mungkin bila tiba saat tu jugak...selamanya..tulisan ..segmen..dan (entry) harian beliau akan...pencen berakhir...
Tuhan,saya xdapat bayangkan kalo bLogger yg best nih akan ....waaa~



BEN10: awat hang touching2 sangat ni!aku tak mati lagi laa!!..dah2..cepat kasi tahu KENAPA NAK JADI BLOGGER??
ok yang laju!... sebab(1) BLOG NIH FREE lar! sebab (2) warna pink hitam..sebab(3) ia ibarat buku diari yang mudah dibawa kemana2...

BEN10:  xde lah power sangat jawapan nya...OK,SIAPA PILIHAN BLOGGER yang kamu semangat nak buka hari hari...?
apasal senang sangat soalan nih??haha..*dengan angkuh nya aku menjawab...
belog sini...belog situ ..dan belog (kawan) sana tu je kekadang....=P

P/S dear luv:  
                    "Beliau tu Artis Blogger Populer"....

*encik ben10 kawal2 hidung tu sikit....pastu kan,saya nak tanya...bila ngan ikan puyu nape tanya lembut2..
tuk kite ganas2..??!!(o_o)'
xpuas hati lar ni!..cemburu ! (u_u)'....
haha(^_~)*.(sempat gak aku mencelah pomot rakan seperjuangan aku ni, yuyu!)


      sekian terima kasih .. sesusah2 je menyelam sampai ke akhir entry..^^

HAI KAKI SHOPPING!

Hari ni warna merah jambu tak lekang dari pilihan..

setelah siap ni..aku akan ke kenduri dan shopping ke jalan TAR..nak borong tudung2 dan shawl2 untuk dibawa ke Butik erasz di jakarta..
tapi sebenarnya kalau bab2 baju..aksesori..beg..Aku lebih menyarankan ..warwarkan..pada yang hantu shopping..tuk membeli belah  di Jakarta or Bandung..puas hati dan gile best..sebab kalo dress kat sana memang harga power2 murah..
tapi kena pandai cari la..

sebab xsemestinya murah itu bahan nya enggak enak n xberkualiti dong..^^
bisa dicari..sebab aku dah berpengalaman ...(cari tuk penuhkan barang2 butik)...
dapat murah tapi kain dia masyaAllah..indah dipandang..
indah dipakai..indah diperagakan
Kualiti nya xubah seperti yang ada dibutik2 mewah di Malaysia..

tapi sayang seribu kali sayang..kalo korang ni jenis yang PANIK!
sebab besar lkemungkinan akan berlaku seperti ini...

wuyoo..nak itu ..nak ini...!!
Arghhhhh!!aku nak yg disana..disitu...disni..!!
waoW!! saya punya...i punya...ana punya!

Last2 akan terjadi begini....

Halamak!!Duit rupiah aku udah kekeringan..gimana mahu buat ongkos pulang sih??
Duit nak beli air pon merana nak korek..kat mana..kering kontang...=__='

huhu..sebenarnya..senyum panjang aku menaip part cite2 tu..i mean..dialog2 tu haa..sebab itu sume aku dah rasa!lalui...dan dah aku lafazkan!...hee^^

OK break sekejap..beri laluann pada IKLAN...

Selamat Datang ke Boutique erasz ya"
terdapat pelbagai baju korea,baju2 trendy muslimah disediakan..
dan Salam kenal dari saya.ERRA KYRA.kalo rerasa nak jejalan melancong ke Jakarta..
RING2 lah saya tau"..^^

kembali bersiaran langsung..
Sayang korang sangat!sebab sanggup siksakan diri baca keseluruh entry2 saya....*hee kejap saya..kejap2 aku..kejap2 ana..kejap pulak i.....act ikut mood!=)) 

Erra Kyra kalo dah start enjin membeli belah......
antara koleksi  shopping 2011::Thailand::
ole2 buat yang tersayang di Malaysia dan Jakarta..


\
MOge adalar dicelah2 yang tersepit memana entry yang ada gak korang paling gila2 suke,bahagia,seronok,syiok or tertarik..sampai terpaste dalam mimpi malam ni ..hmmm=P

TQ..sekian..Erra Kyra melaporkan dari Sabah..
*nape mesti sabah?"bukan paris ke brazil ker....alang2 dah berangan tu..pilih lah tempat bagus sikit!

Erra Kyra:...ok lah tuh..dari duk umah jer...sabah pon ok apew?! ....

*abaikan..pada yg xsuke dengar aku mepek..^^





Mar 27, 2011

SEDIH&MALU AKU SEMALAM, TERUBAT HARI NI

Buai laju-laju..sampai pohon jambu...sape ngah ngintai2 tu..jangan malu2 singgah dulu!
wuuhuu..Alhamd..kalo hati bahagia..mulut akan nyanyi tak kire waktu..port paling best..
dalam toilet.mood macam artis rakaman album.berrrgeemaaa...ada echo2 gitu ^^
sambil tumis bawang pun..boleh layan berlengguk2 lagu ku dendang...xkire dah.
sampai xperasan dah lumat lumit dibuat nya bawang tue..^^hee


semalam saya sedih sebab..entry yg target 5 tidak berjaya..
sebab satu hari kat tengah Kota Kuala Lumpur..
mana sempat nak mengUPDATE..malu sangat kalo ada yg terngintai2..


"hurmmm..xde pon ,bajet je nak wat 5..2 entry sehari pon tarak"...


hmm kire lebih kurang macam tu la kan ..korang ngata dari belakang tembok aku..aku dapat rasakan tau..
semalam..ada lah dalam ke sejuta lima pulo lima kali..
aku tersedakkk..(T___T)*minum air mineral pon leh tercekik...
saya sedar..saya malu besar bersebatikan sedih..


ok..nak jujur,sebenarnya sempat tau!..cuma tak publish je...
saya dalam keta dah siap taip 5 entry tu kat my pad memo..
balik umah penat lak nak taip semula kat lappink..
so..terbungkalai .....
xkesah lah!.janji dapat zZzZzZzzz dan mimpikan suamiku....
*cover maluu y xhilang lagii..


*mana lah tak merah pipi nih..=P


Dan hari ini saya bahagia dan gembira...lebih tepat..terubat kisah semalam..kerana..
::maghrib::7.56PM:: tiba-tiba..
neno..nenoo.neenoo.....ada mesej bbm pinko ku berbunyi..
"erra sayang..sila on skype sekarang"
segera dengan kelajuan lebih dari biasa..tetikus nyot..nyit..nyeettt langkah masuk ke password skype saye..


*IKLAN:(add skype er_inky91)




WOAaa...winduu..seminggu xjumpa rasa cam setahun hilang berita..
buat julung kali nya ....skype ngan ayah..ayah yang selalu jauh<oversea>..kerja ..kerja..kerja...bukan berkerja..berjuang..kata ayah.^^hee
walaupun begitu..tetap selalu pantau n ambil tahu anak2 nya..


Soalan femes Ayah menemu bual adekku yang menduduki peringkat menegah: jangan tinggal sembahyag malam..subuh berjemaah ngan adik2 ya"


Soalan femes Ayah selalu pada adek bersekolah rendah: ..mesti berkasih sayang,saling tolong menolong..jangan berkira2 ..tak bergaduh2 kan hari ni?


Soalan femes Ayah merangkap buat adek masih hingusan: Lebih takut kan Allah atau hantu??...mengaji tak hari ini?


=')....aku bangga .jadi anak beliau...andai kami jauh..hati selalu dekat.LEKAT!..aku paling tidak boleh terima saat mengimbau kenangan lalu...aku hampir2 kehilangan ayah...aku tidak mahu mendengar kata2 nya..
aku nak lari ..
kerana merasa kan kehadiran nya..
mengganggu aku tuk mencintai dunia..
tapi makin besar..fikiran ku makin waras..
aku dapat membezakan baik buruk ..aku faham..rupanya selama nin..ayah selalu inginkan terbaik tuk masa depan aku...
masakan seorang ayah mahu menyuap racun pada anak nya sendiri?"..=')


itu lah perinsip ayah...DUNIA DITANGAN anak,BUKAN DIHATI..


sekarang..aku bertekad..tuk kotakan hasrat nya..
Aku boleh berdikari..diusia muda..aku boleh berjaya didunia..tapi soal akhirat mampu berjaya juga!aminn..
aku tidak mahu..Akhirat entah kemana...Dunia tercicir jauh..
betul lah seperti yang selalu bermain ditelinga...IMAN TIDAK DAPAT DIWARISI ..
kite yang kena mencari dan usaha sendiri..


oh dah jadi sebuku novel  leleh lak..kenapa tetibe jadi begitu serius sekali??
huhu..Jangan tanya aku,sebab aku pon xsedar..^^


sekian time kasey...ERRA KYRA melaporkan dari India...
(^______________________________^)*

Mar 26, 2011

join contest ‘ KAWAN2 JOM KOMEN BLOG SAYA’



Minatang apa pulak yang merayap kat dashboard aku nih...
aku buat tak endah...sebab ianya hanya sebiji telur?
akan tetapi...
aku menoleh semula..
eh..eh..dari Katek lah..selalu nya cambest je..kalo jenguk ent3 nya..
so...memaksa kan diri untuk singgah..
ohh...
simbol  telur yang pecah tadi ni bukan telur dipecah untuk digoreng masuk dalam kuali tapi...Dipecah!dan digoreng buat masuk dalam entry..laa..
huhu..
ok2..saya tak pandai nak join contest..sebab bodoh lagi nak masuk kan link n sebagainya..senang kata.
AKU XPANDAI BERBLOG lagi...(T____T)*
dan tak pernah join contest ape pon.....
 menaip ayat diatas nih mungkin yang ke sejuta lima puluh lima kali kot
saya ulang..(=___=)#
yelaa..seperti bayi baru lahir...mana terus boleh berjalan.
hmm..<aku sengeh>
kire ok..aku antara bayi blog y ajaib..
aku rasa seminggu kenal...macam dah sebulan  dah belajar..^^
.....izinkan aku menipu seketika..(T___T)*hee
paling maluu lah dengan diri sendiri!..bila seorang yang datang komen.....
<bangga macam 100orang datang komen>
act aku sedang buat muka sedih...*terpaksa cite..sebab korang bukan sedang webcam ngan saya"..
hmm.. kawan blogger saya xramai...yg betul2 
beri tunjuk ajar..dan beri lebih pemangkin...
terpaksa gagah kan diri mencari sendiri tips2..dan petua2 dalam
berblogging ni...<sumber bantuan kecemasan diambil dari beliau Ben ashaari>
JIka anda sudi daftarkan diri..
tuk beri tunjuk ajar n memberi komen yg membina pada saya...
sangat saya alu alukan....*perlu ke nak sy taruk kapet merah..?
dijimatkan tenaga menaip...kesimpulan sebab saya join contest..nih..adalah tuk mendapat kawan yg lebih ramai 
korang kan dah hidup bertaun kat sini..
mesti lah dah boleh berjalan tegak...
takyah lah senyum2..konon xnak mengaku..^^
ok,InsyaAllah..
semoga anda yang membaca ent3 ni antara salah 
seorang rakan setia disamping saya andai saya
di atas kelak.....=')

“ KOMEN DARI ANDA SANGAT DIPERLUKAN”

ENTRY 1 KENAPA MESTI TENTANG HIDUNG!

Selsema dan hidung tidak dapat dipisahkan..yer faham..takkan la selsema kuar dicelah2 mata pulak kan?..


terasa sangat disetiap bait2 yang ku tulis ini..setiap itu juga sok sek sok sek..hembusan demi hembusan..seiring dan sejalan...hingus.*atau bahasa sopan nya ialah selsema,kuhembus pada berhelai2 tisu yang xbersalah..baru terasa kewujudan anugerah nikmat hidung yang Tuhan pinjamkan..


ohh rupanya selama ni..terlupa kasih sayang Tuhan..
pada setiap turun naik nafas aku...
oh sangat terseksa.perit sungguh..bila hidung dah mulai stuck..
atau lebih tepat terkandas tersumbat..
lagi2 dia mengganggu takkala aku sedang asyik dihayun dibuai2 mimpi..

Mar 25, 2011

PERBEZAAN NISA K DENGAN AKU

NISA KAY mencabar diri nya buat ent3 sampai 10..
aku xdelah hebat sampai target 10...5 entry pon jadi kot....
tuk satu hari ni..dan dalam masa yang sama satu lagi target aku iaitu 
awal solat 5 waktu....(>__<)*hee
hmm sebenarnya terpaksa buat camni..kalo takk..sibuk kejar berblog.berfb..yang the most important aku abaikan..dah jadi kebiasaan kot..sejak akhir2 ni..sebab asyik leka depan komputer lappink ...aku tak sedar..zohor dah berganti asar..saat tu..baru terasa menyesal n kesal.kenapa lah aku ni ngok sangat.tak ngintai2 jarum jam berjalan..ha!jam ni pon satu..cepat sangat napee..(T__T)*wuu



maka aku dapat merasa kan setan2 bersorak keriangan ketawakan aku..berjaya diorang buat begini keatas aku..*sampai ati ko..
 dek kerna hal dunia..hal kecil..aku jadi qada' sembahyang!

aku rasa xberbaloi kalo..ghairah berblog.ber Fb..berada di dunia maya ni...kalo Tuhan..kite hanya pandang sebelah mata..takut2 kalo segala rezki yg hampir tu semua adalah istidraj
<dari kemurkaan Tuhan>...bukan sumber yang diredhoi Tuhan...Nauz..



THE-CAR THE-KEY credit to my group bb::


apakah perbezaan jatuh pokok kelapa dengan jatuh perigi..??


*selamat mencuba....^^

Mar 24, 2011

VIDEO ERRA KYRA BERTELEKUNG?

Selepas menunaikan solat Asar....tanpa menyalin telekung,Dia terus mencapai laptop...
lalu dia berceramah..eh tak..tak..DIA BUAT IKLAN.sebenarnya..
video
MAAF...sebab cadang memang nak continue video.tapi.bila pikir2.xpayon lah..membazir lekrtik umah je..
so..kite lihat jelah..gambar yang dah terhidang tu...ANDA PELIK?mungkin anda tidak luangkan masa habiskan tonton 1.14 minit ,video diatas tu...sebab ia ada kaitan dengan gambar rajah dibawah..

       ini adalah telekong travel..pelbagai pilihan warna.putih ,hijau muda,hijau tua,,pink,merah,maroon,biru,coklat ..ok2.sebut je kalew pape pon ...insyAllah ada munyer...^^
  hanya terdapat di Boutique erasz stylicious...Jakarta&Malaysia
sekarang korang perhati kan beg saiz sederhana .pink hitam saya tu..beg tu lah saya paling gemari kalo ada event or majlis kasual..so saya sumbat je telekung tuh sebijik.xmenjejaskan langsung ruang dalam beg tu...
xpercaya gak?hurm..saya pon xpasti nak buktikan apa lagi pada korang..
susah sangat..jom arh face to face.kalo xpham2 gak senang sikit ,cubit je kasik!huihui..^^
Lihat lah..Model kite nih menggayakan camne bila ghupe telekung tu bila dah disarung...saya ke tu?eh tak lah.tu saya punya kembar..=P

*OK selamat beramal soleh solehah...semoga kite pun comel molek depan Tuhan..bukan depan kamera dan webcam jerk..^^hee..........................pastu.Ingat.cantik luar xbermakna cantik hatinya...Buruk luar ,xsemestinya buruk hati nya.so ape yg korang dapat kat sini???
kite mestilah seiringkan..mencantikan lahiriah dan batiniah kita....
adat lah semua suke benda yang indah ..xkan nak serabai-serabut..orang pun xsuke.
naik meluat dan menyampah..mengamuk..meyenget..merong..
sedangkan kita ni nama nya Islam..bawa ajaran yang indah ..tapi xmungkin orang yang perjuangkan agamanya ni..busuk n selebet..ye tak?

ok...sekian..dari saya ERRA KYRA melaporkan dari Tanah Haramain...
*xpe.. berangan jelah duluu..








Mar 23, 2011

VIDEO BLOG PERTAMA ERRA KYRA


Tidak hebat mana...
memadai apa yg ada,syukur pada Tuhan..masih 
lagi beri saya hirup udara oksigen hari ini..
walaupon ada macam ada aura2 nak demam..
sakit ditekak dan hidung mula melanda..
tetapi gagah jugak buat..sebab mungkin mood sedang ok..
tidak heran lah..buruk ke..sakit ke..
bila mood OK..kite akan ON MOTION EYE!
kan saya ada kata saya cam nak berjangkit ngan si demam..jadi pepaham lah tau..
kalo jelas dan terjojol terang terangan 
terjadi nya kesilapan dalam menyebutkan sesetengah huruf...huhu^^
malu lak tapi semangat mahu...^^
video


menu hari ni..memikirkan..apakah yang saya patut buat pada mereka ni...Bismillahirrahmannirrahim...
tangan disensing
menggengam pisau
menghiris-hiris setiap inci mereka
lalu ditumis
digoreng hidup-hidup..*x bernyawakan benda tu?
ok..dan siap!
dihidang...dimakan tuk malam nih...
pilihan muktamat! akhirnya masakan utama adalah ayam masak merah...alahai ketara la pulak separuh dah dimakan dulu...*sape punye keja lar tu..
ini adalah sayur bayam goreng bawang putih..kalo campur ikan masin..urm.lagi cedap nih.
 telur buat eva,my adik yg demam tuh...dia xtahan pedass..so telur je la y layak kan..^^hee

dan pencuci mulut  kite nya adalah.....yogurt strawberry..uhh satu kalo makan memang xcukupp...


berakhirlah sudaa..sekian. maaf lah susah2 je ..berenang selam ..sampai sini..

Mar 22, 2011

BINATANG PON BERIMAN?KITE??

"AL KISAH..

Seorang lelaki Islam ponteng solat Jumaat..

sebaliknya dia masuk ke hutan,untuk memburu ayam hutan.sedang dia terhendap2 didalam semak.....
tiba-tiba...
dia terpijak ekor seekor harimau yang sedang asyik dibuai mimpi..


Dia jadi terkejut bila melihat harimau tadi terkejut!....

menggelabah nya pemuda tadi sehingga senapangnya tercampak lalu tergelongsor ke dalam jurang..
Pemuda tersebut juga meleset jatuh..kearah lain..dan tersentak seluruh tubuh keatas batu besar...

KRAKK!!!...alamak.kedua kaki nya telah patah..

Harimau tadi terus berlari dan memberi reaksi yang akan menerkam nya.
Malangnya..pemuda tadi tidak dapat bergerak lagi untuk menyelamat kan dirinya...

"YA ALLAH"  pemuda tersebut lantas berdoa.."AMPUNILAH DOSAKU KERANA PONTENG SOLAT JUMAAT BERJEMAAH PADA HARI INI JUMAAT YANG MULIA INI"...

Ampunilah aku ya Allah...makbulkan kan lah hajat hamba mu ini...
"JADIKAN LAH HARIMAU YANG MEMBURU AKU ITU..HARIMAU YANG BERIMAN...
TOLONGLAH YA ALLAH..AMINN...

doa nya dimakbulkan....tiba-tiba guruh berdentum!
harimau tadi melompat ingin menerkam jadi terhenti
betul-betul dihadapan pemuda itu..
.auotomatik harimau tersebut bertukar menjadi agumon seekor harimau yang beriman.dan sangat sopan santun..

Berkerut si pemuda kehairanan ..si harimau berkelakuan pelik , sambil menadah kedua -dua kaki depan nya
harimau tersebut berdoa..

"ALLAHUMMA BARIK LANA..FIMA RAZAKTANA..WAQINA..AZZABANNAR.AMIN!
sekian lah riwayat...pemuda tadi diratah oleh harimau yang beriman..

*haiwan pon pandai makan baca doa..kite pulak senang wenang je abaikan..^^

CERITA PANAS

Jangan tanya cite panas dari mana...
sebab yg pasti bukan hot bollywood or hollywood..playwood...robinhood..o wateve
tapi ini panas dari ditampar hujan..
<mungkin hujan bahaya y bawa angin dri jepun 2 kot?''kot laa>
maka dengan itu effect nya adalah...bukan banjir.
tapi Dia jadi demam...
(T_____T)huu

jangan tanya sape yang demam tuh...
sebab saya akan nyatakan sendiri sape yang demam tanpa sebarang pertanyaan..
...korang just baca jer sampai habis...
ok?
(^_____^)hee

bibirmu merah bak merkah dragon fruit..
lesu xbermaya kamu liyuk lentuk lenggok singgah dibahuku..
merengek xketahuan mencari arah..
mata tertutup tapi mengganas xseperti selalu..
ubat nya ditolak semahu mahu..
penat dan sakit ati aku melayan karenah camtu yang
bila dekat bengang sekali...bila berjauhan....aku pulak 
jadi naik demam rindu nak 
melayan karenah budak tu..

huhu

ada gaya penyajak ke tadi?ke cam ayat orang nak kena picit pijak....amboi!

 dia yg saya maksudkan adalah my younger sister..

harini gagah pepagi siapkan dia ke sekolah..walopun tahu dia masih Demam panas..
sebab ana malu ade adek yang 5tahun xreti baca
<so harus kite kerahkan dia tuk belajar membaca!>..cousin nya dah laju baca tau.ana jeles....enti sume xheran?
memang lah.sebab dia adek ana...bukan adek enti..
       ini kesah 2 hari lepas..seorang makcik sedang lalu..dan lalu itu juga dia bertanya..
"adek kamu tuh pakai lipstick ker?asal merah sangat bibir dia."

lantas aku menjawab..
"eh ..eh makcik..xde lah.
kalo datang demam hinggap kat dia..dia memang akan semula jadi camtu^^"

tuk pengetahuan korang::lipstick adalah sejenis pemerah bibir untuk kelihatan menawan dan sangat diperlukan diwaktu mood berangan.^^ok jelasskan?

sekarang nih...saya mengaku ,saya sedih ..sebab xmampu tenguk dia camtuh..letih dan lonyai semacam..gara2 kena air hujan 3hari lepas kot.dahlah mak nya dan saya xde...
<mak yg sama!>...beliau keluar negara.atau lebih mudah korang faham.umey kitorang buat umrah di mekah...

jadi sekarang..ana <saya> mampu berdoa je..

YA ALLAH..tiada siapa lagi yang lebih arif dan layak untuk aku merayu dan memohon...selain kepada Engkau..yang Maha berkuasa diatas menyembuhkan sakit hamba2 nya...

kasihanilah adek ku..

berilah kesihatan semula padanya...aku tak sanggup melihat memalam,pepagi,pepetang....dia mengerang kepanasan..jangan lah kerana dosa aku..adek ku pula y kena menanggung...
...<aku rasa lah besalah..sebab dia duk 24jam ngan saya je>....
<atau mungkin bukan salah aku tapi mungkin Tuhan sayang gile dia kot?huu>*nak ngelak gaktu..

dan selesai berdoa.....aku akhiri dengan......*AMINNN....

korang2...memang citer ni panas punye..bukan panas2 biasa..kalo tak takde lah gatai2 nak wujud ent3 nih...
.panas sangat!.letak telur..mungkin telur pon boleh jadi garing kot..pelik kan?tapi mmg benar....

TWEET TWEET