May 31, 2011

GATHERING JEANS & PINK...[part 2]

Assalamualaikum...


semakin hari semakin xbermaya nak update Blog..


ntah kenapa...xde yang mengusik..tapi hati kacau sejak akhir2 ni..


tanda2...hati sedang gelisah...maybe makin jauh hati dengan Tuhan..


makin lalai kot..Ya Allah cemas nye..


sedih nak taip...tapi jari terus juge mengetuk keyboard..


konon nak suh luahkan pada korang lar..


penting ke nak tahu..xpenting sangat...masalah korang pon masih jelas xselesai lagi kan?huhu..


takpe2..ingat lah peputus pepatah..*yeke pepatah?..layan je laa..^^


Siapa yang diuji lebih tanda nya Tuhan sayang lebih..


haa...kembang lah tuh..rasa Tuhan sayang lebih kan?huhu..^^
so kite pon sebagai yang disayangi nih..hargailah patut nyer kan?....
untuk saya, saya selalu sedar tapi susah nak istiqomah berubah...kenapa erk...berat sangat...
bukan Jenayah berat je sebenarnya dilabel untuk..perompak,pembunuh,pencuri...dan seangkatan nya yg mengerikan di akhbar...


tapi ...


bila sembahyang tunggang langgang,hati fikir dunia jer,Tuhan diketepikan..itu kire jenayah berat gak ...mungkin bukan disisi pandangan kawan ..mak yah..kakak abg makcik...tapi sudut penilaian & pandangan MALAIKAT PENJAGE NERAKA tu haa....err hee^^


k lah..bebalik kepada jalan yang lurus..tajuk entry kali ni!=)






semua nya tinggal kenangan ...(ops gambar terlanggar dinding.=D)

tanggal ::17 April,KUALA LUMPUR::

seramai 9 orang teman facebook yang saya jupe hari tu
motip? saje silaturahim..jejalan,kekenal tuk kali petama..ade tuk kali kedua dan de kali berkali2 pon adew..^^
keadaan?hurm..meriah dengan pot..pet..pot..pet..baju saya kan...pot..pet..kenal tak facebook si polan tuuu..pot..pet...lapar  tak?..pot..pet..
haa...mane lah tak meriah..
sekali sume buka mulut..semangat setiakawan la katekan..=D
semoge sahabat kekal sampai kite tua2 yerk...^^
ade lagi sebalik kisah nyer..
nak tahu kisah pe?
nak lagi usha gambar?
sambung part 3 lah..
sebab....
susah nak upload..slow sangat line kat sini..*antara alasan.
yg penting..dapat update kan..huhu..agak lega sikit suasana hati sekarang..sebab dapat luah dua tiga kate..^^

Kawan yang paling setia adalah Allah
menghiburkan kite tak kire dimana..keadaan apa jua..
diberi nya
udara..
nafas..
makanan,minuman..
tumbuhan..
akal..
anggota..
kalo nak dihitungkan...berapa episod pon tiada kesudahan...

sekian ,selamat malam.esok BULAN JUN LAH!
*harap itu bulan yang lebih best.aminnn...^^

May 25, 2011

VIDEO PAGI DAN SAYA!!

Assalamualaikum..
kamu ke yang jenguk sini..?terharuu nyer..
sape nama?lupa laakk..hee..^^


..k kat sini xde apa pun yang saya nak kongsi kan
sekadar untuk hiburan pagi..
saya sedang melawan mate dari tido lepas subuh nih..=P
dengan ada nya lapink,blog,webcame,skype,facebook,twitter,kamera
memang sangat membantu..^^
sekarang saya mula segar!
5jam dari sekarang..saya kena melangkah pulak keluar rumah tuk memegang stering keta CIKGU PAK WIWI


ni kisah semalam,memang menyebalkan..disebabkan macet(sesak) keta..so kena manyak berperang dengan  3 minatang  bawah kaki...wuu memang bikin capek(penat)!..ada keta manual tak kat umah ? haa.. try tengok kat bawah seat driver..nampak lah minatang nyer..huhu^^


muke fokus takut ternabrak penjaja ditengah jalan..ingat nya tengah jalan kucing je lalu lintas..ghupenyer segala jenis penjual n penyanyi pon ado.=D
jangan tipu kate bau stoking!baru basuh tuu.....^^


                                  waktu Jakarta sekarang pukul ::6:47AM::


untuk dengar kan lagu penuh..click huruf pink bawah ni..^^

Ya.. Allah dengan berkat Nabi-Mu dan berkat guruku
Luruskanlah hatiku, agar agamaku lurus
Betulkanlah hatiku, agar ku ikhlas selalu
Tetapkanlah hatiku, agar ku tak tergugat
Dengan ujian yang menimpa

Ya.. Allah, Tuhan yang mencipta hati
Bersihkanlah hatiku, agar mazmumahku
Tidak merosakkan agamaku
Dan juga tidak merosakkan kehidupan orang lain

Wahai Tuhan yang membolak - balikkan hati kuatkanlah hatiku
Agar keyakinanku tak berobah
Supaya aku sentiasa tabah

Tuhan, Engkau resapkanlah hatiku
Sentiasa bersama-Mu
Supaya aku rasa, ada kawan melindungku
Agar aku tak rasa sepi di dalam hidupku

Aku merasa malu melanggar perintah
Dan aku sentiasa siap siaga menunaikan suruhan-Mu

Ya... Allah, Tuhan yang menjaga hati
Baikilah hatiku, agar seluruh hidupku menjadi baik
Supaya tidak khianat, dan tidak hasat dan tidak berdendam sesama manusia

Tuhan, limpahkan kedalam hatiku
Ilmu dan hikmah
Hingga aku dapat menyuluh hati dan menyuluh kehidupanku
Supaya lahir batinku bersyariat
Agar lahir batinku menjadi taat
Tuhan aku harap Engkau kabulkanlah doaku ini






f
sarapan pagi saye...nama nya GADO-GADO..isinya ada kentang,tempe,sayur kangkung,sayur toge,nasi impit..kuah kacang..
                                                                jemput makan..
                                                                 
                                                     ooohh diet erk? hmm..diet konon. pagi2 da tipu orang!
..ok la mzb.<3

May 18, 2011

BULAN MEI KATA ASSALAMUALAIKUM KORANG!!...[part 1]

BiLa Magrain+sengugut??bercampur~ akan mendapat rasa yang lebih hebat...iaitu.."RaSa bErTuhaN"...waa memang laa sakit..tapi kite mungkin dapat menahan bilamna merasakan disitu ada perhatian dari Tuhan..waa..awal2 memangla pedih sikit kowt"...akhir nya saya pon akur la..telan panadol n gi tidow awal TUP sume lampu!=')
..sampaikan tenguk filem korea pon xde mood .terasa macam.."aku tengah tenguk filem tamil ke nih?" sedangkan kepale ngan perut ngah meragam!~terus TUP TV!hee*T_T

****so tergendala lah dimalam hari untuk update blog****

keesokan hari nya....setelah aku kembali sihat sikit ...

***aku terus start warm up bebel^^***
Mei datang lagi memeriahkan hari-hari saya sepanjang bernafas di Bumi Jakarta..dimana merupakan negara tercinta tuk my "lucky"<lelaki>..

dan ini adalah gambar sewaktu klemarin~kemarin~kemarin~kemarin~ celebrated birthday my kakak ipar belah encik Adam..
 kehadiran saya disitu adalah untuk makan jerrr...dan........*sambung dibawah
 tiup lilin........?eh memandai..takdelah ...ape kes main tiup orang punye?^^hee
*continue...DAN.....mendoakan kak pipa sempena ulang tahun nya...agar sentiasa bahagia disamping suami dan anak2 nya..didunia dan akhirat...dimurahkan rezki..ditinggikan iman nya..dipanjanjangkan umur...amin..

 tak minat pon nak posing gitu....tapi ini adalah permintaan jurugambar yang meng free kan diri untuk snap..*credit to my mom in law selaku photographer yg profesional..^^


 kenapa ada gambar nih??tujuan nya adalah untuk menghargai tuan badan punye hari istimewa....ulang tahun kelahiran nya yang ke 24 .....OPPA!!HAPPY BIRTHDAY yooww!!

 mencari restoran VICTORIA tapi disini juge kaki break...xpe lah yang penting adalah perut terisi disaat sudah kelaparan...huhu^^....
Bismillahirohmanirohim, Allahuma Bariklana Fimarozaktana Wakina Adzabannar, hemm dalam keseriusan nya mungkin bc do'a.. Atw ..itu ...tangan nya dah mencolek2..
"sifat sabar yang dah tertinggal dirumah"...=P 
ikan salmon yang menjadi pilihan pelawak pelauk selera saya ketika tu....

kehadapan my real husband...*buat2  mimpi lak =P
semoga kehadiran cik Hawa tak mengganggu hidupmu...dah setahun membina istana ni..terasa cepat masa berlalu kan?..<k di cepatkan cite>.....saya selaku ur wifey..mengucapkan..
May Allah bless u with happiness,
 ..iman ...taqwa..
May this birthday live in your memory forever,
coz this first our celebrate 
sebagai sepasang laki bini right?=.='
creating happiness and satisfaction

whenever you remember it.taow!hee<3~blink~blink~
Happy, happy birthday love!

=') 




insyaAllah..panjang umur ada kerajinan jari menaip..kite jumpa lagi..babai.timekasih!^^

May 16, 2011

DIARY APRIL YANG MUDAH DIBACA!

::22 APRIL2011::   Kehadapan Nek Ijah..selamat ulang tahun ya..moge diberikan kesihatan n umur yang panjang..serta sentiasa dikurniakan rahmat dan barokah dari Tuhan... 


::25 APRIL 11:: Dengan sewenang-wenang nye melangkah sendirian..kesana sini tanpa sekulumit rasa cemas...sebab risiko kena simbah air bakso atau pon air sirap memang sikit..pe kejadah main simbah2 tetibe kan?huhu..sangat tak logik..tapi ...kata nya sekarang isu simbah asid semakin parah kan?walopun takde kena mengena pon akan kena.camne tu..wuih cemas jugak kite kat negara orang ni dengar..ingat kan negara Malaysia dah paling aman...hurm..begitulah fitrah dah makin rosak..tanda2 akhir zaman dah jelas.. jadi sesama lah kite satu malaysia muhasabah erk....T__T

::27 APRIL 11:: saya sedang menanti kan bagasi yang tak kunjung tibe...laptop dah xleh bernapas dah..gara2 charger sume xde...sume ada dalam bagasi di Malaysia....so time nih cik hawa online pinjam encik Adam punye dulu...walaupun hakikatnya..takde mood nak online..kalo bukan sendiri punye..tu yang..x update2 blog tu..takpe lah..itu sume kan fardhu kifayah jer*huhu..reka2 je hukum sendiri...=P

Cik kak,yg penting sekali tu haa..telekung tuh.basuh.jangan tahu guna je..nak jupe ngan Allah kena wangi2..*slot tetibe..huhu..^^

::27 APRIL 11:: kedatangan yang ditunggu2...Pak Lut..hehe..buat2 muke single lak kan?huhu..terima kasih sebab sudi menerbangkan diri bersama barang2 saya...kire ..."Hero" hati saya jugak la ni..^^


 

Terima Kasih Tuhan...tak tahu nak cakap apa dah....rindu sangat!..pada yang tak tahu pape..korang akan tahu setelah baca entry ni

perjalanan yang indah apabila...main confident  bawak abang sendiri jejalan...pastu tetibe sesat..huhu^^
insyaA...sofar alhamdulillah...xpernah lah sesat yang parah..

ini di malaysia pon ada kan?roti boy..tapi ni versi keju.

mee ni  antara mee kegemaran saya di sini..mee nya tu rangup..digoreng dulu..pastu dtuang kuah sos ala2 lakna ..lupe dah nama..panjang sangat.
::BAKSO:: ini lah makanan yang populer kat Indonesia ni..macam fish ball tu..haa gitu le rupa nya..xlah hebat mana...tapi kalo hebat tu..*saya ada ternampak bebola bakso nye sebesar penumbuk Batista WWF atau nama sebenarnya *Dave batista ......huhu memang sedap dan puas le masuk mulut..eh bukan sedap penumbuk tu lak..orang cite tu..bakso tu..
*awat le lambat loading..^^

::30 APRIL 11:: Alhamdulillah ada je rezki setiap hari yang berlainan lauk pauk...takkan merasa laa kalu hidup ni tahu nak mendengki je kan? ....huhu
wat2 tersedak pulak..*kenyataan tu xtuju pada sesape yerk^^hee

time nih..hati saya dah start sebak..tapi bajet ar muke macho lagi.. hati memang berat nak berpisah.. esoknya dah kena hantar Abang Lut ke Airport jakarta,pulang ke tanah air Malaysia...hurmm...takpelah..de rezki datang la lagi...yang penting tu..adalah doa ..bukan setakat dok je berkepit tapi tak penah nak mendoakan kesejahteraan n kebahagiaan abang nya kan?..huhu^^

*****sedih*****

.
::1 MEI 2011,JAKARTA:: Setelah 4bulan pulang ke Malaysia..kini kembali berjalan semula,wanita ini  sebagai seorang businesswoman dan  suri rumah mithali  di negara orang....mithali erk? *huhu..moge2 le..=')


sekian ...yang baik tu semua dari Allah..yang buruk adalah dari kelemahan saye..apa,nak komen?..xyah lah...ermm tapi kalo nak komen jugak.sila lah^^...saya suke=P

TWEET TWEET