Jun 22, 2011

UJIAN DARI TUHAN...





kalo aku susah n resah menghadapi ujian..bermakna aku belum betul-betul mengenali -Nya...?!"
...xpe insyaAllah..perjalanan masih panjang...aku akan terus belajar menyambut ujian kesusahan,kesenangan ini dengan tenang n penuh syukur...amin..

erra kyra mesti boleh ,chaiyookk!!...^______T'


korang lak camne?




Jun 16, 2011

JUN DATANG DITEMANI REJAB...

Dalam kelelahan orang miskin mengkais pagi makan pagi..
yang aku pulak.. kelelahan nak mengupdate entry lagi..
huhu..
*cam xbest je ayat.=D


..k yg "konon lelah" tuu sebab semalam dan kemarin2 adalah hari dimana aku keluar rumah dengan kasut tumit 5 inci ditapak kaki...*terima kasih , kerana membantu menambahkan ketinggian ku..^^


bukan tu yang nak cite senarnya..=P
sebelum lebih panjang termerapu ...saya membuka cerita AWAL JUN saya dengan menyebut...(U___U')


Bismillah.....*biar berkatttt~
::14 JUN:: ada tetamu/kawan dari timur tengah datang jejalan ke Jakarta singgah rumah,saya dan keluarga meraikan dengan membawa mereka ke Achol Jakarta.
(tempatnya lebih kurg cam digenting highland) semua ada disana....

Amat bertuah sekali ,andai kita dikunjungi tetamu. Bila tetamu bertandang dan hadir ke rumah kita, maka ia datang bersama rezeki dan pulangnya bersama pengkifaratan dosa-dosa kita, mudah-mudahan. Bila tetamu datang ke rumah kita bermakna Allah hendak memberi kebaikkan dan hasanat yang banyak pada kita semua..

seafood..segala jenis binatang bukan mamalia kitorang jamu..
kepiting masak lada hitam paling best!
apa?owhh.....kepiting tu dalam bahasa melayu nya ialah crab.eh .....salah pulak^^
ya pitam ketam...=P


kenangan bersama kawan dari arab saudi
 
 sian .....pepandai lah snap pic sendiri yer..
ermm act tetibe time ni berpecah ..aku hilang arah ...lalu untuk tidak berasa terlalu cuak...aku berhenti ,foto dulu!=D


 ini antara tempat menarik di lokasi ANCHOL JAKARTA ...selain rollercoaster n the geng...ada sebuah terowong ikan,kesenian ikan dari pelbagai jenis ikan yang mude comel lotey sampai lah ikan tua kerepot ditempatkan disini...^^


 lagi satu kan...bila masuk je sini...saya rasa macam pernah datang.....pastu kan bila renung dalam beberapa saat...HA!patut lah rasa cam penah datang...tempat ni mirip AQUARIA KLCC (Malaysia) lah!..=D
::usha ikan yg tengah melihat kemera::ape istimewa nya ikan atas ni sampai terpampang beso lam blog aku?ya.. sebab dia ni sekor je yang puji aku sweet! ...(haha)*saje jeee =P
...senarnya saye ni teruja tengok ikan PIRANA tu.. macam tak percaya kalo dalam filem tukan...ikan ni boleh meratah manusia dalam bape saat je! tubuh manusia trus tinggal tulanggggg...!!(O_o)wuuuyoo~dahsyat kan?
time ni gak adeke patut otak saya terbayang "jika jari saya di test masuk kan kedalam air tersebut"...errrr~Nauzb..*hey you,nape bayang camtuu...???!*ketuk pale


::12 JUN:: adalah hari ulang tahun kelahiran NABIL selaku cucunda mendatang ku...heee^^
apa?xcaya lak saya ada cucu..betul lah...but sebelah my husband la..
Nabil yang always pipi pink tanpa perlu di blush on or di pangg!..memanggg cute~
"Hai baby, May all of ur  Birthday wishes come true!...and be soleh ya"

::11 JUN:: berlegar2 diruang shoping complex membeli blah~
bersama kawan indonesia terbaik saya iaitu..my mom in law...xde lah ghairah nak membeli blah sangat pon..sekadar untuk menjamu mata n menjamu mulut dengan ..

siomay yang rasa nya tidak lah menepati sesedap siomay yang pernah daku makan sebelum nih....
xpe lah rezki jugak kan....pasal yg buruk xusah dikenang lagi...jom kite kenang apa yang baik...

jeng~jeng~jeng~..........ini dia yang baik.*ops!abaikan..silap taruk gambar.

haaaa~ini baru leh cite..cite baik takpe ..elok diungkit..Allah suke...hamba nya yang mensyukuri nikmat..huhu..sedappp..myfav ice cream dari kecik 
*tapi choc mint ice cream tetap no satu dihati laa...kire ni nombor kedua ..huhu
memang sedap...ice cream kelapa ni sesuai minum bersama air copucinno...bila sampai ke dalam mulut.
terus terdiam!*mencair 

 Berfoto...adalah cara2 menghilangkan stress kerja dan lupakan pasal mengunyahhh jerk!^^

 ::5 JUN:: wedding day!!undangan sehingga hari ni tak berhenti mengundang .....ada jer ...tak bulan depan,minggu depan,xminggu depan...bape jam dari sekarang...

aku test tumpang glamour budak comey tuh!^^


::1 JUN:: berhabisan duit untuk mencantikan paras rupa si pink...walaupun dia bukan manusia tapi ingin juga dipuji...berteman ramai..dikenali..selalu nya beliau ni bangun<bukak> pukul 11 pagi dan <tutup>lelap pukul 11nmalam...kekadang ikut mood sesuke hati je nak lelap n bangun pukul berapa...huhu.."haish~xleh malas2..camne nak berjaya kan?"......oh! tercengang ke tu?=D...itu bukan cerita tentang diriku tapi tentang satu satu nya butik anak jati Malaysia yang bersalut cat pink di Jakarta..

ini lah tempat aku bekerja hari2 untuk mendapatkan sesuap nasik & cokelet..=P
ok.hasil dari make over nyer adalah ...
::jangan tengok orang::
lihatkan..cermin je pongg..tapi nak berbalut sakan,cantik tak?...itu bukan tuk sekadar dilihat cantik tapi xnak matahari sunshine yang terikkk pekikk direct tembus kaca cermin ..lalu akibat nya akan melunturkan warna kulitpelanggan baju, hanger dll...^^










..how's ur life?
soalan yang satu ni pon saya taktahu nak kata camne,setiap kali start sembang atau jumpa orang mesti tanya gitu...sebab kekadang life aku ni macam ada dalam episod Nora Elena...kekadang macam ada dalam episod boys over flower..kekadang macam ada dalam episod Rapunzel,Atashinci,kekadang macam Chibi maruko gak...adela jugak ari jumaat tu macam dalam episod Manis nya kurma..=D(hoho)


 yang pasti nya....hebat macam mana pon cerita aku/kite tu..tetap xdapat kalahkan cerita mereka nih.
                                                  
                                                             I
                                                             I
                                                             I
                                                             I
                                                             I
                                                             I
                                                            \/ 

Serikandi Khaulah Al Azwar yg berkuda xgentar sama sekali dgn pedang musuh...Saidatina Asma Dztinitaqain dengan kisah dua bekalan yg diikat dipinggang nya.sembunyi dari musuh,berlari n mendaki sndirian,beribu peluh dikorbankan....Saidatina Fatimah yg mempunyai jiwa yang kental..kehidupan yang dijalani penuh kesyahduan...Saidatina Sumaiyah.yang rela disula! demi mempertahan kan keislaman nya..MasyaAllah hebatt..hebat...begitu lah antara peranan Wanita2 yang aku sangat cemburu.... 
malu nya aku ngan mereka.....

tapi selalu nya malu aku xkemana...selepas bape saat perasaan malu tu aku dah lupa..dek kerana...aku tenggelam dalam keasyikan dunia ..

aku sangat mengharapkan kematian hujung aku adalah baik  n terbaik!...taknak lah...tetibe  aku mati kat salon ke..kat  depan laptop ke...tetengah aku syiok BBM aku mati ker...Nauzb~

sebut pasal mati...ade berita kematian

n mungkin berita kegembiraan buat si Arwah kot...

tanggal :: 14 JUNE :: 

ada kursus motivasi buat remaja dibuat di Kedah.tapi aku tak ikut..sebab aku masih di Jakarta..yang ikut tuh ramai kawan2 aku la...nak dijadikan cite
(kawan bbm aku,dia cite)...salah seorang peserta Kursus lelaki tengah tidur...bila kawan dekat nya kejutkan solat ...dia dah tak sedar diri.....rupa2 nya....dia sudah kembali ke pangkuan ilahi saat dalam tidurnya..

hurmmmm....mudahnya cara dia pergi tinggalkan dunia ni...selalu nya orang pergi mudah nih..orang baik2..n sedang ikut progem agama pulak kan...insyaAllah...Dia ditempatkan bersama yang baik juga..mesti mak ayah kenkawan dia sedih kan....hurmm...dgn kesempatan ini...jika anda yang baca ada kaitan ngan si Arwah..saya mengucapkan Takziah..








sekian entry Bulan awal Jun sampai sini dulu..^^







Jun 11, 2011

BA:JOM KENAL BLOG SAYA?

Ben Ashaari




maaf bukan tentang blog tapi tentang diri tuan blog.kata nak kenal?kenal tuan punya blog dulula kan?


"Diwaktu zaman era IT berteknologi sedang pesat maju..Telah tergempar dengan berita kehadiran bayi baru lahir seberat 2.7kg pada pukul 2.09AM disebuah Hospital Desa Minang Gombak ..dimana ia merupakan tempat sejarah awek2 cun dilahirkan...Bersebelahan Klinik Yoshida Shinsengumi pada Tanggal 14 Oktober 1991..Dan Doktor mendapati Bayi itu menangis setelah berjaya keluar dari alam rahim ibunya...Nak tahu kenapa dia menangis?sebab.....bayi tu tak pandai bercakap lagi lar!=D.....Bayi ala-ala ayumi pelakun jepun itu pun diberi nama Nurul Khairah yang membawa maksud cahaya kebaikan..Nak tahu tak kenapa Mak ayah nya kasi nama gitu?...sebab...dia tu jantina perempuan lar!=D...terpulang lah kalian nak panggil apa kat dia..erra ker..kyra ke...nurul kee...muziho ke. ..HyeSun ke,sonyeji ke..yuri o apa2 la...dia memang xkesah..^^Nak tahu kenapa saya tahu tentang hidup dia dengan rapi sekali...??sebab...tangan kaki ..badan dan segala yang dia dok hari hari guna pakai tuh..saya yang punya!.pendek citew.Baby itu ialah saya!!^^...." 




huhu..karangan diatas tersebut dipetik dari sini...eh sini...
sekian pengenalan tentang saya..*pssstt yg highlight pink je xtipu k..=P

Jun 9, 2011

BULAN MEI KATA BABAI KORANG!!...[part 2]

::17 MEI::  perasaan seseorang xkan ubah seperti monkey got a flower...bila dapat barangfree hadiah .yang bukan saja cantik..PINK pulak kan..*tulisan pon pink..nangis bace..huhu....nak cakap Terima Kasih...kat bbm,facebook pon dah cakap..xpelah..selagi perasaan gembira n terharu tak hilang selagi tu..akan ucap.."Terima Kasih kerana kasi adiah ni"...walaupun jarak yang sangat jauhh..tapi gagah gak nak kirim...ni yang buat tambah sayang nih.(haha).eleh..xcakap pon..memg dah sayang sgt2 larr kan..hurm...tipu la kalau kate tak rindu..rindu nak gaduh..membebel..jejalan sama2 lagi..The best pakcik la kot..sebab bukan time senang je ada..time susah pon selalu tolong ...time hodoh pon ade masalah nye..(haha)..."era selalu doa moge dapat terus syurga n bidadari jer tuk cik Fish"....huhu..sape suh baik sangat kan?..jangan cakap ..ngan kite jer..mmg uncle sorang nih..ngan sume dia baik..xsuke nak cari pasal atau bikin pasal..^^
"moge era cepat2 dapat bakal makcik yang baik ,sporting macam uncle pipy gak ...aminn"
*de jodoh bawak balik wanita arab pon ok!(^__~)v

::20 MEI:: haaa....time ni sedang syok membeli belah...memang semangat sangat nak masak kalo bahan masak lengkap *lagi2 kalo bahan dah siap basuh dan potong..hehe...kenapa pulak gambar beg upin ipn nih??tulah saya pon xfaham...mungkin maksud saya waktu nih...nak cerita, yang kat sini(Jakarta)...memang pegi memana jer nampak barang berjenama atau tak yang meletakkan gambar UPIN IPIN sebagai icon...hebatkan?bukan2....xhebat...tapi menarik laa...sedikit sebanyak membanggakan...sebab terasa malaysia ni dekatt jeee...UPIN IPIN...IM PROUD OF U..kalah kot nyil spongebob..erk.



 xlengkap lah cerita kalo takde gambar mak nenek ni posing2 kan?huhu....=__=;
kalo kat sini KFC lagi famous dari Mcd..ok,sedap!tapi tetap rindu Fried Chicken Spicy Mcd Malaysia..owhhh!!miss them~T__T



taaaaaaadaaaaaaaaaa~*buat baby face lah konon!=P
 ::18-27 MEI::  bermula lah....cerita dimana saya mengenali Pak wiwiq..yang merupakan cikgu memandu saye.haa kalo kat sini nama nya sekolah mengemudi mobil..hehe..asal?sengeh2 pulak.^^
hmmmm...rasa puas kot dapat pegang stering lelama...ada lah sekali dua tiga kena tegur...salah sebab cara memandu terlalu extreme..(haha)...dia kata...kalo dah lulus selepas dapat lesen baru lah boleh nak drift kee..buat slapdash keww...*cecara cam kasi la jugak kan?walopun selepas"...huhu^^


ini gambar time hari pertama....agak gugup tudung tuh...*bukan saye,tudunggg tu..^^
cikgu pak wi kate...saya antara anak murid yang berani n cekap...comfius..cikgu tu PUJI ke PERLI?(haha)...sy ni suke buruk sangka...supaya senang jaga hati...tak kembang kembung dibuatnya..^^


::28  MEI:: ''Selamat pengantin baru ...moge kekal mahligai ini sampai ke syurga..aminn''...pengantin lelaki adalah kawan sekolah my husband..so kami dijemput..meriah dengan macam ragam tetamu..ada yang comel..ada yang hodoh?eh..memandai nye...mana ada..sume nyer bergaya ,sampai ada yg macam kalahkan pengantin..huhu..^^

video
inlah saat yang ditunggu2......tanggal ::30 MEI:: adalah hari bersejarah kelahiran abang saya MOHD DHIRAR...jejaka kacak yang telah masuk usia 21 tahun....hebat kan?...xdemaknenyerr...dah tuaa dah..so kena lah kasi duit gaji raya kat kami yang anak2 nih!TAU2~(haha)=D
ok.. xminat sesi gedik2 nih so kite teruskan...saya nak cerita kat sini...bahawa senya abang saya yang ketiga dari 4org abang makbetul....perangai dia ni pelik sikit waktu kecik..sebab suke bergaduh ngan sya...ntah lah apepasal jadik gitu...sedangkan waktu kecik nh...punyer lah baik saya ni..*skg nakal je =P
apepon barang kalo boleh suke nak ajak sharing ngan dia...tapi malang jatuh ditimpa tangga...dah lah dia xnak,pastu kutuk pulak...haish~ yang sy nih bukan malaikat kerdil..so apelagi (seperti biasa) berlaku lah keributan
******PANG!!#%DEBUKKedebukkk!!@!%$*****
haaa...pepaham lah kan...korang pon sama.suke gaduh waktu kecik...hehe...wat2 lupa lak..
tambahan baru ingat~~selepas begaduh tu saya dengan gigih menelepon polis*999 "POLIS,abang saya buat!!"(sambil menangis teresak2)..*xleh lupa..tau polis tu kate pe..."dek nakmo nangis..abg buat yer..mana mak?panggil mak yee.." (haha)..mmg geram gak waktu tu kat polis..=D


*no telp plg ingat waktu kecik..no umah nenek ngn polis999.huhu^^

pastu tabiat abam sy nih...XSUKE POMPUAN!waktu kecik lah..hehe...skg dah suke la kott..=P
kalo nak lintas jalan ...kite nak pegang tangan dia..dia xkaasi??..dia kate "geli!"..what!!memang panas betui lah dia ni...suke bagi kite terasa..xpe sabarrr jelah..pastu..penah tu..nak mintak apetah..dia kate.."basuh tangan dulu!"..(hahaha)..apepunye abang la ni ..tangan si adek mulus murni lembut kemerahan ...dihine gitu..huhu..kat sekolah jangan harap lah pompuan de hati nak borak2 kosong ngan dia..sampai kan ade si gegurl jupe sy..kate.."nape abang awak tu erk..orang nak mintak tolong tunjuk ajar pon jeling,xjawab"..(haha)...
kebetulan dia memang pelajar harapan sekolah dulu..selalu lah jadi pengawas..mmg pandai..
penat dah kutuk kan?...so kite puji sikit..huhu...dalam adek beradik..dia paling cerdik..dan satu2 nye yg lahir kat Negara Arab,Jordan...*ermm..ade kena mengena ker ngan belajar pandai?=D (haha) 
wallahualam~
tapi memang sekarang kamcing gile,dah xgaduh2..berindu2 pulak..sebab dah jauh2 kan?'(T_T#)


satu lagi...tanggal yang sama 30 mei...saya buat majlis resepsi perkahwinan di JAKARTA pada tahun lepas..so genap lah setahun berlalu....=')
alaakuci2....huhu...spek mate takde..ape yang berlaku cube teka??...opcoz i jadik RABUNLAH!=.='
                                banjir-banjir...*sampai kena angkat kain tinggi2^^...
act,membanjir dengan tetamu..dan keluarga dari Malaysia dan Indonesia..termasuk lah juga kenalan Myspace/facebook saya..(Nor Syuhada) ngan (Nor Baizura)..sayangnya..kawan lama selaku bestfriend saya lastminit nak booking tiket.tapi pekara xdiingini belaku..macam2 lah.dah usaha dah kot..sian dia...hmm..tapi "tentu ade la tu hikmahnye"
 ..."Terima kasih pade yang wish n mendoakan bahtera perkahwinan ni,saya memang sangat mengharapkan doa kamu"....T______T

sibuk2 menaip..perut berkeroncong pulak..saya gi makan dulu yerk..daaa~
sekian episod Bulan Mei berakhir sini....

selamat berkomen!i like ur komen!! mengumpat je UNLIKE okey!^^

TWEET TWEET