Aug 9, 2011

DIARY PINK MIX BIRU GARA2 JULAI!

*hari lain yg tak tercatat..sy bukan sibuk buat putu mayam atau merebus siput sedut..tapi saya bersama boutique ku di Jakarta




::9 JULAI 11:: kemain semua entry time tarikh ni update pasal isu bersih n perhimpunan beramai2 di kota Kuala Lumpur...jadi sy xmo lah masuk campur...baik sy cite ttg abang saya^^
...selamat lah sudah abang ku seorang lagi ke alam perkahwinan..pada yang sedang bersedih2 dengan kehilangan title bujang my abang...harap bersabar lah yer..saya faham mesti sakit ..orang yang kita suke xkawen ngan kite kan.


*ape aku merepek nih?!=D
wokeys...kembali ke tajuk utama...pada tanggal sekian telah selamat lah di ijab kabul Masjid (isi tempat kosong),Pahang...^^

dah beso dah abang kuh...xsangka kan..
ini lah abang saya yang paling saya sayang waktu kecik..sebab dia selalu lah bela saya kalo misal nya sayaa gaduh ngan abg D or abg N...dan yang paling saya xleh lupa..time kat sekolah dulu kalo saya hilang spek jer mesti dia tanya..."mana spek kamu?"...pastu satu sekolah dia cari kan..memandangkan sikap cuai aku y parah..time wudhuk jer mesti bukak spek n letak rata2..pastu lupa dah taruk mana..dan ada budak2 laki kat sekolah lak jenis suke cari pasal..dia jumpa spek tuh..diorg buat main,bukan nak kasi sirabuni balik tau..mmg cari nahas la kan..=.='
so bila abg Tholut ni nampak..dia akan kejarr budak laki tu sampai dapat..pastu ugut nak tumbuk..hoho..*bajet superman la pulak kan=P 

then...dia ni walu dulu nampak ganas,hero...tapi hati dia ada taman mini...dia ni mudah terasa,mudah merajuk..dan mudah nak termuntah kalo minum susu..=D

xde cerita kami y xbest...yg membest kan antara faktornya adalah dgn kehadiran idea2 selenge abg Tholut...,jgn xtau.walupun duk umah bandar..tp cara kami dulu macam anak kampung bermain...sbut jer..sume kami rasa...main gasing,guli,lestik burung,main baling selipar,main nyoruk2,tingting,penutup botol,dan paling best!main pondok2...abg tholut lah yg buat pondok atas pokok...walaupun MPS dah lalu..tapi diowg macam xkesah je,,ada pondok atas pokok tuh....seryez mmg COMEL rumah atas pokok kami..rugi korang kecik2 xkenal sy dulu..kalo x sy bawak korang naik ats pondok atas pokok tu..huhu..abg Lut dia ketua nya bertukang2 amek kayu kayan ,paku,penukul,papan..sy kutip dedaun konon2 buat lauk tuk masak kasi depa makan.=D

satu lagi imbau kisah dolu2~abg lut,abg2 sy lain penah ajak sy masuk semak...bentang tikar n keperluan lain..pastu nak dijadikan rancak punya hari..bila lalu je seorang mamat pondan..kami diam2 listik dia..sampai dia balik rumah nangis2..wakaka...perasaan kejam kat situ terasa best sgt..huhu..parah kan?tp bebudak je pong...mmg nakal sikit..


*kalo nak cerita kisah2 dulu y best..mmg banyak...mmg xmuatkot space nk cerita^^

abgLut jenis xmakan nasi..febret suke jagung,roti,pisang goreng..huhu..kelakar jer..*dulu suke beli pisang goreng nyoruk2 makan sendiri..macam org xnmpak.=P

dia ni boleh dikire abg y penyayang la jugak...pas pulang dari sekolah kebangsaan..sy y masih nyenyak terlentang tido bila terjaga jer ..dia dah balik siap bawak ole2 lagi...seperti mainan atau gule2 posen2..actually sume abg macam ni kan?prihatin..abg Lut xyah nak kembang sgt la baca ni kan..abg lain pun buat camtu..hee^^

contoh satu benda y sy ingt lagi...kalo dia ngah sedap makan burger ..saya yang batak seperti biasa lah menadah tangan pastu bagi seposen m=punya muka...dia kata "XBOLEH"...tapi sebenarnya dia akan makan n pasti sisakan sikit untuk sipemintak...so jadilah saya merajuk y seketika ..^^

kejadian terbaru...sy bru balik dr thailand..bawak lah sebotol kacang tomyam nak kasi hadiah tuk encik hubby dijakarta nanti..tetibe..ada hamba Allah bernama Tholut Arramadhan ..jumpaa ,dia gi makan.sakit ati bila tahu..then..stelah dia macam xsampai ati tgk aku mengamuk..dia diam2 suh kawan dia poskan dari melaka o kedah..sy lupa dah..yg pasti nya..dia diam2 gantila balik..sy dapat je n buat2 muke tekejot berok hepi..*bajetla dia nk surprise ,pdhal
y sambut kotak dari posman tu kite ..kite dah goncang2 kotak tu awal2 ..
<pastu dpt agak..mcam bunyik kacang jerrr"> hehe =P

hobi abg Lut waktu dulu..mengayuh basikal keliling bandar..pastu melistik burung yg sdg asyik berkicau...yang hebat nya beliau ni..waktu kecik..sampai besar..kalo makcik2 mana yg dekat ngan dia..pastii sayang jenis sayang gila...hurmm*ntah apolah y dia jampi kan..=D
penah tu nangis2 sorang makcik tukang masak bila tahu dia nak pegi jauh..sy hnya mampu melihat n merasa..bweekk..=Dhaha

oklah pokok pangkal nya...abang saya ni sporting n baik gilos..perangaii nya y suke surprise mmg boleh buat orang sakit jantung ..jadi  sakit hati..=D

untung kaka ipar dapat dia...jaga dia bebaik yer..semoga segala rintangan n dugaan berjaya hadapi bersama...


*actually~cite2 ttg abg Lut ni khas tuk promot kat kakak ipar yg tersengih2 baca tu ^^

abg lut dah terima kan hadiah dari era pos ke malaysia tu?moge terhibur la yerr...

Abg Lut TAKSUB BIRU! punya lah suke kale biru..dari bawah sampai atas serba serbi nak biruuu...ni baru sikit je ni sy tunjuk..^^

 suke nyakat eva....Abg Lut pencinta Iphone,SONY,ADIDAS..

ni lah kacang tomyam dari thailand yg baru je sy cite tadi...haaa tu lah tulisan dia....bintik2 noktah tu cam taik ular dah tgk..

belajar di Mesir

kawan sekepala nya mesir
abg Lut yg sy kenali memang hobi menunggang kuda dari umo nya 13tahun
bersama makcik atiyah..ada manusia2 kata kan.. beliau ni mirip Awal Ashaari..dari cara dia ,gaya dia...poyo dia...muke dia sama...hurmm..YEKE?=D

maaf la abg lut..main ciplak je gambar2 kat FB...susah jugak erk nk cari gambar y best..hee=P

gambar fav....ni my mom yg send..abg Lut sdg menjahit alas tuk hantaran kawen dia..haha..sweet jerk..pengantin jahit sendiri..^^




 ::13JULAI 11:: bulu nya lembut..mata nya bolat..buat saya jatuh hati..teringin nya nak ada satu macam nih..kehadiran miss lolly dalam dunia bb ku lah jadik aku kenal ngan NIA n VV haiwan yg lebih dikenali sebagai Sugarglider..hehe..miss lolly ketawakan aku..bila aku silap sebut..blaa..bla..sugarlady.?..bla..bla..sugarlady...??ekeke..patut lah dia gelak sakan..rupanya aku sebut salah...SUgargLider la era!=D..oh terasa malu n kerdil skejap..=_='
si kacak VV

miss lolly,sedang turut memerah idea untuk kasi idea nama my new pet miow2..
tapi...tugu sy de SG lah ,sy letak nama tuu^^

baby Narnia

::14 JULAI 11:: grrr..grrr...*aku xmarah lah^^..tadi tu bunyik vibrate BBM y masuk.hehe..
aku pong buka n seperti biasa lah...akan berenang baca..isi nya mengatakan ada orang nak jumpa sekian2 tempat..tujuan?ada nak kasi sesuatu..okla diringkaskan ruang ini...jupe,dia kasi brg,aku bukak bungkusan kecil yg dia kasi tuh,bismillahhorohman nirrahim..TING!terpancar lah  
aura merah jambu..hehe..TQ ya AUNTY SOFWAH..dia sekarang kat jordan...walopun hadiah nya kecik jer..tp ok lah...sesuai lah ngan saya,kang kasi hadiah gelang besor..xmuat pulak kang..^^hee
..SILA FOKUS pada gelang pink tu...huhu..tak sempat nk blurkan muke model =P


::16 JULAI 11 :: selalu nya kucing nak marah ke,lapar ke,gembira ke..bunyik lah miow..mioww kan?.tapi bila Encik Hubby nih bawak balik kucing dari petshop..dia tak mengiaw2 pong...jadi kite selaku ibunda angkat dia ni ,rasa pelik lah..dia ni suke ke tak ngan family baru dia nih...ke xsuke...dia banyak buat muka innocent n mulut rapat ditutup..sakit ati la jugak kan..hmm..xpela...kite tengok bape lama dia boleh xnak mengiaw...oh dah start dah...
sepasang suami isteri bergaduh pasai kucin..belom de anak lagi nih..huhu...kitorang saling bercanggah nak bubuh nama apa..dia kata nama yg sy nak kasi susah nak sebut..saya pong kata gak..nama yang oppa kasi lagi pelik nak sebut..huhu...akhirnya..keputusan berjaya dibuat juga pada hari yg sama..kami mengambil anak kucing baling angkat..NAMA kucing kami ICHI Maruko binti Abdullah...
=D sedap tak??
sembelit berbelit korang nak sebut..haha...panggil je dia ichi..*nama dipetik dari anime kesukaan Beliau..=_=' sy redo nama "SUGAR" dibantah ..hehe nama tu cam de kaitan ngn "Sugarglider kan?"....
sebab sebenarnya...saya kempunan SugarGlider!tapi syukurlah kucing pon oke jugakkan! =')

si kucing siam
come to mama!




::17 JULAI 11:: di sini..(jakarta)..kalo ada buat majlis tahlil ke,baca yasin ke,doa selamat ke...disebut Majlis pengajian..ya,saya nak cerita lah serba sedikit tentang acara pengajian doa selamat tuk bakal pengantin dirumah keluarga belah husband..bagi saya oklah..sangat xmemboringkan..sebab dia selawat,zikir semua nya ada minus one..huhu..ada muzik2 belakang maksud saya..jadi tak mungkin lah saya bosan n tetibe nak terlentuk sana sini..huhu^^ 
*eh Reha, i tetibe teringat peristiwa terlentuk dibahu org didlm KTM..hehe=P

suara dari sekumpulan ibu2 sedang asyik dialunkan..
sedang kusyuk baca surah Ar-Rahman...

selamat di ijab kabul...Nabila & Calvin..Congratulation!

si gadis merah jambu...plus purple..^^


:: 20 JULAI 11:: KLINIK HAIWAN..haaaa time nih lah ichi kena proses ,dibuli dengan doktor...errr menggigil badan saya tgk doktor tu bersihkan badan ichi dri kutu..sebab kutu manusia xsama tau ngan binatang..kalo kutu binatang..dia macam spesis kanggaroo..letak je atas meja..lambat je diketik a.k.a dipicit...terus dia melompat..lalu kite akan tercangang bangang..kearah mana dia pegi??..huhu..kalo kutu dah lompat..alamatnya..GOOD BYE laa kalo de niat nk bunuh dia..so cara nak melemahkan kutu adalah...spray frontline..nanti kutu akan mabuk..lalu dengan mudah kite tekan ke,picit ke sampai mengeluarkan bunyik hembusan nafas terakhir kutu...''KETik!"haaaa..ok topik saya sebenarnya nak cerita pasal ichi!my kucing ni...hmm..sebenarnya kengkorang yg baca kalo de bela haiwan..sebaiknya dibuat pemeriksaan doktor pakar haiwan...sebab gejala virus haiwan yg kotor akan menyebabkan ,mandul xkire male o female..penyakit asma(lelah),ruam yg teruk,dll..hoohh!bahaya kan?!



Jangan lah tengok2 kitewww!!

::22 JULAI 11::time ni pukul 3pagi saya tak tidur lagi..sibuk mengupload gambar kedalam group yang saya baru create kat dalam Blackberry.GROUP BOUTIQUE ERASZ..jadi pada yg tak guna BB,saya sarankan gunalah!..sebab sangat2 berbaloi n best..informasi mudah je tersebar n mudah je kita perolehi...misal nya kita nak beli baju lah kan..buat hadiah kat org atau event mengejut ke..kite xpayah susah2 bukak laptop..buka BB jer..tanya lah kengkawan bb yg ada group online shoping..kite just pilih je dalam tu..pastu kite chat lah..kata nak y mana..mudah kan? bbm nih macam sistem YM jugak...chat je ngan sape2 n bila2 masa..kalo mesej..satu kali sen dah RM0.10sen kan?..kalo luarnegara RM0.50 ...mahal!ce pakai bbm...bape kali send pon xpe..bayar sekali je tuk sebulan korg topup..huhu..dulu saya xsuka..sebab badan nya yg gemok n keypad nya y kecik...tapi bila org dah kasi hadiah..kite guna je..terus dah cinta..hehe^^ kesimpulannya kat sini...."jangan menilai dengan pandangan luaran!"=D



::24 JULAI 11:: MALAYSIA~Berlangsung nya perkahwinan my uncle Humam n abang Tholut...meriah je tengok dlm gambar..apapon selamat pengantin baru ya" moga bahagia rumah tangga korang dalam rahmat n keredhoan  didunia n diakhirat kelak...

woaa...pcik umam pakai PINK!!(O__o')shuke2~ngee  
abg Lut tepaksa lah suke kale ijau pulak pasni...fav warne kaka ipar fatin^^




INDONESIA~pada waktu yang sama....aku di jakarta ke wedding keluarga belah Husband...acara yg dibuat memang gilang gemilang..disitu lah aku dapat jumpa pelbagai rgam manusia..suke tengok..tenguk punya tenguk..terjumpa Ashraf Sinclair n isterinya Bunga citra lestari..


*::gambar2 dibawah:: tuan punya bLog tanpa kaca mata n berbulu mata 2inci..berkasut tumit kan(xtinggi)...n buat juling julung kali nya memakai BIRU!!






Wedding Nabila & Calvin ,Hotel Mulia Jakarta

mahligai perlaminan

bersama Ibu2 koprat ...dari kanan...ME,Ibu Nunung,mama,Ibu Ema
dari kanan....ka Devi,mama,Dinda,Me
bersama kawan dari Perancis

 foto bersama sekeluarga
 bersama keluarga belah mom inlaw

dari kanan..Ashraf,Bunga n me
Didalam kesibukan orang memilih menu makanan...aku lak menyibukkan diri menaip no tel orang..^^'
n last sekali....pic bersama papa ichi..=P








ok sekian...yang baik tu datang dari Allah..yg buruk tu datang dr kelemahan sy sendiri..daaaaaaaaa!!jupe lagi~maybe bulan depan ker,minggu depan ke esok ke...
*InsyaA..sy akan cube untk rajin meng update entry.^^'hee

TWEET TWEET