Jun 15, 2012

KORG ADA IDEA TAK TUK BUBUH "TAJUK" ENTRY Y CAMNI??

Aku niat menaip n berkongsi cerita2 dan gurauan2 kerana Allah taala..
Bismillah..

risau la..

kalau sekadar update entry untuk buat org terhibur..tapi hakikatnya.. diri sendiri berasa kosong.



saya sebenarnya dah record banyak sgt tutorial n new entry...

tapi hati ni berat nak post..

setiap kali nak send ...

hati terus meng ugut.. " apa tujuan kamu ?? agak2 kamu mampu ke menanggung kutukan apetah lagi bertubi2 pujian.." 

YaAllah.. terus jadi malu ngan dirisendiri... 
" dah lah memng sahla aku xmampu..maka xjadi lah nak posting "

akhirnya...tulah pengakhiran disetiap kali aku buat entry atau video baru..

susah ...perit sungguh dgn nafsu..

terasa diperli oleh hati sendiri..hahahah=P


tapi.. serius tau..rasa macam ada ustazah tersesat masuk dalam
 badan!...haha seakan2 sy boleh mendgr 
suara2 "baik" n "jahat"
berebut2 untuk menguasai akal n fizikal kuh hehe korang ada rasa tak ?
agak2 korg..korg selalu back up sape ?^^'


-mengimbau 2bulan y lalu-
 eurk! Alhamdulillah..kenyang.(sambil mengusap pewut=P)


*haa!! ntah2 tersalah makan??..yer laaa..kot2lah ter telan ustazah siti Nur bahyah kerr?" hehehe^^




*************
Tujuan kita berblog adalah untuk mengingatkan ,menegur ,menghargai diri sendiri...dan orang2 yang kita sayang..
boleh pelbagai kan cara..mungkin dengan membuat video,lagu,puisi,cerpen ,sajak dll
yang terus free di jadikan entry di Blog..


bukan ape tengok skg org buat blog ligat mempromosikan diri..sayang nya..dunia pon xkemana..akhirat pon xkemana..heh 
tak ker sebenarnya  dah berlaku RUGI MASA DAN TENAGA AKAL DAN JARI MU ??
*haha start dah ustazah nyer memunculkan diri..=P




ok,harapan aku untuk entry kali ni ..
Moga Ak terus dijaga,dipimpin,dilindungi Tuhan.. menaip dari selain untuk mendekatkan hati Allah..dan mendekatkan dengan kawan n keluarga ku yang jauh dari masa2 yang akan mendatang..amin....=)





menahan diri tu boleh dikatakan "mendidik nafsu"... 
menahan diri dari kita makan dulu, utamakan yang lebih tua,suami
menahan diri dari membebel pada orang tua,suami
menahan diri dari tidur selepas subuh
menahan diri dari update blog yang mengumpan orang untuk mengata atau over memuja
menahan diri dari ...alaa~ banyak la sgt contoh nya dlm seharian kita! 
pokok pangkalnya..
menahan diri dari apa yang Tuhan larang..dan Rasulullah tidak suka
InsyaAllah ...bila nafsu berjaya dididik ..hari2 mu akan terus berseri sekalipun sedang dilanda hati yang mendung menghujan..kerna
Tuhan ada caranya supaya kita tetap tersenyum..=')



Hai makcik2 n pakcik2 sekalian alam..hehe nama saya YURA(Jakarta) ,adik angkat kepada YARA(Malaysia)

Masih Ingat akan Sugarglider ku YARA ?
huhu ..dia di malaysia katanya sihat,makin gemok duk ngan 
mami baru nya  Nur baizura
yang tengah mengomel2 kat atas ni laa yang jaga YARA sekarang hee=P


sekarang saya di Jakarta dah bertambah2 keceriaan dengan hadirnya Baby Sugarglider .baru berusia 2bulan setengah..dah 2bulan dia bersama..bermakna sekarang dah genap 4bulan..
hoh! yes! tekaan mu tepat.. Saya bertambah2 busy! haha

menjahit adalah sesuatu perkara yang agak janggal untuk dilakukan oleh saya yang bermata empat ni..
tapi diatas faktor susah nak jumpa BAG POUCH SUGARGLIDER yang comel,selesa,pinky winky gituu..so dengan inasiatif nya sy gigih menyiapkan..puas hati kot..
kalo beli dah berpoloh2 hinggit..
sdgkan modal,kain perca,benang,tali dll xsampai pon RM20 =))
kesimpulannya..
Kalau kita ni pandai sedar diri.. 
Jimat Cermat juga merupakan suatu tabiat yang sangat dibenci oleh nafsu n setonirojim..




  
Diatas atas adalah hasil dari ketidak sengajaan terakam dlm Phone BB..jadi sebagai memanfaatkannya.. sy letak kat sini! pointnya .. adalah untuk memberitahu anda2..saya dah start aktif Twitter. add sy ya. @errakyra .nak sy follow .kasitahu jer! InsyaAllah masa xhalang sy terus mengfollow n terus menerus akan mengganggu anda ! hehehe 




Cakap pasal memasak2 nih..nanti kan entry memasak pulak dr sy hee^^
*saje kan poyo?...haah mmg saje nak glamourkan pisau2 pink yang baru beli tuu haha =P


saya ni ngan husband ,semua bahasa "abang" saya dah pakai..cume takpenah lagi ber MAS/abang dalam bahasa Indo ..haha amekyou
.. first time sebutnya ,kat atas ni lah..hahaha tekejutt dia !


  

Cakap pasal Gathering...memang jadi rinduu kekawan di malaysia..
 jeles tau tgk mereka hang out tanpa sy huhu 


28.APRIL.2012 ...sedih time tu,Hantar Sahabat karib Indo ke Airport Jakarta,pergi Umrah yang berminggu2 lamanya..memang lah terasa sunyi je rumah..huhu..ada kawan mesej kate, " eh bagus lah Mak mertua Xde ..xde la yang kacau daun you ngan hubby"..hahahurmm....tapi untuk sy sebaliknya.. sy xboleh berjauhan lama2 ngan Makmertua sy tu..sedih plus boring.. xde y leh lawan2 celoteh dan buat aktiviti "ladies time" huhu

Alhamdulillah..skg selamat dah pulang hehe ^_____^
mak mertua sy macam my mom umey..baik n comel giler!












Persembangan antara Adek n kakak yang sengal. haha ..budak ni pelik  sikit.. 
suke menyesal kejahatan pada kakak nya setelah bertahun2 lama nya..sampai saya pon xfaham , ape la yang budak ni nak cerita sebenarnya ?!  aku dah lupa donk!! =D

rinduu gile budak ni.. lepas belajar di Australia..merantau ke Timur Tengah pulak..luas betul pemandangan kamu dek..lain laa akak ni..balik2 ngadap indo,malay...indo malay..huu=.=

 *eh~ syukur2 ..xleh ngeluh! =P
okay Ustazah















8 comments:

Ayu Iman said...

assalamualaikum..lama cik erra kyra xupdate blog..erm..akhirnya..=D update laa slalu..mne tahu blh berkongsi ilmu apa cik erra kyra tahu itu satu pahala juga kan =)

Erra Kyra said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

tiffany and co outlet wrdmgj sfvbxd replica tiffany jewelry urxorl szlxiu tiffany outlet trnpdi http://www.thomassabooutlet2013.co.uk
longchamp irguxl hgeaou longchamp pliage adbzoi aqifda longchamp pas cher jboyea http://www.tiffanyjewelry-outlet.net

Anonymous said...

Hello. And Bye. Thank you very much.

Anonymous said...

Hello. And Bye. Thank you very much.

xumeiqing said...

20160621meiqing
cheap jordan shoes
yeezy boost 350
prada sunglasses
michael kors handbags
stephen curry shoes
ray bans
nike cortez
louis vuitton factory outlet
christian louboutin
adidas nmd
tiffany jewelry
bottega veneta handbags
oakley vault
jimmy choo outlet
cheap mlb jerseys
tiffany and co
ray bans
michael kors outlet
oakley sunglasses
true religion outlet
red bottom shoes
reebok shoes
adidas superstar
pandora charms
adidas nmd runner
kate spade handbags
holliste sale
adidas stan smith
nike free runs
discount oakley sunglasses
cheap nike shoes
birkenstock
oakley sunglasses
cheap ray-ban sunglasses
polo ralph lauren outlet
armani exchange
cheap nhl jerseys

Meiqing Xu said...

versace shoes
coach outlet
abercrombie and fitch
nike cortez
coach factory outlet
hermes handbags
michael kors outlet
ed hardy sale
coach factory outlet online
ralph lauren pas cher
20170406caiyan

Jian Zhuo said...

air max
true religion
louis vuitton factory outlet
coach factory outlet online
swarovski uk
mulberry outlet uk
warriors jerseys
polo ralph lauren outlet
coach factory outlet
chaussures louboutin
170623yueqin

TWEET TWEET