Jul 28, 2012

RUNAKU MEMBUAT KU KEKENYANGAN CERIA!:))



Terasa seperti aku baru saja di ajar pula oleh budak bawah umur nih.
"cikgu2.. nape cikgu pijak lantai tu tanpa selipar kan kotor ?nanti najis pula yang dibwa masuk kerumah,kan cikgu kata kalo najis masuk rumah xsah sembahyang"
=.=
"ohh ya... cikgu tak perasan sayang.."
hmm begitu laa halus perasaan n mental mereka.. baru je kita ajar.. mereka copy n paste kan balik ke kite heh..
mereka ni macam recorder kecil yang mempunyai akal tau.huhu :)

     




haaa tak payah laa cari punggah gambar jauh2.. ambik aja pic yang sama dari entry yang lepas..hehe

ok pic tu menceritakan saat2 dimana Perasmian sekolah rumah amal ini ditubuhkan..

HM! Besar nya keluasan rumah membuatkan Ibu Ibah yaitu (ibumertuaku) dengan senang hati 
meluluskan untuk mereka,anak2 seramai 10 orang ini untuk tinggal dijadikan Sekolah 24hours

kesimpulannya punya 2 rumah dalam satu tanah.. OH! KITE BERJIRAN LAH! >.<'

*****


eh tinggal 3hari lagi nak mengundang org datg..lantas akal memberikan sebuah idea kecil 

ok.. takpe broadcast kat BBM je!

mata mula mengecil kecewa.. oh.. BBM penuh dgn kawan2 Malaysia 
kawan2 Indo cuma bape kerat aja.. adui 

dahlah kawan indo pon sume yang jenis Busy.. 
takkan lah sis Zaskia, sis Aldila nk dtg....dahlah di undang pun lastminute hurmm..
***


entah kenapa kalau disaat meraikan sesuatu "hari besar" aku lebih prefer guna belon untuk dijadikan bahan yang menceriakan suasana..

(adakah kerana birthday ku jarang ada belon ?haha no laa)

jadi gagah lah mencari belon hijau .belon emas

POP!!
"meletup pulak belon nih! dahlah taknak lah tiup dah , bertambah tebal pulak bibir ni kang !"

                                               ...aku gertak konon kecewa huhu


...ketawa seperti hahaha:P dan mencebik pun disahut ibu mertua n makcik2 yang lain..

*sementara menunggu pam nya dibeli aktiviti meniup pakai jasa mulut n pipi diteruskan ^^' hee..



Tiba harinya...maka jadi lah Acara rasmi yang ringkas..
tetamu yang diundang pun dari Kafe Ibu Ibah ..so sume makan free la haritu..Alhamdulillah
disambut dengan takhenti2 kata syabas n syukur dari masyarakat sekeliling rumah


JUN... first time anak2 ni ikut acara outdoor.. mewarna..


"Ingat tau! warna tu kena ada bias2 cahaya sikit..takmo ada kale senget2 lurus.. kalau nak straight..straight aja k.. haa lagisatu kena pandai la main warna.. jangan la background nya gelap depan nya kale gelap .. ingat tau ! ingat tak ? haa sebelum mula nanti .. doa dulu.. blaa..bla..bla..~ 

(maaf siaran terpakse dihenti kan. sebab Dia tak boleh berhenti sendiri =D) 

Korang dapat bayangkan berapa juta patah sy menceloteh.. sampai kan..saya pon xfaham kenapa balik je rumah saya pon jadi serak ! HAHA sekarang saya sudah faham.. ^__^' hee

Saya ni xtahu nak ajar ape kat diorg.. selaku guru celup2..saya ajar jelah apa yang agak mudah 
untuk diorang nih.. jadi dalam seminggu belajar Bahasa english . ambil satu lagu dari search google.Yusuf Islam- Your mother.. belajar terjemahkan sambil menyanyi !
 huh~ bepeluh nak kasi yg xfaham tu faham..huhu
last2.. ingat nya sekadar menjadi mata pelaran untuk mereka..
dijemput pula untuk buat persembahan sama.. bergema llah sat Mall..
Koir dari RUNAKU
why mereka dipanggil Runaku ?
Runaku short form dari Rumahku Rumah nabikuu..

Rumah nabi ?? memang ada nabi ke yang duduk situ ? ok first sy juga agak terkeliru..tapi setelah melihat aktiviti mereka n mendapat penjelasan dr Yayasan sendiri.. baru la sy mengerti apa maksud tersirat Rumahku Rumah Nabiku..

~ anak2 yang diajar hidupnya dari kecil membesarkan dan memuliakan
 Junjungan Nabi Muhammad SAW


Sebahagian dr kawan2 Indonesia.. hey look! im the only one rakyat MALAYSIA ok! haha
 *riyak macam Duta pulak :P


Sayangnya mereka xsempat ditouch up oleh Kak @errakyra hurmm.. gara2 cikgu nya lambat asyik mentouch upkan diri sendiri.. 

haha faham dah cikgu nak cantik sorang2 ya ?! =D 
=.= mana ada... kan cikgu busy carikan kenderaan utk kamu dtg sini.heh

JULAI.. bulan baru menyapa ramah.. 
Alhamdulillah.. pagi disaat anak2 lain membusykan diri menyonyot botol susu..
mereka dan diriku bersama BigBOS mama regangkan urat kaki berjogging 2 pusingan diStadium Bung Karno.. 
*pssstt~ disinilah sejarah Malaysia penah meraih kemenangan sampai yang jadi mangsa ialah Kedutaan Malaysia dilempar telur busuk , Bendera pula dibakar T__T haish.. awat laa nk gaduh sakan ? pasal bola je kot ?? 

Rasa macam ... Pemimpin negara Malaysia n Indonesia ni Failed lah!
T__T sebab xberjaya menyatukan antara bangsa serumpun.. hmm Tuhan please datangkan pemimpin2 dikalangan kami yang Bertaqwa..

 supaya boleh berlaku macam di zaman keKhulafa; Arrasyidin.. 
kambing pun berkasih sayang ngan Serigala ! O__O hebat..
=.= tapi sekarang.. 
sesama manusia pon nak "dimakan" nya .


pulang dari beriadah.. start mula kan kelas sempoiiiii~


 JULAI.... Hanie adalah guru pelatih mereka.. dia ni pon pengantin Baru .. Hubby nya pula ditugaskan tempat yang sama iaitu menjaga Runaku jugak.. 

tibelah disatu hari .. meh nak cerita..

(kami )sy n her Husband secara diam2 dgn budak2 ucuk nih.. meng KAGET kan Hanie! HAPPY BIRTHDAY!! haha dengan muka baru bangun tido dia siann.. itupon gagah sy suruh dia pakai bedak sikit yelakan..takkan nak amek gambar dia ngan kek bercapuk2 air liur baci hee =P 

sweet tak kami ? sebenarnya..saya nak cakap sweet kan hanie ? tersalah taip pulak !! =D
"Hanie xpernah lagi disambut hari ulang tahun kelahiran semeriah ini..kalau dari dulu cuma adik2 hanie akan sediakan segelas air susu dan roti.. dan mereka akan kejutkan hanie pagi2 bersama wish.. Selamat hari Ulang tahun kak Hanie! " 

jelas cerita hanie panjang lebar ..yang sangat membuat sy terkesan n terharu sehingga saat ini.. =')

"Terima kasih pada Allah hanie.. Dia yang Maha menggerakkan hati manusia membuat semua ini," ujar ku.. =)) *ustazah hati saya mula berperanan hehe


 JULAI... ini acara hari Isra; Mikraj.. mereka dijemput buat persembahan .







 YURA, (my SG) dan anak2 Runaku sangat "bestfriend"















                                     1RAMADHAN...



 profile picture Blackberry : (pic diatas)
status BB : Ahlanwasahlan YaRamadhan..

@Dhani Ramdhan: ya ada apa syg? 
@errakyra : eeeii sape panggil diaa..

lalu my hubby pergi..dengan perasaan hampa.. pangg!! *menghentak pintu* 



haha jangan tertipu ini hanya drama rekaan semata2 !! 
*sila geli hati sampai sahur ='D





COMING SOON... nantikan sy update pasal boutique baru saya yang bertaraf lima bintang =))
well.. Islam itu Indah.. sape yang akan indahkan nya kalau bukan kita yang islam ni right ?

gambar memang nampak cun..tapi xtahu hasil nya camne kan hehehe..jadi..
nantikan juga  saya akan cerita kan detail bagaimana saya telah meletupkan dapur dihari berbuka puasa ! ^^




















12 comments:

Iam Yanty said...

panjangnya cerita kyra..pencerita yg kelakar tpi best.

Siti Zinnirah said...

Erra.. kamu memang sesuai jaga budak la..dulu kini selamanya! hahaha..

aniswany said...

entry panjang yg boleh di buat novel..hihi btw anis baca setiap patah yg erra type okeyh! hihi

happy ramdhan erra :)

Erra Kyra said...

iam YANTY... TQ dear..=)

Erra Kyra said...

SITI ZINNIRAH.,.. haha perli ke ape nih?=P

Erra Kyra said...

ANISWANY... hee itu karangan budak sekolah apela anis ni ^^

Ayu Iman said...

wah da mcm diari kehidupan panjang..comey2 budak dlm gmbr tue:)

Erra Kyra said...

AYU IMAN.....hehe ya kot ? Syukran...alhamdullilah..ceria n comel

Hasrina said...

wahhh awak cute sangat

ps. baju budak2 tu pun pink kan. saya berharap sangat suatu hari dapat kerja dengan budak2.suka sangat

fizafantagirO said...

Assalamualaikum Kyra ,
kita sempat berchar kejap je di group whatapps kan :) now br jumpa kyra di blog :)

Erra Kyra said...

HASRINA... syukur Alhamdulillah hee okla kan dr xde muke .
aminnn moga doamu terkabul..didik ank sndiri pon ok .^^

Erra Kyra said...

FIZA... Waalaikumslam.. WAHH jumpe dia lak kat sini hee pnjg umur..winduuu nya Whatsapp..ngan celoteh korang 24jam huu..BB sy prob pulak =P adoi

TWEET TWEET