Sep 26, 2012

TERPAKSA TAHAN SEBAK !

















NAK TULIS!! NAK TULIS!! hmm.. jap nak tulis..









Kenapa kamu pergi
..haaa so touching.. macam drama tapi memang ini bukan stakat drama tapi ianya realiti! *Sila buka kipas n standby tisu

 (gimik la sikit an rambut gerbang2 layan air mata kuar hehe)


menahan sebak.. ada sebak kerana sedih..ada sebak kerna terharu gembira..





 Kehadapan Dear Ramadhan... (cewaahh^^)..






 Bulan Ramadhan pergi ORANG2 HEBAT je nangis oi! yang lain sume pakat sorak gembira pasang lagu raya!.. xmalu punyer muke ..dahlah banyak dosa pastu menunjuk2 pulak gembira raya nak mai..(hee termarah diri sendiri pulak T__T buuUUuu~)








 Dan disaat Bulan Ramadhan nak pergi jugak.. ak diizinkan Hubby pulang ke Tananh air Malaysia.. (Alhamdulillah sujud syukur!) tapi sayang nyaa gembira hanya berlaku seketika.. setelah duduk je di kerusi aeroplane (kemain berspeaking hehe) terus tergenang2 lak airmata memandangkan aku hanya ke malaysia sendiri tanpa My Kawan Karib (mak mertua) n my imam









...hmm Wahai diri sendiri sila jaga diri.. hati terus menerus berdoa agar selamat perjalanan 2Jam dari Jakarta ke KL International Airport.. sape tak cuak?..kat Indo asyik dengar pesawat terhempas! 











ketepek!! jatuh ~
lalu mati lah si pilot comel bersama penumpang2 nya.. yang tak tahan tu..Bukan penumpang pesawat je kembali kerahmatullah..sekali ngan rumah2 n org2 dalam rumah jadi mangsa pendaratan kecemasan darurat..Innalillah.. oleh demikian itu..selesai lah sudah Malaikat maut menyetel kan urusan nya.. yang di UDARA mahupun di DARAT....kematian seseorang tak kire tempat...T__T'







 
Nangis pon xguna.. ajal maut ditangan Tuhan.. duduk elok2 dlam umah pon boleh GONE.. apetah lagi kan y diluar ?..SO kepada yang sedang memandu diluar tu..berhemat,berjimat n berwaspada lah dijalan raya.. ingat lah yang tersayang! ehehe tumpang lalu..iklan Petronas tercelah jap.. ^^'









   Kemeriahan Syawal sedang hangat menjelang.. Bulan ramadhan sesopannya mengundurkan diri.. terasa hiba..sayuu.. cehh ( yelatu ?).. series la sikit korang.. aduhai malu nak terus kan liuk lentuk bahasa drama ini huhu..( EEII MALU LAA NAK TAIP LAGI..ASYIK KENA PERLI JE ^^,) haha okk.. tanpa banyak muqadiimah raya.. biar gambar yang menjadi cerita.. moga gambar2 ini terus menjadi abadi memory y terbaik tuk dikenang.. (CAYALAH! raya kali ni antara yang ter BAIK sepanjang usiaku meningkat remaja ='D)           






P U A S A 2 0 1 2 ..mendekatkan diri dengan dunia dapur huhu

 Kuih Polkadot apam.. ntah lah main reka je buat.. boleh la sy kasi 1setengah bintang =D

Ini pula ntah lupa.. Puasa Ramadhan yang ke berapa buat ..ada la 2 ,3kali... tapi sofar boleh jujur la letak 5bintang hee sebab siDia pon suke sangat :P yang hangit kecil kite cover ngan baju manisan warna warni tau! :P dont worry the taste still same like yang lelain..huhuhuks~





 haa yang nih Favourite saya gula hangus caramel.. xnak lah letak bintang nanti kang org marah pulak..sebab habis bintang dilangit sy kutip :P




 Dalam banyak2 menu Berlauk.. ini la pon sempat berfoto2..


 mungkin agak jarang dibuat , dan jarang ada.dalam menu harian masak..huhu..
IKAN SALMON masak tumis majerin berlada.. ntah lah xtau nak kasi nama apa..haha sebab macam main masuk je bahan asal kan, masam,manis,masin terasa.. huhu.. maybe masak 3rasa kot ? :P asalkan  masuk ke tekak lidah berkata "SEDAPNYERR!"  hehe..






Saya tak tahu nak terus kan kata2 apa lagi.. sebab Bulan Ramadhan pergi terasa begitu cepat sekali..nak taknak kena juga raikan raya syawal yang tiba..



4HARI TERAKHIR RAMADHAN.. selamat tiba ke Malaysia 







terus.. Raya pertama di Port Dickson memandangkan datuk n nenek kami semua menginap di hotel apartment Port Dickson..katanya ubah mood ..sekali sekala bukak tingkap mengadap laut pulak kan..huhu...^^


My little princess sedang asyik beraya..i jadi asistant dia tuk collect duwet raya huhu..

macam2 aktiviti pada raya tahun ni..Jadi malu ngan Allah.. Bulan Ramadhan amalan xseberapa..






banyak open house kali ni pergi.. susah dah nak dihitung jari ! (kemainn :P) cuma bape kerat pic je dapat diperlihatkan pada awam..=))

antara masa lapang dihari syawal ...






imobile for baby room nursery hee ^^ ....ni sedang gagah konon la macam baik kan nk tolong my MAK eh eh..yang tampal sempat separuh jer haha *Umey ampunkan anakda..tapi cantikkan mey??=P



lepas bangun pagi..mata terus melayan manik2 labuci for baju Raya my umey.. huhu setakat 3..4 kuntum OK laa..i memang terer menjahit hehe..try buat seguni tak  ke jenuh ..betul2 respect la y buat baju full payet (eh terspeaking indon pulak=P) "i mean FULL BEAD" ..bab2 menjahit sy memang minat la cuma just for suka2..kalau mmg tuk niat menjual..heheh "tumpang lalu..maaf sy tak terima tempahan2 ni.." haha ( poyo je ayat galak cam jahitan bagus sgt=P )


 then.. raikan si kecil  sorang ni. 

memandangkan lalu kat cecelah kedai melihatkan sikedai jual topeng cekik darah (hehe padahal duit mmg ngah bajet kan?=P) so sy kata laa kat si adik y konon2 excited teringin nak topeng cecomey tu.. apo layi sya lantas berkata "eva..tu tak cantik sgt..kak erra leh buat yang lebih-lebih cantik lagi..jom kita balik buat =P'

 Jeng2..umah start bersepah gara2 mengfokus kan pada aktiviti meng topengkan diri..hehe 
Dah2.. cukupla tu berangan ..meh tolong kak erra sapu2 umah =)))





Syawal.. 
 PAgi pertama lebaran..bersama sebahagian my hero2 sekandung..  

di Malam pertama lebaran.. bbq time with our datuk Ahmad..=)) hehe (Datuk ya! bukan Dato'...=P)



Pada hari raya tahun ini tak sengaja jatuh pula pada tanggal ogos.. jadi apalagi.. KITA MERDEKA sambil BERAYA lar! yeay~ huhu.. Alhamdulillah Terima Kasih Tuhan.. berikan negara yang aman makmur berbilang kaum n bangsa.. Moga Malaysia menjadi Negara yang bertamadun sehingga dapat dicontohi n dilihat pada seluruh dunia.. 

Tuhan.. ampunilah dosa2 kami..keluarga n org2 disekililing kami..jadikan kami sentiasa melihat kelemahan diri bukan pada orang lain.. kami ini bodoh n hina saja..tak ada yang dibangga kan dari batang tubuh hamba ni..melain kan dimana anggota kami semua nya ada najis yang hari2 kami kena sucikan n hari2 kena rendah hati kan..sapelah kami ini tuk merasa nikmat istimewa ini Tuhan..terlalu Baik dah Engkau pada kami.. tempatkan kami di sini..Malaysia.. Terima Kasih Tuhan.. Terima kasih Malaysia..

Harapan sebagai anak jati (cewahh:D) Semoga saya menempa nama dalam membanggakan Islam,Negara dimata dunia..(berangan y baik2 xpe..hee) ^^ semangat2 ! chaiyOok!!=P *hai korea! kami walaupun xde salji tapi kami ada Allah..lagiii besttt~ =P





31 OGOS..Dataran Merdeka
 sesampai..posing sikit..1..2..3..cekik! snap with smile matahari bengkak2 mata baru baru tido =P (ngumpat simatahari comel hehe^^)


 Kenangan bergambar bersama Harimau malaya Costume..^^ CERIA yeay!



 Bergambar ngan sefamily ber dressUP  bendera Malaysia..=') so cute!! (nak order la pasni nih jubah serba bendera malaysia =D waaa msti vogue gituu~



Peace No War!

With adik.. menemani kakak nya semangat pagi dengan patriotik!.huhu..pukul 4 dah gagah bangun sampai dia kata.. eeii kak e cepat nya bangun..semnagt giler! haha lalu dia ketawakan ku..grr














OH TIDAK! rupanya memang saya tidak sesuai untuk sedih atau termenung.. huhu..
kalau satu hari tak makan pon takpe kalau diri saya ceria. HUH baru perasan.
kalau ada masalah pong saya take it easy je bila sy hadapi nya dengan semangatt ceria!








Bila on BLOG pon rupanya kena tengah mood ceria baru tulisan punya bahasa tak "cakar ayam" HUH baru perasan ..

Nak signIN Facebook pon kena sedang bahagia ceria baru celoteh pon bermakna.. HUH untunglahh sekarang dah perasan..=P


tapi nak ceria pon ada bala nya juga.. andai ceria gembira sangat sampai lupa diri ,lupa tanggungjawab.. bila sekali dah terlajak ceria sampai membawa celaka..bermakna dalamceria, gembira tiada Tuhan dibawa bersama.. SO WAHAI DIRI KU ...ingat lah pesanan ini ya.. DONT OVER DO "CERIA" hoho...Ceria hati bersama Nya ^^.. InsyaAllah! ChaiyOok!


(maaflaa penulisan pon dah pening lalatkan? ..hmm besew la sambil taip..baca..taip ..baca..taip..baca sampai lalat jenguk sy pon jadi pening T__T nanti sy perbaikikan dr masa ke masa tau)

THANKS for reading and leave your comment ! daaa~ see u in the next entry! tataa~titi~tutuuu~~ akhir kata.. yang BAIK dari Allah.. yang BURUK dari kelemahan diri saya..ampun maaf.. ASSALAMUALAIKUM.. <3

12 comments:

Cik Bulat said...

amboi, seronoknya aktiviti dia sepanjang ramdhan dan syawal ! cool ! merindukan suami di sana? :D

Erra Kyra said...

CIK BULAT! huhu seronok n rindu sama berat =D

Bunga Layu . said...

ahaha mcm x sedih je :D
gembira je baca entri ni..teruskan senyum ehh

Erra Kyra said...

BUNGA LAYU...heheh mmg pong bnyak gembira dr sedih kan? gimik je tu tajuk =P

faizfakhirin said...

panjangnyaaaa...

Erra Kyra said...

FAIZ.. itu haruss^^

IRWAN RASID said...

Comelnya... hehehe.. follow blog saya ya

Erra Kyra said...

IRWAN.. InsyaAllah..

Iejah Normateen said...

Amboi,ceria sungguh story mory ramadhan n syawal E ni..kite yg duk baca jenuh nk menahan pipi dari tersenyum selebar kambing..
Embekkkk....embek....!!!! (˘_˘")
*rajin E update blog,blog Iejah da basi kot lama tertinggal..

Erra Kyra said...

eja . ENTRY RAMADHAN SYAWAL .haha yeaa..meriah giler balik malaysia kali ney! tu pon bnyk pic xmasuk lagi aktiviti nya...

caiyan said...

20170309shizhong
michael kors outlet
coach factory outlet online
oakley sunglasses outlet
pandora
chi flat iron
michael kors outlet clearance
michael kors outlet
coach outlet
adidas nmd
yeezy 350 boost

Meiqing Xu said...

fake rolex
mulberry uk
coach outlet
yeezy boost 350
coach handbags
nike air max
michael kors handbags
mont blanc
true religion outlet
rolex replica watches
20170406caiyan

TWEET TWEET