Oct 23, 2012

OKTOBER DAN CAKE BAGAIKAN ISI DAN KUKU



14 OKTOBER 2012
..Siang nya Cake Black Forrest memeriahkan hari..

Dimalamnya pula...
Terima kasih Tuhan..
tercapai juga nak makan kek rainbow cheese dan Cake blueberry Cheese..=')

kebetulan..esoknya pula ditraktir(dibelanja) lagi cake..cake...sampai aku jadi malu ..

TUHAN SEBESAR INI KEBAIKAN MU PADAKU..TAK PUTUS2.. sedangkan sikap ku...pada Mu..masih bertarik tali..

Aku harap dengan bertambah usia.. aku semakin akrab n telus mencintai n menjaga Hubungan ku dengan Engkau Tuhan... 







dimulakan dengan Bismillah...disudahi dengan Alhamdulillah...


YURA jealous sebab Mama Erra ada bela haiwan lain....hehe 






arnab spesis anggora.. Terima kasih pada y sudi sumbangkan idea nama tuk arnab nih! huhu..macam2 nama dapat.. sampai tegelak2 sy baca..=D ilham nama datangnya dari kawan BBM ..selepas status minta tolong send nama.. jdi dari makcik ZINNIRAH JOHARI menarik . macam2 dia kasi tpi y paling sy tertarik ialah "RUNA" tapi... mominlaw kate... kite pendekkan.. jadi UNA!=))


Anak2 RUNAKU 
dapat hadiah dari cikgu erra.. rabbit!kalau bahasa indonesia nya.. Kelinci.. in malay nya pula Arnab!..=) Bela leklok ya anak2.. so kepada SugarGlider ku YURA xyah nak cemburu sgt.. Mama erra tetap punya kamu seorang =P

apekata kita ubah tradisi baru... huhu sebenarnya amalan nih sering dilakukan antara para Solehin.. setiap kali kedatangan hari istimewanya(kelahiranya) pasti dia akan menjamu/memberi hadiah pada org lain...

camtu la jugak my GrandFa sering buat..jadi sy gagah laa cari hadiah ape ye tuk bebudak tuu.. ^^ nampak je kat pasar ada org jual arnab tu terus sy tawar n beli! seronok betul mereka..sampai lupa dah Kek Cikgu nya =.= heheh









        =) THANKZ hadiah nya MR.DANNY...(like you too..)

(11p.m Jakarta)12malam waktu Malaysia dah meriah dengan ping..pong..pang! bunyi mesej,timeline sahut menyahut dgn BB..tapi.. tiba je masuk 12 malam waktu Jakarta! err.. apesal laa sunyi sepi kemain..



sambil leka baca timeline FB di Blackberry.. aku sendirian diri melayan tv bermoviekan "The Ring" alaa cerita hantu tuu la kan..kite ni layan kan jelaa..sbb best gakk memalam feeling2 seramm heheh.. asyik feeling sedih2 jekan?='D TETIBE! ntah camne.. krek kruk..munyik seseorang.. sedangkan suami puan erra ada kat luar!..makmertua puan erra dah nyenyak dibuai tido!..eh eh sape lak.. 

ERR... aku wat donno je..



huhu....
 tetibe tengah2 hening sunyi ..

SURPRISE!!!HAPPY BIRTHDAY...teetttt
YA ALLAH! terkejut!!!

hampir terlucut jantung! ingatkan benda apela tadi muncul depan pintu!..rupanya encik Hubby baru pulang sama aiskrim n hadiah..




haha.. teruk gile kite nak cover cemass.. campur terharuu.campurr teruja!ekeke..
dan macam besew makmertua keluar ngan rambut **tettt n muka mamai nya haha... trus peluk n teettt sambil ucap..selamat tidoo~ eh eh (selamat ulang tahun sayangg)..^^

********

(psstt padahal dia bukan jenis romanteekk ..haha tp pelik,(comel) setiap hadiah tu ada ayat ringkas tp cukup sweettt bergulaaa...=')

heee..hee..heee

malam y penuh misteri..=))




Hadiah yang SIMPLE..tapi sangat Cute! Thankz awak..


Umey orang yang pertama dan yang terakhir ... di facebaook seminggu sebelum 14hb,Umey dah send ucapan(sebelum ke thailand log in FB eva kan?=P) ...dan Di Blackberry..14..15..16..17..18..19haribulan oktober dah berlalu..masih saja pic ,statusnya "selamat hari lahir Kak Erra!"='D comel tau umey nih...suka buat orang touching..

PIC NIH TAKDE KAITAN NGAN OKTOBER..tapi nanti kan tuk entry akan datang tentang "GATHERING GENG FRIEND FACEBOOK FOREVER"

AZAM umur baru ialah!.... SAYA NAK ANAK!eh eh.. salah taip laks..hehe InsyaAllah cuba menghasilkan karya sendiri ..melaui sebuah KOMIK mungkin???=P


 atau....sebuah novel????=D habis ar korang kalo layan novel sy sure.. baca intro dah menguap-nguap..xyah cakap pon tau dah..^^ ad asy kesah?haha janji ada hasil..tak penting lah soal ade pembeli ke..pembaca ke.. y penting BENDA YANG KITA BUAT DATANG NYA DARI HATI KITA... (^__~)/ chaiyook erra! =.= semangat itu datang n pergi..itu y masalah sy sekarang..grrr

    Malam yang hening.. melayan orang2 Blackberry                           dibawah..^^






(maaf tak semua bbm wish dimuatkan..tp sy seriusly syukur punya kawan2 seperti anda2 tuu^^)

                                                     GADIS LIBRA!
19 OKTOBER 2012 K ape motif taruk pic nih adalah sebab tarikh semilanmelas oktommer..haha tetibe cacat pulak lidah ^^ ada pe ngan tarikh tuu.. sebab ade hamba Allah ni..namanya sila click ini..Beliau ni dari first jumpa kat facebook.. dia la org pertama panggil sy "mama erra" why? adekah sbb faktor umur dia terlalu "baby"??hehe taklah..sy lagi mude .atau adakah kerana kekerutan mystyle diatas?=D lg la xde kena mengena.. 




sy ase la dia n the geng y suke panggil2 camtu faktor xsabo nak aku jadi MAK2 cepatt kott??=__=' hee 


comel kan dia?


Dia ney Libra.. sama la kite.. cume beza nya adalah sy mkeup tuk dirisendiri,dia keje makeup kn tuk orang ..=P (boleh layari youtube nya.)


******



Astaghfirullahalazhim..

k camni .. sempena Birthday dia y makin cun^^..sy mungkin paling lambat .. sebab sy tahu sy paling bkn y diherankan nya =(..huhu tapi sbb dah nama nya kawan.. so sy menggagahkan diri gak take a time for her.. 

andddd... tadaaaa special for u libra girl(video,moga suka)
..moga doa2 sy tuk kamu Tuhan dengar n kabulkan... 


mesej sy cuma satu..






andai saya takde esok.. sekali pon sy bukan sape2 ..jangan lupa broadcast kepada fans you ya.. sy mahu Alfatihah yang manyak2 n yasin kalo boleh ..pastu jangan lupa..kirim la bunga ke sy y pink2 gituu =D hehe macam xpatut cakap tapi ni la realiti..

 sume akan pergi lebih2 lagi cakap soal umur.. lagi laa terasa dekatnya dengan tanah ^^ nak layan dunia pon kekdg jd xsemangat lg hekhek TAPI HARUS DONG.... dunia kena semangat jugak! sebab... ehem.. haa ustazah nak mula bebel..haha .. ok la dipendekkan.. kena smart meletakkan dunia tu dimana..
"Dunia ditangan bukan letaknya dihati"
"Jadikan Dunia jambatan menuju akhirat"



Sila layan Video kat bawah:-

Salam sayang kawan mu..eh bukan hehe Mamamughh...
*nak sebut jd tersendawa pulk!=D (gurau2..=))

kawan sampai syurga tau!





Syukran! ,Kamsa hamnida! arigato!,seisei!,thankyou!,terima kasih!... dll  

sekali lagi pada y ingat sy..sy tahu ..bila dah mesej ,wish,doa sudah tentunya ingat sy kan! jdi.. sy tahu.. saya belum sampai tahap yang sekali dah org ingat kite.. kite automatik leh ingat org tu balik.. jdi.. sy sangat terharu.. ssungguhnya sy insan lemah lagi hamba y xada apa2 disni yang nakdibanggakan... terharu sgt ada yang sampai mesej kata ingat sampai termimpi2 lah.termuntah2lah  hehe.. 








Ada tu kawan sek lama(ATIKAH ZAHRI) y setiap kali Bday dia mesti xlupa call, mesej..wish,doakan! sedgkan Bday dia satu kali pon sy tak pernah raikanT_T (InsyaAllah oneday=')).. huhu jangan kan kawan.. kadg2 bday kite atau org y terdekat kite pon suka je lupa!heeeeee adakah sy pelupa ??? teeetttttt 







kembali balik pada QUOTE " Setiap orang Tuhan sudah berikan kelebihan dan dilengkapi pelengkapnya Kelemahan agar sentiasa tahu diri n meletakkan diri kita dimana ..dimana..dan dimana..naa..naa..naa=P"


(disebabkan tertentu jd xsemua dapat dimuatkan wishnya..)Xpe, Tuhan Maha Tahu...hati sape y ikhlas. sy suka,even ucapan nya sikit tapi penuh makna..penuh hiburan..penuh doa yang menyentuh nurani..^^ tp klo nk tahu dulu2 kan..sy takfaham..sy fikir shortform apelah "HB"? tetibe dapat kat wall HAI HB ! ermm*Hari belia..or *Hari buruh ker??=D (n secara auto teringat pulak pensil "HB" y xpekat hitam nya haha)lucu tapi tula kenyataan diawalan kenal Facebook..^^ (tp wat masa ni sy xpenah la try nk send kat org seringkas comel itu..huhu) 

heee DAAAA jumpa lagi diepisod entry akan datang...terus kan kasi sokongan anda melalui.. FOLLOW,AND COMMENT!May Allah Bless you..youu..you..and youuu....




HAPPY BIRTHDAY DEAR... May all ur wish come true... muaxxx...




  • selamat hari lahir ! :)




happy bday my dearest sister. a pray for ur happiness in life, good health and always in Allah's guidance. smile :) ♥


Haaaaaaaappy Birthdaaaaaaay!!!!!

Febrina Dewinta Erraaa...HAPPY B'DAY...!!! Lasting marriage,everything u want quickly achieved & wish u all the best100x..... smile



Selamat hari TUA :D




happy besday to you Kak Kyra. .smga pnjng umr n murah rzki...bhgis di sisi keluarga

Like · 

Masz SoSweetz likes this.



kaka lawa , happy birthday




H a p p y
B i r t h d a y ♥



happy birthday Erra Kyra syggg ;)





Assalamualaikum. Happy birthday, may Allah bless you..:)





may Allah bless u ♥ :)









Dear awak disana yg cantik lg menawan. Ehem ehem. Selamat ulang tahun ya, semoga dimurahkan rezeki dan dirahmati oleh Allah didunia dan diakhirat. Even kita tak pernah bersua muka,tp saya sayang awak. Hikss malu senanye nak cakap tu. Yg ikhlas dr saya, awek jepun *panggilan dr awak* ♫•*¨*•..•*¨*•♫♪





kak erra kak erra..!! Harini harijadi u ker? alahaii baru tau le.hihi.sory yer :) okay, nak wish ni*hehe gelabah:P h0pe yu sntsa dlm rhmt dn lindungan Allah. Sihat2 dn ceria2 salu :) moga kjyaan sntsa brsma anda! :) Aminnn!

* Agak2nya adekah daku org y pling lambat me"wish" you? *maap yer sys =D

Like · 

TWEET TWEET