Feb 10, 2012

TENGAH2 GEMBIRA TIBA2 MATI!


::ini adalah sedikit coretan paste dari Diari(bertulis)  manual Oktober 2011:: 

14 Okt 2011,
 "Alhamdulillah...harini genap usia aku 20tahun..harapan aku..adalah..aku dapat membesarkan diri dengan penuh sihat dari segi fizikal mahupun rohani..keadaan dah tak sama macam dulu..sekarang kena selalu mengingatkan diri agar lebih matang dan berbudi bahasa..sebab segala tingkah laku aku kemungkinan akan menjadi pakaian diri aku sampailah kumenua...Hebatnya Kasih sayang Tuhan...sekeji2 aku..tapi tak putus beri kekuatan untuk aku lalui tempuh selama 20tahun dibelakang...kalau lah aku memang xkuat..aku memilih untuk tiada didunia..sebab dunia ini sangat mencabar.menggila.tak menahan nafsu ini mahu menjejak semuanya...tapi..kerana adanya ayah,umey keluarga n kawan...aku lebih cerdik memilih mana yang kekal(malaikat) ,mana yang sementara (syaitanirojim)..=)"



oh hampir telupe...pasal tajuk tuh..hehe..sebenarnya y mati,akal dalam berblog jer..sebelum nih padahal excited galak ngan Bloging pastu ntah camne,feel mula merosot 

..so stop 6bulan bercuti dari blog dan fb,GILA KAN?lama tuh!hurmmm....tapi Alhamdulillah..dengan izin Nya..aku cube kembali menaip lagi untuk catat kan disini segala pengongsian hidup aku khusus untuk kawan2 terbaik dan adik beradik yang bersepah2 di negara orang tu..huhu=P
salam sayang,Erra Kyra.

apa salah nya dihari istimewa kite kuar lebih duit tuk gembirakan keluarga kan?huhu^^ tapi memang betul..bulan ni memang lah...kanker! -kantong kering- 


rezki boleh dicari bila-bila masa...

tapi

kasih sayang dan waktu tuk yang tersayang...bila ada kesempatan nya...hargailah...gunakanlah sebaik nya...takut bila dah tiada  ..menyesal ,cuti raya,cuti tahun baru cina,cuti india,cuti nepal,cuti sembahyang panjang sepanjang2 nya pong dah tak guna tauuu.. =')


bukan nak menunjuk2 sangat ayam bakar .....tapi nak suh tengok pinggan tujer =P 



                                                            ::Laman Nur bestari::
 Lokasi kesukaan pilihan tepat aku kalau nak berehlah ngan family o kawan2...=))


    

kolam ade,sungai ada,tasik ada,chalet ade....yang xde cumeee...kapal terbang jer xde =P

tq k shuhada ..banyak bantu saya..comel je korang huhu


Gambar candid fav saya dari kamera super k Shuhada.hee^^





 13 Oktober 2011

 sempat tengok my cousin melahirkan anak sulong nya..tahniah ya chah.<3
dekat ngan birthday auntie yerr,nanti leh la celeb same2^^...moge jadi anak solehah ,rajin,cerdik ,cergas,sihat lahir n batin nya ..amin...








12 Oktober 2011


Dirumah abang,jam 2pagi....pengantin di malam hari sedang kusyuk ,masih berjaga tungkus lumus nak siap kan tuk wedding esok harinya...huhu..
me: AbgLut,kalo ngantuk tido jelah..xyah pakse diri.
a.Lut: ..........(no respon)
me: abg lut dengar tak??haish
tetengok dia dah terlelap pon ngan gam n souvenir2 tuh..hehe shiannn...

kakak nabila..sedang rajin <3

yang ni pulak kisah si pengantin pompuan..dok sebuk menumbuk inai..malam2 tu jugak lah ..buat adegan memerah kan jari..huhu..






jadi kesimpulan dari cerita nih..saya selaku adik kan....kite lah pengapitnya,pengandamnya,penyibuk nya,penyeri nyaa ececee...=D 

gambar diatas..sy suka sebab..umey tengah nasihat...."jadilah suami yang soleh..bertanggung jawab.punya wibawa islam,bawa isteri sama cinta dan takut kan Tuhan..sebab itu antara asas kekal n bahagia dalam sebuah perhubungan" -hehe maaf umey,ada yang shaye tertokok tambah banyak =P

majlis resepsi abang Lut dan isteri nya ...sedang berlangsung..


masa ni la pong nak bersuap......nanti...anak berduyun2 ..suap diri sendiri pon xlarat dah..hee^^


pic fav 

Nak curi makanan dimeja pengantin...ingat zaman hamba jadi budak2 je..suke buat peghangai gini...tengok2 turun ke adek2 hamba jugek...adoyai~Abg Lut jangan lupa tau jasa guwe,capek tau dok keje menghalau depa nih...^^'

Jad(datuk) ... <3


hehe..xde motif ape sebab letak gambar ni..cume,rasa sepupu cilik nih comel je.


kiri Eva ditemani anak kecil yang sungguh sopan bertudung..


k,ni time program keluarga dan orang kampung..huhu=P
oklah jugak..asalnya terpikir gak malas nak pegi sebab program nya kat hulu2 kampung kan...tapi disebabkan
tepis perasaan malas yang tak bertempat tuh...berjaya gak jejak...


dan pengisian program tuh...banyak kearah pasal solat dan kerjaya dalam satu bidang


SEMBAHYANG .. katanya kalau nak lihat seseorang ..tengok pada sembahyang nya 
kalau baik sembahyangnya maka baiklah cara hidupnya,hatinya...


      kambing ni xde dalam acara program..sekadar memeriahkan suasana la kott =D 
saya jadi berani peluk n dukung kambing sejak saya umur 15 tahun di kedah..time tuh saya diberi amanat oleh cikgu saya tuk menjaga seekor kambing yang dah berkurap..OMG sangat geli dan mustahil pada awal nya . tapi tulahkan...hehe tak kenal maka xCInta daq?=D


kisah pasal bab  kena jaga menjaga ni bersebab dan cerita nya amatlah panjang...tak cukup lah page ni nak cerita...=P yang pastinya....kambing saya yang bernama CEKMEK tuh sempat lah bertahta dihati,dan ber teater "bahtera nabiNuh" dengan saya dan kawan2 kedah 2006..sebelum dia mangkat menghembuskan nafas terakhir   ='(


berakhirlah episod oktober yang mungkin biasa2 je bg korang...tapi bulan Oktober adalah bulan yang paling saya tunggu2...meninggalkan banyak sejarah,cerita dan kontroversi dalam hidup saya..dari lahir sampai la ni....hmm...de rezki ,panjang umur jumpa  lagi Oktober 2012 pulak ! ^^ yeay...<3


sekian tamat.mzb. yang baik dari Nya...yang cacat cela...dari kelemahan saya..Erra Kyra.

TWEET TWEET