May 8, 2012

JANGAN LAH XMAKAN NASIHAT !






Rinduu kak Yussy..dah berbulan2 putus contact lagi..berbaik sangka jelaa dia busy nk punya family sendiri untuk diuruskan..

Ini antara kata2 dari orang2 sekeliling yang akan aku simpan dan baca semula bila aku dah mula putus asa dan malas dengan dunia nih...

 contoh muke sebel n malas haha

Biasalah takde ribut xde angin ..semangat menjelepuk jatuh kedasar hidup..macam hidup ni
sekadar nak terus hidup..just ikut arus hari-hari yang mendatang.. 


sehinggalah 
aku berjalan sendiri seperti kadang2 dipetang hujung minggu..

melihat kan segelintir manusia lain yang lebih parah hidup nya...menjaja ..mengemis..melepek tepi2 jalan..

aku lantas terfikir
hari2 benda yang sama akan ditempuh..
akan dijamah..
akan dirasai..

agaknya.. nak ke aku jadi macam itu ?
yang sangat tipis peluang nya untuk berjaya melainkan dengan miracle..

aku ni..
kalau lah betul2 bersyukur ..bukan macam ni cara aku berperasaan n memperalatkan kehidupan aku..

peluang sebenarnya sangat terbuka luass untuk lebih berjaya
bagi orang yang hidup nya sederhana...
apatah lagi hidupnya kaya..

baiknya Tuhan..

Kekayaan hati susah nak dapat tapi...diberi peluang untuk semua pihak..
miskin..sedang...kaya..

Allahu Akbar..besarnya kasih sayang nya..
tapi ...kenapa kami terbutakan diri sendiri..?"
oh malang nya 


*****************

kesimpulannya..

Aku patut semangat !

aku disini berpeluang besar merampas kekayaan hati n kekayaan dunia 

yang sebetulnya Tuhan dah lama sediakan itu..

Kalau Engkau hebat n cerdik pandai wahai diri !
Aku aku tantang Engkau. noktah
Aku cabar Engkau .noktah




Terima kasih hati...
Moga berkat Kekasih2 Tuhan yang segar hidup roh nya..
dapat memimpin aku..
dalam menerima kejayaan hari demi hari..
takde lagi istilah ..hidup untuk hidup..
tapi hidup untuk letak Tuhan dihati..Dunia dalam gengaman sendiri..

@Erra kyra


Jasa Facebook pada ku..ialah menemukan kawan2 yang ramai ..dan baik2 belaka..hampir semua yang aku rapat di Facebook aku dah jumpa..

 dari Sabah ni salah seorangnya..Sis Ayda.
 Mungkin dia xsedar.. banyak juga dr kata n hubungan ini ..
membantu saya semangat untuk merasai diri ini mampu untuk berkerjaya .. dunia akhirat


with mom in law... 

Dia banyak bersabar ngan karenah saya yang makin hari tanpa malu mengeluarkan kebiasaan aneh.. yang mungkin buat dia penat nak melayan ..huhu tapi dia baik..tetap sabar n banyak kata2 nasihat ..kata2 sembang dari nya memberi inspirasi pada hari2 saya lalui di negeri jiran malaysia ni..





Jordan..TQ Abang Uqbah.. untuk salah satu perangai comelnya.
 membuatkan KIUB mini pink.
versi Erra Kyra katanya..huhu

Walaupun bukan abang dari  rahim Ibuku..tapi kehadiran nya sangat rasa akrab sangat..Dia juga antara ahli keluarga dr ibu lain yang baik suka memberi semangat aku untuk ceria n tersenyum sekalipon pada saat senyum tu tak sedar yang diri sedang disekat masalah..


blog dia pon best.. 

datang laa tau..kalo buat bloglist pon asti korg tak rugi.dengan setiap hasil karya kreatif nya yang menghiburkan..
bahasa2 yang dipakai pon mudah difaham n sempoi..comel pon ye jugak kekadang huhu
 tak caye ?? ok.. TEKAN SINI




May 5, 2012

PLEASE STRAIGHT TO THE POINT




Wahai hati..kenapa sejak akhir-akhir ini selalu resah..adakah kerana Engkau sedang sedih?
bertanya diri kerana sendiri juga tidak sedar apa punya perasaan sebenarnya nih??
hmm...paling aku takut orang yang aku dah sayang..tak reply mesej apatah lagi tidak berhubung aku lagi..aku akan rasa serba salah yang teruk ! aku tak boleh nak berbaik sangka.. 


"oh mungkin dia busy kott"
"hmm mungkin dia xde kredit kott ?" 

Aku perasan..benda ni sering berlaku .. sejak aku sering berkawan ngan Tuhan..bercakap2 sendiri ngan Tuhan...

Sekali aku dah terlalai...maksudnya..sekali aku mengabaikan Tuhan..

COMFIRM ! bape saat ,minit atau berhari kemudian..


aku akan tak sedap hati...

aku gelisah..


dan tanpa sebab...benda kecik pon aku jadi sedih..sedih..sedihh 

hmm...ya ..lebih tepat "CENGENG" 

maluuu ngan suami..kalo dia terperasan.




      ******************************

renung dalam -dalam




faham lah aku..

Tuhan kan empunya dunia ini... sekali dah aku melengahkan solat...meremehkan kehendak2 Tuhan yang lain...


Dunia pon spontan menunding marah 
dan jual mahal pada aku...

aku sedar..

itu lah dia cash balasan didunia . 









Alhamdulillah..dengan cara teguran ini..
aku cepat2 cari kesalahan diri apa..dan dimana..
sebaik2 nya aku cuba baiki , perbetulkan
dan memohon ampun..





Terima kasih Tuhan.. 
 prihatin dengan aku yang satu dalam jutaan takterkira manusia .. 

='(


harap.. kawan ,dan kamu yang lain juga sudi memaafkan saya andai saya melukai hati kamu..
saya tak tahu..
adakah dengan cara ini..
kamu dapat maafkan..
saya juga buntu hendak bagaimana lagi..
























Erra Kyra











May 4, 2012

Blog Ben Ashaari tanya blogger sapa nak ?


ehem.. erm.. saya tak pasti lagi apa sebab yang membuatkan korang perlu letak kan blog sy sbgai bloglist anda..tapi yang saya pasti..
blog ni tak membosakan.. jamin !
walaupon panjang entrynya.. tapi tak tertekan.. jamin !
gila sempoi n ramah kepada wanita.. jamin !
halal xde pork.. sgt di jamin !

sekian.
Erra Kyra 
melaporkan dari Jakarta





TWEET TWEET