Dec 20, 2014

TERGANGGU!

Asyik lalai jer!

Sudah sudahlah tu..

Pastu nak salah kan diri sendiri..

 Tau salah cepatlah betulkan!! Tapi ego..

Huhu Wahai diri sendiri.. Sampai bila nak berlarutan macam ni..

Takkan nak tunggu menghitung ajal baru nak istiqomah..

 Istiqomah lah dari sekarang..

Demi kebaikan diri dan orang lain yang bersama menumpang melihat ingin berubah sama..


"Tuhan yang Maha Mendengar lagi Maha Mengasihani.. Ampunkan segala kesilapan ku.. Dan bimbinglah aku dan mereka dalam istiqomah membaiki diri.. Jadikan anggota diri ini keseluruhan nya hanya untuk membesarkan Mu..mudah dan dilancarkan dalam melaksanakan suruhan Mu.. Andai ini termakbul.. Jaga dan perliharalah diri dari takabur..sombong dan jauh dari rasa mulia.. Biarlah sentiasa hina macam najis.. Biarlah hati ni rasa busuk dari binatang.. Aku benci dengan perasaan yang membuatkan aku makin mengetepikan Tuhan.. Bantulah aku dan mereka , keluarga dan sahabat2ku dalam mujahadah dan istiqomah..aminnn"

SESUATU YANG GILA APABILA JAUH DARI TUHAN SEDANGKAN DIRI TU CUMA HAMBA YANG LEMAH! LAGI KERDIL TAK BERDAYA.. JANGAN JADI BODOH DAN DUNGU DENGAN HAWA NAFSU.. SEDANGKAN SYAITAN SEDANG BERSORAK BERPARTY GEMBIRA MEMIJAK KEPALA KITA!

Hmm... grr

siap ko setann

xnak kasi chance dah.. :((




                                                   **********************





*bebelan diary yang x jelas huhu.. xyah tinggalkan komen disini ya..

Dec 2, 2014

JENAYAH TERSEMBUNYI !






Nampak gaya nya SELUDUP mula memanaskan kembali mata pembaca .. 

Kali ni bukan lah kuis atau 
cabaran2 apa.. cuma nak kasi tau yang SELUDUP dah nak start 4HB nih! jangan cakap tak best! kalau anda sendiri belum saksikan sendiri depan mata.. 


DRAMA SELUDUP yang akan ditayang sebanyak 13 buah episod .
 Awas!! Kemungkinan hati  anda juga akan diseludup juga.. 





Setiap Khamis bermula 4 Disember 2014 jam 9.30 malam di Astro Prima (Chanel 105)...
Ulangan pada setiap Sabtu jam 6.00 petang di Astro Maya HD (Chanel 135)...




Sesungguhnya saya sendiri pun belum tengok gaya dan persembahan
 apa kah yang akan di luahkan dalam drama arahan pertama Jehan Miskin nih..
harapnya membawa banyak mesej dan unsur2 kesedaran..
 pepandailah otak kita tapis mana yang patut.. kalau2 ada edegan negative,
 misal gaduh teteruk tu .. ya nama pun gern aksi huhu awasi anak2 anda.. sendiri mau ingatlah..jangan tiru pulak.. bak kata pepatah.. buang yang keruh ambil yang jernih.. ambil iktibar...






Thankz sudi support cerita tempatan..
segala komentar , aduan , bebelan , idea ataupun sebarang luahan hati tentang drama ni..
 boleh lah langsung rujuk ke page Fb , Insta , Web dibawah..
 Haippp!!! takde istilah kata belakang.. ^^ hehe daaa~ 



                                                          Facebook : Seludup
Instagram : @seludup




mzb:*

Nov 20, 2014

DUA LINE..


MEMO gedik yang 24jam teman guwe.. 
sekarang dia dah mula dipisahkan dari guwe.. gara2 orang baru kan..huhu

TQ memo.. hadiah kan mama kasih sayang..
temankan sepanjang masa .. tak kira time kerja , makan, lepak, chatchot,  bebel , ngaji , semayang..
 Tuhan je tahu betapa lah kite ni rindu nak gomol peluk dia macam hari2 dulu..
 dia pun sekarang ni dikurung ja.. sedih dia sampai tetibe skg gugur2 bulu dan muntah murung lesu.. genap sudah 9minggu kita hanya main tatap mata.. Rindu teruk aku pada kamu tau! 
 miss you.. huhu sabar ya.. kita berpisah dulu ya sayang untuk sementara waktu..InsyaAllahh.. nanti memo ada kawan baru ! InsyaAllah..! haha adoii memo dah bikin guwe emo la pulak! :'D




Hadiah yang keluar dari poket oppa aka husband.. 
jangan dilihat nilai isi dalam nya tapi.. dari nilai sudut hatinya..
itu sudah cukup mahal.. Allah je tahu betapa lah dia bukan suami yang jenis memberi..surprise segala.. untuk aku yang xbiasa dapat apa2 yang tiba2 dari beliau ni..agak teruja dan terharu.. makasih ya mr.jepun huhu may Allah bless you.. <3




 **************************


Semua nya bermula..
 dititik tanggal 14 Oktober 2014..
Alhamdulillah.. Hadiah Hari lahir buat diri sendiri dari Tuhan.. 










Dear anak..
selamat datang menyinggah ke hati kami..
yang selalu dinanti..
penuh sabar menunggu mu hadiri kedunia ini..
kan kami temani dengan hati nurani..

Dear anak....
penantian mu pnuh dengan airmata..
ampun kan diri ini jika belum layak menjadi suri ibu buat dirimu..
belum ada depan mata..
tapi detak jantung mu sangat dirasa dan di hayati..
bersama bait bait suara ilahi..
kamu mampu mendengar..semoga kamu dalam diam juga bisa menghadami..

Dear anak..
sungguh kamu mengajarkan diri ini..
sebuah kesetiaan dan penghargaan..
kamu menjadikan ku semakin hari semakin cinta dan rindu..
cinta dan rindu pada orang tuaku dan nabimu..

Dear anak..
Fahamilah dunia nanti dengan mata hati..
sesungguhnya..jangan sampai kamu tertipu dan terhanyut didalamnya..
jangan terlajak dan terlanjur macam diri ku..
kadang tahu tapi silap langkah melulu..
sungguh aku sebagai ibumu meanangis dan malu..

Dear anak..
ketahui lah satu kata ini..
Cinta dan hormatilah pegangan Baginda..
Cinta hati seluruh umat islam di dunia..
perjuangkan kasih sayang dan ajaran nya..
jangan sampai tidak diendah jauh pula dibinasa..











sekian..coretan berhenti sampai sini. 
 Sesungguhnya yang baik dari Allah ..
yang lemah dan buruk ari diri saya sendiri..moga ada yang sudi tegur agar dapat saya perbaiki..






Oct 13, 2014

BIRTHDAY ERRA KYRA [BLACK&WHITE]

14 OKTOBER 2014..

malam yang indah lagi sepoi2..

guwe sedang menahan sakit..sakit yang seram sejuk gitu..kesimpulannya rasa xsihat.xenak badan..jangan ditanya kenapa..sebab saya juga belum jumpa doktor yaa..
jangan memandai buat andaian didalam buaiyan..ok xlawak.

aku nangis tadi..huhu gila sebak terharu.. dok hati geram2 hp tengah habis bateri tiba2..datang satu lembaga..lembaga putih.. ohh suami rupanya! aku dah start cuak.. alamak dia lapar ke.. alaa dia nape tetibe je. masuk2 dari jauh kaku semacam.. tegang lain macam..haip! emosi yang tegang .. aku dah risau..gila last minute lupa date birthday sendiri..padahal kemain ketuk hp sebab tunggu umey wish haha..kemain.. dan2 lupa bila tengok muka dia..

dia cam biasalah.. slow motion aje.. ok aku dah mula relax.. aku terus cakap sebelum dia kata apa2.. aku cakap..aku tak sihat..dia terus sengih2.. serius pelik! ingatkan sengih2 nak cakap kamar bilik tidur makin cantik..hee maklumlah baru habis ubah2 kedudukan katil,tv dan lain2nya..

"selamat ulang tahun sayang.."

aku dah malu-malu senyum unta..

aku terharu dia kata..kenapa sakit2 ni.. sebab apa lah..macam2 ditanya..duduk2,jampi2 tempat sakit..
peluk macam esok kita takkan jumpa lagi didunia.. sampai aku rasa macam..

dalam hati..
"kenapa caring sangat ni..janganlah layan kita sangat..nanti kita mengada kang" T__T

mula mata tak sedar bergenang..persis macam banjir jakarta tempoh hari..tunggu masa empangan pecah je.. gara-gara tetiba teringat dia diperistiwa tahun lalu..hm

Dia bingkas berdiri.keluarkan sesuatu dari poket kanan seluar lusuh jeans hitamnya.. [continue..]



                                    *****************************




                #THROWBACK #2013





















TQ my bff Shida.. for rendang dan ketupat bagai.. ko masak memang terbaik! licin~
sayang gile ko sampai bila2..




TQ IKA, PAPA & MAMA ROS..<3 keluarga angkat mengejut 2013 huhu..
mereka best dan baik sangat ..















 Kena GAME !





my sweety .. Abirah aka cikgu amira huhu



Sayang semua adik2 lelaki guwe.. gila tak rindu.. sayang korang.. 
Pemuhrim kesayangan AYIE , AFIQ



TQ semua kawan-kawan dunia akhiratku..last minute punya undangan sudi juga datang..


*****************




  

 




 SYUKRAN AYAH..UMEY.. 
atas semua hadiah doa dan panduan.. :') *cake dari kondo apartment dgn kawan2 , bawa ke rawang Anggun esoknya , hadiah Cake tak sentuh semata2 nak ayah umey yang rasmikan..baru kasi abang2 huhu^^



TQ Abang NAF !! :')



 TQ ABANG Fudhail!! T__T penat tengok adik dia asyik layan handphone lame yg suka meragam..sampai hilang2 no contact..Oh My Blackberry..


Syukran kak Fatin <3

  From BestFriend Jakarta.. :')




 terima kasih gile kat kawan Facebook setia ku... YUNI AISYAH T__T



                                       ***********************************





 




















TQ! SYUKRAN ! ARIGATO GOZAIMAS ! TOCEE2 !! SEMUA.....sekali.. sorry kite takpandai bahasa india:'( 

Hari Lahir 2013 yang bermakna dengan semua..sorry, rasa macam ada yang ketinggalan ..tapi ntah apedia..



 JAMUAN SEMPENA HARI RAYA HAJI 2013 DAN BIRTHDAY 22TH. MAKAN2.. semua makanan masak2 sendiri..dan orang kasi..sedap semua nya..lagu arab yang berputar 24jam pong sedapp TQ abglut,abgfud tlg download hee..  TQ umey for nasi arab..Tq kakak for mee goreng , shida rendang &ketupat, kek birthday , cupcake , coklat , TQ pada diri sendiri dan adik2 yang membantu..TQ pada yang datang.. sorry kalau ada gambar yang tak terselit.ni sume curik dr hp lame huhu




                                               2013.. walaupun tanpa Him..



TERIMA KASIH ALLAH..
 ALHAMDULILLAH...




 



end part 1.

TWEET TWEET