Sep 2, 2014

CABARAN HARI KEDUA: 5 CARA MEMENANGI HATI . ERRA KYRA



Bismillah..
Sahut #cabaran30hari jomm! harini hari yang kedua.. dengan tajuk.

5 Cara Memenangi hati! ewahhh~ berdebar-debar kann 

jomm layann.. ops! kejap.. Tapi sebelum tu nak cakap..  sekiranya ada perkara yang jelek dibawah tetibe sentap ke.. sorry.memang tak niat nak tuju pada sesiapa..

secara umum nya.. apa yang saya tulis.. sudah fitrah seorang manusia biasa . suka akan kebaikan dan tak suka akan keburukan.. Jadi,kiranya ini tips memikat mak ke.. kakak ke.. abam-abam ke.. sesape je la boleh . huhu okay jom baca !


1. KAMU YANG PERAMAH / MESRA
 TAK SOMBONG BAJET HOT  
 Eh nak hot-hot pergi main api sana :P 
pernah jumpa orang yang sudah berjaya.Dia sangat ramah pastu tak kedekut ilmu pula..bagus betul huhu..memang win la dihati^^ 


       2.  KAMU YANG PANDAI MELAWAK / BERGURAU
tapi kene pada tempat la ye.. kalau sampai kentut kat muka orang tu tak lawak oke. tu tak beradab namanya hee marah ni marah haha tetibe emo

 3. KAMU YANG SUKA MEMUJUK  DAN PELUK:D
setakat ni Allah lah paling terer pujuk.. dengan pelbagai rezki , nikmat dan rahmat yang tak terbilang.. disetiap saat dan waktu.. cuma tanpa disedari kita je yang tak pandai bersyukur.. suka mengeluh dan mengungkit beban..


         4.  KAMU BUAT SURPRISE! KEJUTAN
Tapi ! okay ada tapi ya.. baca elok-elok.. kalau kejutan nya setakat lipas ! memang tu nak bagi guwe mati cepat.. bukan mati sebab terkejut tapi mungkin mati sebab menahan sakit hati haha


5. KAMU AKUI KESALAHAN/ JUJUR MINTAMAAF
Part nih macam nampak senang tapi realitinya bila saat tibanya ego menguasai diri.. haa susah benar berat payau.. takmo ya hadek2 abam2.. tak elok untuk kesihatan.nasihat ini ikhlas untuk kita bersama:P


"Kita selalu berharap orang memenangi hati kita tapi kita selalu lupa.. kita sendiri yang selalu mengkalahkan diri dan hati gara-gara ikutkan kehendak nafsu yang Tuhan tak redhai"


************************


papepong credit to Spongebob kerana sudi menjadi model saya pada harini huhu:)
Sesungguhnya yang baik dari Allah . yang buruk dari kelemahan diri saya.
TQ for reading and leave ur comment!:)


21 comments:

Daus Redscarz said...

okeh i maafkan erra... :p

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Saya maafkan minta maaf kak erra sebab suka stalk instagram akk. Comel sangat sipa suruh

Erra Kyra said...

DAUS REDSCARZ... tetibe:D

Erra Kyra said...

AINAA ROSEBERRY.. ape kamu nak cakap senarnya ni ."saya maafkan minta maaf" haha takpelah saling memaafkann jelah hehe:)

ujang9897 said...

patut la lu suka gua hahahaah

Cik Sue said...

Okeh nak bagi hadiah lipas hhahhaha larikkkk...

yaya_flanella said...

yaya lah semua tu! hehe :p

zulhilmitempoyak said...

awk... kita semakin memahami.. heheheh

kak yatiadam said...

wah... hebat3..
salam maju jaya ye..

jemput blogworking..

www.yatiadam.com

Erra Kyra said...

kakSUE!!!! hahah

Erra Kyra said...

YAYA..dapat agak dahh ^^ baguss awak nih

Erra Kyra said...

ZULHELMI TEMPOYAK.. huhu perasan la seseorang huhu^^

Erra Kyra said...

UJANG.. haha Tolonglah lah ujang!!jangan sok tawu ya loe

Erra Kyra said...

YATIEADAM.. Tq for coming..InsyAllah blogwalking sana.. :)

Sha Purple said...

Hye Erra...kannn lama xtegur....sha pon baru nak join..kekeke...

Hebat semuanya nie...hee =)

raja balkish said...


suka sgt dengan no 1 and 3. rasa mcm seronok n respect sgt dgn org yg successful yet very humble. lepas tu no 3 tu pon setuju. Allah is the best listener :)

Erra Kyra said...

SHA PURPLE.. TQ singgah.. Alhamdulillah..^^ moga kita trus keep in touch

Erra Kyra said...

RAJA BALKISH.. :)

xumeiqing said...

20160621meiqing
cheap jordan shoes
yeezy boost 350
prada sunglasses
michael kors handbags
stephen curry shoes
ray bans
nike cortez
louis vuitton factory outlet
christian louboutin
adidas nmd
tiffany jewelry
bottega veneta handbags
oakley vault
jimmy choo outlet
cheap mlb jerseys
tiffany and co
ray bans
michael kors outlet
oakley sunglasses
true religion outlet
red bottom shoes
reebok shoes
adidas superstar
pandora charms
adidas nmd runner
kate spade handbags
holliste sale
adidas stan smith
nike free runs
discount oakley sunglasses
cheap nike shoes
birkenstock
oakley sunglasses
cheap ray-ban sunglasses
polo ralph lauren outlet
armani exchange
cheap nhl jerseys

caiyan said...

michael kors outlet clearance
yeezy boost 350
longchamp outlet
tiffany and co
true religion outlet
michael kors outlet store
michael kors outlet online
nike shoes
michael kors bags
james shoes
20170309shizhong

Meiqing Xu said...

nike outlet online
longchamp uk
adidas yeezy
michael kors outlet clearance
burberry outlet online
michael kors outlet online
coach outlet
christian louboutin
pandora outlet
coach outlet
20170406caiyan

TWEET TWEET