Dec 20, 2014

TERGANGGU!

Asyik lalai jer!

Sudah sudahlah tu..

Pastu nak salah kan diri sendiri..

 Tau salah cepatlah betulkan!! Tapi ego..

Huhu Wahai diri sendiri.. Sampai bila nak berlarutan macam ni..

Takkan nak tunggu menghitung ajal baru nak istiqomah..

 Istiqomah lah dari sekarang..

Demi kebaikan diri dan orang lain yang bersama menumpang melihat ingin berubah sama..


"Tuhan yang Maha Mendengar lagi Maha Mengasihani.. Ampunkan segala kesilapan ku.. Dan bimbinglah aku dan mereka dalam istiqomah membaiki diri.. Jadikan anggota diri ini keseluruhan nya hanya untuk membesarkan Mu..mudah dan dilancarkan dalam melaksanakan suruhan Mu.. Andai ini termakbul.. Jaga dan perliharalah diri dari takabur..sombong dan jauh dari rasa mulia.. Biarlah sentiasa hina macam najis.. Biarlah hati ni rasa busuk dari binatang.. Aku benci dengan perasaan yang membuatkan aku makin mengetepikan Tuhan.. Bantulah aku dan mereka , keluarga dan sahabat2ku dalam mujahadah dan istiqomah..aminnn"

SESUATU YANG GILA APABILA JAUH DARI TUHAN SEDANGKAN DIRI TU CUMA HAMBA YANG LEMAH! LAGI KERDIL TAK BERDAYA.. JANGAN JADI BODOH DAN DUNGU DENGAN HAWA NAFSU.. SEDANGKAN SYAITAN SEDANG BERSORAK BERPARTY GEMBIRA MEMIJAK KEPALA KITA!

Hmm... grr

siap ko setann

xnak kasi chance dah.. :((




                                                   **********************





*bebelan diary yang x jelas huhu.. xyah tinggalkan komen disini ya..

Dec 2, 2014

JENAYAH TERSEMBUNYI !






Nampak gaya nya SELUDUP mula memanaskan kembali mata pembaca .. 

Kali ni bukan lah kuis atau 
cabaran2 apa.. cuma nak kasi tau yang SELUDUP dah nak start 4HB nih! jangan cakap tak best! kalau anda sendiri belum saksikan sendiri depan mata.. 


DRAMA SELUDUP yang akan ditayang sebanyak 13 buah episod .
 Awas!! Kemungkinan hati  anda juga akan diseludup juga.. 





Setiap Khamis bermula 4 Disember 2014 jam 9.30 malam di Astro Prima (Chanel 105)...
Ulangan pada setiap Sabtu jam 6.00 petang di Astro Maya HD (Chanel 135)...




Sesungguhnya saya sendiri pun belum tengok gaya dan persembahan
 apa kah yang akan di luahkan dalam drama arahan pertama Jehan Miskin nih..
harapnya membawa banyak mesej dan unsur2 kesedaran..
 pepandailah otak kita tapis mana yang patut.. kalau2 ada edegan negative,
 misal gaduh teteruk tu .. ya nama pun gern aksi huhu awasi anak2 anda.. sendiri mau ingatlah..jangan tiru pulak.. bak kata pepatah.. buang yang keruh ambil yang jernih.. ambil iktibar...






Thankz sudi support cerita tempatan..
segala komentar , aduan , bebelan , idea ataupun sebarang luahan hati tentang drama ni..
 boleh lah langsung rujuk ke page Fb , Insta , Web dibawah..
 Haippp!!! takde istilah kata belakang.. ^^ hehe daaa~ 



                                                          Facebook : Seludup
Instagram : @seludup




mzb:*

TWEET TWEET