Jan 3, 2015

CERPEN DUARIBUEMPATBELAS ERRA KYRA



JANUARI 2014.. ERRA KYRA WELCOME BACK TO JAKARTA !!
alhamdulillah  kitew akhirnya berjaya jejak ke tanah air suami semula setelah 2013 yang banyak tersadai di Malaysia.. setiap sesebuah ujian pasti ada penyelesaian nya.. cuma manusia sendiri yang mesti pilih samaada selesaikan dengan mengikut kehendak hawa nafsu atau kehendak hati dan panduan AlQuran.. <3

terselit beribu hikmah.. Terima Kasih Tuhan.. Ayah Umey.. Mama.. :'))
FEBRUARI 2014.. COP Visa di Singapore.. pengalaman ke kedutaan Indonesia di Singapore semata2 nak cop passport Malaysia ku huhu.. sebab faktor utama hubby ku ini takmo di kedutaan malaysia ialah.. very crowded kat sana..dan sangat jauh kalau dari Airport.. huh mmg senarnya xnak kasi chance kite balik umah kan..haa baik citee.. ;P



APRIL 2014.. TURKI Istanbul..
APRIL2014.. Candid IStanbul Turki from kamera mama.. oh begini rupenya dua ekor ni punya keje diam2..
APRIL2014.. ISTANBUL ,tulip garden.. paling teruja tengok tulip mekar .. selalu kat malaysia asyik tengok yang plastik jer..paling tak pon salu tengok dalam lukisan sendiri je waktu kecik..tak sah kalau lukis rumah..mesti nak kene lukis tulip bunga yg paling cute senanga lukis..bundar dan atasnya bucu tajam tiga hehe..
23 APRIL2014.. Di Selat Bosphorus.. IStanbul
25 APRIL 2014..MADINAH.. Alhamdulillah.. TQ Allah, Tq Mama.. Tq Oppa.. for everything..

26 APRIL2014..Madinah.Masa ni paling banyak bersendiri.. paling banyak guwe jadi bdak kecik..merengek tak ingat dunia.. habis tu bila lagi nak ade peluang macam ni kan..huhu rinduuu T__T
29 APRIL 2014.. Punya dalam banyak2 traveling..seriusly kat sini lah saat2 paling Indah ..huhu sampai nak lalu depan kaabah pun sipu2 malu.. malu ngan Allah.. bertapa murahnya hati Allah pada kami.. Mungkin dua2 fikiran penuh ketenangan.. Dia yang workaholic pun fikiran nya tak stress dan merepek je..huhu 
29 APRIL 2014.. Makkah.yaAllah Terima Kasih izinkan kami menikmati disetiap detik `dan pengalaman selama di Mekah.. ikutkan pelbagai cerita nak kongsi..cuma belum waktu yang tepat jari ingin meluahkan.. apa2pun masa disini saya tak putus minta Tuhan berikanlah kesihatan yang baik buat suamiku.. diriku.. sihat jasmani dan rohani. soal anak no2 ketepi .. yang penting Allah berikanlah kekuatan untuk kami sentiasa perbaiki diri dan semangat selalu dalam hidup bersama..


29APRIL 2014.. udah wida'... dtime nih dah touching2 ngan mecca.. sedih nak tinggalkan . berat je segala otot2 kaki ni nak melangkah naik bas.. 



30 APRIL 2014.. DAh pulang ke tanah air Indonesia.. Jakarta. Alhamdulillah selamat landing.. dah berjam2 dalam pesawat tu..hanya mampu tawakal dan serah diri je.. cemass?? harus dong.. diketinggian camtu lama2 polak.. mmg serram..tapi perasaan puas dan syukur tak henti.. macam tak sangka baru  saja kaki menjejakkan ke makam Nabi Akhir Zaman.. MasyaAllah terharu.. Alhamdulillah..



MEI 2014 .. lepaking dengan Vicky tintong :) nih juga salah seorang sahabt dekat kalau guwe lagi buhsan..

MEI 2014.. layankan karenah pakcik blogger sorang nih hehe.. Welcome to jakarta Ujang senget.. LINK KE BLOG FAMOUS DIA eh famous ke?:P papepon dia antara org awal senior blogging yg aku kenal.. selepas abg ben Ashari Baik dan xkedekut ilmu..walaupun gile2..
MEI 2014.. Sahabat Facebook Yuni.. yang sangatlah rajin merantau kenegeri orang.. jealous juga ngan dia nih.. habis seluruh pelosok jakarta dia dah jejak..kite yg memang duk sini lak yang banyak tanye dia.. haha lawak2.. btw Yuni sgt friendly dan sangat2lah sayang guwe hukhuk.. sebab tulah guwe pon sayang dia.. :'P
MEI 2014..Blok M Square, Jakarta. with BFF Facebook Malaysia


MEI 2014..Kemang,Jakarta. tetibe rindu lak kat cacing jelly dan tanah coklat nih! sedapp~^^ 

JUN 2014.. Hari2 terakhir kitorang jogging sebelum Bulan Puasa bakal menjelang.. Stadium Bung Karno.

JULAI

Amaran: sila jangan ketepi kan pink dari mata anda.. ;p

JUN JULAI

JUN JULAI .. sebahagian program buka puasa bersama yang dapat diabadikan..

JUN
JULAI .. tak putus2 undangan buka puasa bersama..
JUN JULAI BUKA PUASA BERSAMA
JUN JULAI

29JULAI 2014.. dirumah Keluarga belah ayah mertua..

29 JULAI 2014.. WIth Jaddah Win.. dan family.




28JULAI 2014..Jak.with Saudara Mara Belah Maminlaw...ni baru sikit..belom masuk yg kat celah2 negeri mana2 tu.. papua lah acheh la.. hee^^



28 JULAI 2014.. With Mamainlaw .myBFF Jakarta <3 Raya Pertama.


5 OGOS 2014 ..  Photoshot hijabers Jakarta 2014 . spontan je nih last minit pegi..walaupun sebenarnya kite ni orang malaysia je.. mane bleh kot.. last2 kene heret di interview.. apelagi rakus lah pegang mic kann..semnagat habis guwe bebel..ntah apelah kite merepek pon xtahu..dan xambil tahu dah .. dimana kuarnya..

OGOS 2014.. Silaturrahim dipenghujung aidilfitri..

 OGOS 2014..

23 OGOS 2014.. Ade Ape dengan Cinta??  :) 
over guwe berkepit macam kite polak yg pengantin.. :p
btw.. Dian mmg comel.. makin jadi mak2 makin cantik dia ni..
23OGOS 2014.. With Keluarga 
23 OGOS 2014 ...with anak sape ntah .main angkut..memang hobi separuh masa dikenduri kawen orang:))


23 OGOS 2014.. with pengantin.
20 SEPTEMBER 2014 .. Salah seorang Model guwe :) jangan xcaya..time nih saja nak asah bakat sebagai jurukamera kununnya..hehe so mereka2 nilah volunteer nya.. sebagai model sekali gus sebagai bahan guwe merasa jadi boss kayak gimana haha.. "sana2..sini2 sikit..okay bongkok badan..okay senget pale.. okay terjun banggunan haha gurau2..". takdemaknenya..boss duk tetengah panas kot..berkeringat guwe.. baru faham bukan senang keje ni.. ;O

20 SEPTEMBER 2014.. Bersama Kawan2 jakarta yang otak nye gegile senget.. Alhamdulillah saya syukur sekali Allah temukan sahabat2 yang baik seperti mereka.. yang bukan sahaja jauh dari segi adat budaya..tapi bahasa.. sejujurnya aku masih kekok nak berbahasa indonesia lelagi bahasa anak gaul remaja Jakarta nih.. hehe Diorg ni yang lucunya.. xfaham guwe ngomong.. iya kan aje.. =_=' atau gelakk.. hehe walaupun xlawakpon.. 




5 Oktober 2014 .. Aidil Adha Hari Raya Korban..


14 OKTOBER 2014  its on My Birthday! after sabow huhu.. syukran Allah..diatas amanah ini..sudi pinjamkan..Moga jadi anak yang Soleh/ Solehah.. jangan ambil,tiru buruk papa mama ya.. :') 


18 OKTOBER 2014.. Perasmian Pengajian My lovely Gegurl Jakarta.. chaiyokk!!Bismillahh..
18 OKTOBER 2014.. With My Bff Jakarta Aldhila Indra bekti. Celebrated sempena hari usia ku yg semakin tuwe..huhu xleh ngade2 dah..mezti matangg walaupun.. my habit sweetseventeen still melekat..Omg..;'D


NOVEMBER
8 NOVEMBER 2014.. Terharu Umey sudi datang jenguk kiteww!!:')) siap bawak ole2 tuk dedek..dan segala bekalan nasihat , panduan agar cucu jaddah di jakarta sihat dan baik2 jasamani n rohaninya..huhu rindu Umey.. syukran umey.. my lovely Mom.. youre always my Queen in my heart.. <3


13 NOVEMBER 2014.. Check up untuk kedua kali nya!~
yeay alhamdulillah baby mula kelihatan jejoget tarian zapin .. eh eh

14 DISEMBER 2014 .. with kesayangan.. at Wedding Dinda. <3 

14 DISEMBER 2014.. with keluarga besar Saiful Anwar.. belah Arwah Ayah my husband DR.. Keluarga Mertua.. :)


Disember 2014..Balai Sudirman, Jakarta. Alhamdulillah akhirnya Dinda selamat menjadi Isteri.. Semoga menjadi isteri Solehah keluarga yang harmoni sakinah mawaddah warahmah.. aminn.. <3




**********************




sekian tamatlah sudah episod 2014 secara ringkas..
SELAMAT TAHUN BARU 2015 !:))

semoga tahun ini tahun kita semua yang lebih baik, lebih menyayangi keluarga , sahabat dan lebih istiqomah dalam perbaiki diri amin..  






14 comments:

Lisa Nurulain said...

Selamat tahun baru eyra

Erra Kyra said...

LISA..Terima kasih dear..♥ You too..♥

Bro Framestone said...

Tahun 2014 yang meriah.. Paling penting, tahniah atas anugerah itu :)

Sue Izza said...

miss u dear....jaga diri...jgn nakal2

Erra Kyra said...

Bro frameston.. Syukran.. alhamdulillah.

Erra Kyra said...

Sueizza.. miss u too kaksue.. okay. insayAllah.. <3

Nadia Johari said...

Banyaknya kenangan manis die..

Erra Kyra said...

NAdia.. kenangan yang semesti nya bakal kita tinggalkan selepas mati huhu..

mardiana abu darin said...

Selamat tahun baru erra Kyra...salam perkenalannn...singgah disini sebentar....

Cik Puan Eka said...

Bestnyeeee bace kenangan awak eyra. Tahniah tau. Jaga bby baik2.

xumeiqing said...

20160621meiqing
coach outlet
louis vuitton handbags
nike free flyknit 4.0
coach outlet store online
nike air max uk
converse trainers
sac longchamp pliage
new balance outlet
asics outlet
nike free run black
levis jeans
reebok
adidas trainers
coach outlet store
true religion
yeezy boost 350
air jordan uk
omega watches
christian louboutin outlet
louis vuitton outlet
adidas superstars
oakley sunglasses,oakley sunglass,cheap oakley sunglasses,oakley sunglasses cheap,oakley sunglasses outlet,oakley store,oakley outlet,oakley outlet store,oakley sunglasses sale,oakley sunglasses discount
michael kors handbags outlet
air jordans
nike air max shoes
jimmy choo outlet
gucci handbags
armani watches
burberry outlet online
birkenstock sandals
nike free run
ray ban sunglasses
pandora charms
omega seamaster
michael kors handbags
toms outlet
coach factory outlet

caiyan said...

20170309shizhong
michael kors outlet
coach factory outlet online
oakley sunglasses outlet
pandora
chi flat iron
michael kors outlet clearance
michael kors outlet
coach outlet
adidas nmd
yeezy 350 boost

Meiqing Xu said...

rayban
nike factory store
fred perry
adidas shoes
nike air max
michael kors canada
coach outlet store
nike shoes for men
michael kors bags
nmd adidas
2017006caiyan

Jian Zhuo said...

celine handbags
patriots jerseys
christian louboutin shoes
pandora charms sale clearance
michael kors
marc jacobs outlet
adidas uk
coach factory outlet
ray ban sunglasses cheap
ed hardy store
170623yueqin

TWEET TWEET