Jun 1, 2015

PHOTOSHOOT MATERNITY ERRA KYRA....

ALHAMDULILLAH.. 
Episod April berlalu dengan lancar walaupun tidaklah sesempurna seperti yang diharapkan..

Pantai.
matahari terbenam.
matahari timbul.
air laut yang tenang.
awan yang berimbun biru.
dedeq yang sibuk mengais perut.

ok. itu bukan pantun. bukan puisi. itu hanyalah sekadar ringkasan watak watak mereka yang telah menjadi saksi dihari photoshoot berlangsung..mereka bukan sekadar saksi mereka turut serta menjadi pelakon tambahan ya dalam episod itu..sungguh membanggakan . mereka sikit pun tak "tarik muka" kot merajuk memendungkan diri ke.. Tocee2.. tenkiuw gilak.. sangat terharu.. terima kasih Tuhan.. terima kasih awak2 sekalian..

sebagai tanda terima kasih  atas kerjasama..

saya meninggalkan tapak tapak kaki di pantai tanda kenangan.. 
ok. serius tak lucu langsung.

kami telah pun menginap disana..


- Mercure Hotel Anchol Jakarta . 4 april 2015











*Happy Birthday Mama..

saya nama kan baju ini.. baju kalis capek . Huhu
sebab planning baju nilah.. dengan perut buyut ku gagah berjalan cari kedai baju putih yang gedek.. besow.
dan tentunya sesuai dengan bajet guwe.

bahan jenis kain sedap.
saiz XXL
menyerap peluh
harga cun dengan bajet. hehe 
tapi nampak mahal , keren!
(tak tahu lah part ni anak nak ikut pangai bapak ker mak.)

Dah jumpa?

pelagi.. 
terjah pula ke ceruk ceruk Blok M , mencari pencetakkan sablon baju.

huh. jumpa!

harga pun awesome!
(insyaAllah lepas ni  guwe jadikan langganan,tempat lepak menyablon. tempah tulis conteng2 atas baju ikut selera kita..)

haa tempat pilihan memang banyak. tapi gigih punya pasal.kita lupakan kecapek an
berani2 lah kasi harga tak comel kat kite anak jati Malaysia ni.(ingat guwe xtahu ke)
 memang lantas laju meluncur diri ini ber kata 
"gak apa2 lah pak..mahu jalan2 dulu yaa"
:P *tektik blah paling sopan..



I LOVE YOU

sebenarnya baju dan vacation ni khusus nak surprise kan mama..
sempena hari ulang tahun nya yang ke 64 tahun.
(takde kaitan pon photoshoot maternity awalnya)
tapi atas faktor tetibe otak ni gatal jugak nak ada kaitan dengan dedeq..maka
berlaku lah "two in one"
kira satu baju khas ditujukan pada dua orang insan kesayangan kami..
 Mamainlaw dan Dedeq yang bakal keluar bulan Jun ini..




stuasi konun2 sweet.. walhal dua dua kekok giler.
 serupa orang kali pertama main kenyit2 mata..

TQ banget buat Jurufoto "main angkut" kami..

Sri Athien Hastuti
dan Tri 




sayang korang. moga tak kapok ya fotoin lagi hehe..
suka hasilnya.
cuma sorry kalau gambar nya jadi makin buruk gara gara guwe edit ! :D

Sesungguhnya guwe memang suka buat buat pro. padahal perosak adelah hoho..
nama pun masih belajar kan..:P harap maklum. (pujuk diri sendiri balik)






Antara gambar yang di print. letak dalam bilik tido dedeq. haa hang tengoklah puas2 ya  nak.. macam mana mama comel sangat bawak hang!;P


Kebetulan selendang guwe pon rainbow.. so macam matching lah..hee eh xtanya pun kan.. =__= xpela nak cakap la juge.^^





BEHIND THE SCENE...
.

                    sedang menjelajah mencari lokasi... sampai iene sound2 lah dengan tukang jaga hall tu.. sape suh buat mcm rumah sendiri..^^'


pleasee deh papa to be.. jangan buat muka baby face. xminat.. cuba muka lebih ganas lagi..kalo saya xpee..:DD


                    sementara menunggu jurufoto solat.. selfish first.




ntah hape2 lah dua ekoq ni.. gelak je keje . xserius. mana tak nya arahan lain buat nya lain. 

si cewek: betul-betul lah pa. 
si cowoknya: iya betul lah ni. macam mana lagi. saya gak ngerti
haha kesian betul laki guwe nih.xlarat gelak.terpaksa kene ajar satu satu.. cara posing yang betul.
(kamera pun kemain laju je flash. Modelnya tak stanby lagi.. )



B O Y
tapi disebabkan tetibe si Huruf B "sakit perut".. maka episod pada haritu sedikit agak terbantut.. 
.............................................................
.............................................................



keesokkan hari nya..
 bukan kawan guwe lagi sebenarnya yang jadi juru foto. diambil alih oleh mr jepun yang khusus didatangkan dari Tokyo hirosyimatun Iskandarsyah Kebayoran baru Indonesia :"D (hodoh betul nama ko reka tu erra..haha) TQ lah encik husband. hasilnya not bad lah.. tapi serius macam tak puas hati kat baju rainbow ni.. menampakkan seperti makcik makcik la pulok..
 ekau ghase?^^'



                     sedang guwe sibuk bergambo.. oghang belakang sibuk mengunyah ngunyah.. hehe



sesi makan cake. sempena milad ,birthday mama:)


koleksi selebihnya hanya untuk tatapan pribadi. dah abes sensor dah ni.. moga takdelah istilah terlajak 
merosakkan mata mata korang.. atau menggerutukan hati mane mane pihak..
niat sekadar untuk suka suki dan berkongsi kegembiraan dan cerita.. terutama pada sahabat dan keluarga kesayangan guwe yang tak henti memberi sokongan dan prihatin asyik tanya kabar dan tanya tentang perkembangan diri ni dan dedeq yang bakal meluncurkan dirinya di bumi seberang Malaysia..

 InsyaAllah... huhu Doakan yaa ;')) 



9 comments:

Shahida Dzulkafli said...

Comey gila..sukanya ngn baju rainbow tu..Didoakan semoga babynya selamat dilahirkan dan semoga suami isteri ini bahagia ke Jannah..

careno said...

nak tahu gmbr cantik ke x tgk pada mommentnya... sweet bangat... hehehe...

irra yyan said...

semoga dipermudahkan urusan bersalin ya

Erra Kyra said...

Shahida.. nak ke baju ni? Haha boleh tuntut kalau mai jakarta^^ serius ni..

Erra Kyra said...

Careno.. tolonglah abg lan.. pandai dah speaking indon hehe :p bnyak kene bljar bab gambar2 ni ngn abg lan..

Erra Kyra said...

Irrayan.. syukran ya ukhti ..♥

xumeiqing said...

20160621meiqing
coach outlet
louis vuitton handbags
nike free flyknit 4.0
coach outlet store online
nike air max uk
converse trainers
sac longchamp pliage
new balance outlet
asics outlet
nike free run black
levis jeans
reebok
adidas trainers
coach outlet store
true religion
yeezy boost 350
air jordan uk
omega watches
christian louboutin outlet
louis vuitton outlet
adidas superstars
oakley sunglasses,oakley sunglass,cheap oakley sunglasses,oakley sunglasses cheap,oakley sunglasses outlet,oakley store,oakley outlet,oakley outlet store,oakley sunglasses sale,oakley sunglasses discount
michael kors handbags outlet
air jordans
nike air max shoes
jimmy choo outlet
gucci handbags
armani watches
burberry outlet online
birkenstock sandals
nike free run
ray ban sunglasses
pandora charms
omega seamaster
michael kors handbags
toms outlet
coach factory outlet

caiyan said...

20170309shihzong
cheap ray ban sunglasses
ralph lauren sale clearance
lebron james shoes 2017
ray ban sunglasses discount
coach outlet store online clearances
michael kors outlet
yeezy boost 350
steph curry shoes
yeezy boost 350
abercrombie and fitch outlet

Meiqing Xu said...

denver broncos jerseys
nike huarache
seattles eahawks jerseys
coach outlet
ralph lauren outlet online
oakley sunglasses
coach outlet
nike outlet store
true religion jeans
nike free flyknit
20170406caiyan

TWEET TWEET