Dec 17, 2015

TIBA TIBA ITU AKU



 tibe2 kene pakai cemin mta,tibe2 tertinggal trainlah.. flight lah, tetibe terkawen la!:p,tetibe pegi sana pegi sini.. tetibe nak gelak .. tetibe nak nngis .. tetibe nak buat itula inila.. jual itu lah inilah.. tetibe rasa nak borak2 ngan korg la hehe..


Sje nk cite,mcm sy cite ritu , Saje test2 jual (doodle doll)boneka..kalau dlm bhs malay nya anak patung..(gara2 buat kn tuk zavier).


 Bru up kat ig bape jam terus dpt mesej pesan dua tiga.. cemas jg awal2 nya sbb kite ni sbnrnya pling mlas nk ngadap jarum (mmndgkn bnyk keje lain jg n rabunn parah) tp alhamdulillah zavier tido je mood dtg.. maka siap je terus cpt je pos.. lega



Ade satu hari tu dpt customer cerewet.. dlm hti ni dah mcm agak geram.. mcm berbisik2 jugela syaitan kan hehe dahla murah2 je jual banyak songeh mula2 nk minta murah , ok.. pastu dah deal.. minta kurg harga pos.. dia kata nape harga pos  ** kan biasanya **(rm**) pdhal beza bape posen je haha .. dia kate dia juga bisnesonline , xpenah mark up utk pos.. leter la.. bla..bla..bla..belum pape dah tuduh2 mcm2.. besela gegirl.



Wuish..betul2 menguji keimanan..huhu rasa mcm nak cium2 je dia.. cuba taknak reply dlm keadaan emosi.. sy diam minta Tuhan kasi petunjuk..
 dgn ayat pendek cuma ckp.. "minta maaf tu lebih kan sikit (tip)tuk kasi paksupir(driver) jd sama2 berbgi2 rezki. Xpe utk you sy kasi harga biasa ** je.." terus dia blas pndk gak."oowh ok" (guwe blm ckup baik lg nak kasi pos free:p) tibe2 dan2 pulak dia terus transfer lebih.. ^^' eh eh ,tdi deal lain..? dia senyumm(icon smiley)..
 *dengan itu terjadilah dua2 insan saling senyum menyenyum:p


free gift mmg semua selalu dikasi..tapi untuk kes2 camni selalu lebihkan sikit..biar lebihkan manis..so tercover la mana2 yg masem2..huhu^^ sukee terus customer special bile dpt lupe sengketa..



 mcm2 ragam , comey2 belaka.. tu belum cerita org beli baju.. tp rata2 nya berakhir dgn ok..(customer kan always right..)mereka akan baik bila peniaga cuba bermuamalah dgn baik..salu ingat y arwah atuk(Asz)sy selalu pesan,


" semua manusia sukakan kebaikan n hiburan.. saling berbaik n salinglah menghiburkan , jaga ukhwah n kasih syg, jaga hubungan dgn Allah , Allah akan jagakan hubungan kita dgn manusia.."



 kata pesanan Beliau lagi.. "mmg bisnes adlah tempat manusia lebih mudah mengutip taqwa.. mujahadah.. menguji sejauh mana sifat mahmudah,mazmumah y kita ada.."

Kesimpulnnya,just hati2 je. Bak kiasan guwe y baru gwe reka bape saat tadi hee.. bisnes ni kann.. bagaikan mcm kite lalu di hutan y penuh banget dgn buah2 duriann susahh.. tp isinya durian manis nye nikmat!! *napela tetibe jd terliur duriannpulak ni! Dah lama teringin sebenarnye huhu.. tapi sedihh
 durian skg naik hargaaa , kui3 again:'D sempat curhat!:p)



 moga kita semua terlindungi dr bisikan2 syaitan n nafsu..selaluu diberi petujuk n bimbingan Nya..dimudahkan segala urusan, dilimpahi rezki yg berkah n lebih utk berbagi2 n berkecukupan utk keluarga serta diri sndiri..amin



*msih dlm progress..gambar asap. Sbb susah update blog pkai hp huhu*


7 comments:

Izz Latif said...

Hi, saya sangat menyukai blog anda! ZALORA Malaysia kini sedang mencari blogger yang berbakat, dan saya tertanya adakah anda berminat untuk satu kolaborasi blog bersama kami. Anda boleh hubungi saya di izz.latif@my.zalora.com jika anda berminat dengan tawaran ini dan saya akan berikan segala butiran di sana. Harap dapat balasan emel anda secepat yang mungkin!

Farahain ZFA said...

hai , ain datang singgah sini dan follow :)
salam perkenalan.

Erra Kyra said...

Izz..latif tq..:)

Erra Kyra said...

Farahain..salm knal juga..nnti sy ke blog farah..thankz..slm ukhwah♥

Dewi Aja said...

Hello!
Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Lisa Nurulain said...

kadang-kadang perlu mengalah.. disitu ada rezeki. hehe

xumeiqing said...

20160621meiqing
cheap jordan shoes
yeezy boost 350
prada sunglasses
michael kors handbags
stephen curry shoes
ray bans
nike cortez
louis vuitton factory outlet
christian louboutin
adidas nmd
tiffany jewelry
bottega veneta handbags
oakley vault
jimmy choo outlet
cheap mlb jerseys
tiffany and co
ray bans
michael kors outlet
oakley sunglasses
true religion outlet
red bottom shoes
reebok shoes
adidas superstar
pandora charms
adidas nmd runner
kate spade handbags
holliste sale
adidas stan smith
nike free runs
discount oakley sunglasses
cheap nike shoes
birkenstock
oakley sunglasses
cheap ray-ban sunglasses
polo ralph lauren outlet
armani exchange
cheap nhl jerseys

TWEET TWEET