Jun 2, 2015

APA YANG MENARIK KEBABOM PADA BULAN JUN NI??

Siapa pernah mengalami masa masa kecil..?
semua yang beso sudah tentu lah berasal dari kecil  , dah kenapa ko erra? haha
ok.. ni kisah sibudak kecil yang sudah lah kecil pastu kuat berangan kemain..

malu bila dikenang..

tak cukup dengan lagak persis seperti wan maimunah..
disilih ganti dengan watak cik siti nur haliza dipentas..

itu lah guwe..

sikat dan bedak dirembat menjadi microfone..

nenek guwe buat2 tak nampak..

sebab kalau dia usha lelama kompem time tu juga guwe berhenti menjadi kaku.. merah padam muka..

ya.. dalam acara program sendiri ketika tu.. guwe lah pengacara , guwelah juga pelakon dan penyanyi :D

adehh

dah2 ape ni.. cerita aib sendiri..:P

aloo nama pun anak2..yang lepas bukan gak usah dikenang.. elok dikenang buat ketawakan diri sendiri haha amboi sengih sukee gelakkan orang..xpela gelak laa..memang lawak pun
 =___=' hoho..

Jadi!
 pada mereka yang mempunyai anak yang mengalami sintom2 diaatas haha.. minat berlakon? dialukan lah untuk lebih mengasah bakat nya di bengkel yang akan diadakan pada bulan JUN ini..

bengkel lakonan yang akan diajar sendiri oleh pelakon2 veteran malaysia..

Tidak mengapa.. pengalaman itu perlu diambil sebanyak banyak nya..
bila ada pengalaman , sudah tentu dapat ilmu.. bila dapat ilmu sudah tentu pula akan mematangkan diri..
bila diri matang.. lebih berhati hati dengan kehidupan.. dan menjadi seorang yang lebih dewasa dan kreatif dalam pergaulan dan bidangnya..

BENGKEL LAKONAN
UNTUK KETERANGAN LANJUT
SILA HUBUNGI :

PEJABAT: 03- 50660850
CIK ZARINA RAJA LAWAK: 016-9163544
ENCIK RIZALWAN RAMLI: 019-3722420







Haritu kann.. 
terbaca satu posting kat facebook tau..
giler banyak orang order..
duk belek belek lah.. ape yang ramai sangat duk order kat dia ni.. 
siapa dia..?

laaa ghupenya ciktuu si atien nih rupenyaa..huhu

lama gile tak borak ngan dia.. last jumpa masa gathering budak budak faceboook 2 tahun lepas kot...
memang giler lain lah dia sekarang daripada dulu..

dahlah makin cun terer pulak buat kacang ikan bilis warisan bonda..

katanya tu resepi turun temurun..

ok.

patutlah sedap!

terus apelagi.. 

guwe nak pesan lah kan.. tetibe akaun bank guwe buat hal.. terbantut terus.. 
huhu mimpi jelah guwe kacang sambal ikan bilis ciktuu ni..huhu
nak tunggu balik malaysia alamatnya kene tunggu jugaklah si dedeq dalam peyut ni kuar kan... hmm.. sabo jelah..

korang yang ada disana tu boleh terus contact FB dia..

SILA MAKANKAN UNTUK SAYA... T____T

KACANG PEDAS IKAN BILIS 
CONTACT : 011-22703540
                         FACEBOOK : ATIHAHIZ FATIHAH







Jun 1, 2015

PHOTOSHOOT MATERNITY ERRA KYRA....

ALHAMDULILLAH.. 
Episod April berlalu dengan lancar walaupun tidaklah sesempurna seperti yang diharapkan..

Pantai.
matahari terbenam.
matahari timbul.
air laut yang tenang.
awan yang berimbun biru.
dedeq yang sibuk mengais perut.

ok. itu bukan pantun. bukan puisi. itu hanyalah sekadar ringkasan watak watak mereka yang telah menjadi saksi dihari photoshoot berlangsung..mereka bukan sekadar saksi mereka turut serta menjadi pelakon tambahan ya dalam episod itu..sungguh membanggakan . mereka sikit pun tak "tarik muka" kot merajuk memendungkan diri ke.. Tocee2.. tenkiuw gilak.. sangat terharu.. terima kasih Tuhan.. terima kasih awak2 sekalian..

sebagai tanda terima kasih  atas kerjasama..

saya meninggalkan tapak tapak kaki di pantai tanda kenangan.. 
ok. serius tak lucu langsung.

kami telah pun menginap disana..


- Mercure Hotel Anchol Jakarta . 4 april 2015











*Happy Birthday Mama..

saya nama kan baju ini.. baju kalis capek . Huhu
sebab planning baju nilah.. dengan perut buyut ku gagah berjalan cari kedai baju putih yang gedek.. besow.
dan tentunya sesuai dengan bajet guwe.

bahan jenis kain sedap.
saiz XXL
menyerap peluh
harga cun dengan bajet. hehe 
tapi nampak mahal , keren!
(tak tahu lah part ni anak nak ikut pangai bapak ker mak.)

Dah jumpa?

pelagi.. 
terjah pula ke ceruk ceruk Blok M , mencari pencetakkan sablon baju.

huh. jumpa!

harga pun awesome!
(insyaAllah lepas ni  guwe jadikan langganan,tempat lepak menyablon. tempah tulis conteng2 atas baju ikut selera kita..)

haa tempat pilihan memang banyak. tapi gigih punya pasal.kita lupakan kecapek an
berani2 lah kasi harga tak comel kat kite anak jati Malaysia ni.(ingat guwe xtahu ke)
 memang lantas laju meluncur diri ini ber kata 
"gak apa2 lah pak..mahu jalan2 dulu yaa"
:P *tektik blah paling sopan..



I LOVE YOU

sebenarnya baju dan vacation ni khusus nak surprise kan mama..
sempena hari ulang tahun nya yang ke 64 tahun.
(takde kaitan pon photoshoot maternity awalnya)
tapi atas faktor tetibe otak ni gatal jugak nak ada kaitan dengan dedeq..maka
berlaku lah "two in one"
kira satu baju khas ditujukan pada dua orang insan kesayangan kami..
 Mamainlaw dan Dedeq yang bakal keluar bulan Jun ini..




stuasi konun2 sweet.. walhal dua dua kekok giler.
 serupa orang kali pertama main kenyit2 mata..

TQ banget buat Jurufoto "main angkut" kami..

Sri Athien Hastuti
dan Tri 




sayang korang. moga tak kapok ya fotoin lagi hehe..
suka hasilnya.
cuma sorry kalau gambar nya jadi makin buruk gara gara guwe edit ! :D

Sesungguhnya guwe memang suka buat buat pro. padahal perosak adelah hoho..
nama pun masih belajar kan..:P harap maklum. (pujuk diri sendiri balik)






Antara gambar yang di print. letak dalam bilik tido dedeq. haa hang tengoklah puas2 ya  nak.. macam mana mama comel sangat bawak hang!;P


Kebetulan selendang guwe pon rainbow.. so macam matching lah..hee eh xtanya pun kan.. =__= xpela nak cakap la juge.^^





BEHIND THE SCENE...
.

                    sedang menjelajah mencari lokasi... sampai iene sound2 lah dengan tukang jaga hall tu.. sape suh buat mcm rumah sendiri..^^'


pleasee deh papa to be.. jangan buat muka baby face. xminat.. cuba muka lebih ganas lagi..kalo saya xpee..:DD


                    sementara menunggu jurufoto solat.. selfish first.




ntah hape2 lah dua ekoq ni.. gelak je keje . xserius. mana tak nya arahan lain buat nya lain. 

si cewek: betul-betul lah pa. 
si cowoknya: iya betul lah ni. macam mana lagi. saya gak ngerti
haha kesian betul laki guwe nih.xlarat gelak.terpaksa kene ajar satu satu.. cara posing yang betul.
(kamera pun kemain laju je flash. Modelnya tak stanby lagi.. )



B O Y
tapi disebabkan tetibe si Huruf B "sakit perut".. maka episod pada haritu sedikit agak terbantut.. 
.............................................................
.............................................................



keesokkan hari nya..
 bukan kawan guwe lagi sebenarnya yang jadi juru foto. diambil alih oleh mr jepun yang khusus didatangkan dari Tokyo hirosyimatun Iskandarsyah Kebayoran baru Indonesia :"D (hodoh betul nama ko reka tu erra..haha) TQ lah encik husband. hasilnya not bad lah.. tapi serius macam tak puas hati kat baju rainbow ni.. menampakkan seperti makcik makcik la pulok..
 ekau ghase?^^'



                     sedang guwe sibuk bergambo.. oghang belakang sibuk mengunyah ngunyah.. hehe



sesi makan cake. sempena milad ,birthday mama:)


koleksi selebihnya hanya untuk tatapan pribadi. dah abes sensor dah ni.. moga takdelah istilah terlajak 
merosakkan mata mata korang.. atau menggerutukan hati mane mane pihak..
niat sekadar untuk suka suki dan berkongsi kegembiraan dan cerita.. terutama pada sahabat dan keluarga kesayangan guwe yang tak henti memberi sokongan dan prihatin asyik tanya kabar dan tanya tentang perkembangan diri ni dan dedeq yang bakal meluncurkan dirinya di bumi seberang Malaysia..

 InsyaAllah... huhu Doakan yaa ;')) 



TWEET TWEET