May 11, 2017

DIY SIMPLE HADIAH DIHARI LAHIR LELAKI HALAL


Sayang suami.. nak hiburkan suami dihari lahirnya..?

Ikut 4 step  tutorial dibawah ni.. InsyaAllah suami akan terhibur..

simple mudah , modalnya murah lagi.. yang mahal tu bila awak buat pakai cinta bukan terpaksa bukan dia minta..

KENAPA HARUS CIPTAKAN SUASANA ROMANTIK .. dah tentu lah suasana sangat memberi pengaruh pada ketenangan dan kebahagiaan kepada pasangan..lebih lebih lagi dapat pula suami tak romantik.. so balance lah disitu.. Jangan menunggu atau memaksa orang lain untuk romantik.. cukup paksa kan ruangan kita yang romantik.. tambah pula aroma dari lilin yang memenuhi ruang.. aduh.. cair.. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜œ

 OK. tepat jam menunjukkan tarikh hari lahir dia.. korang pasang satu kamera disudut hadapan pintu masuk.. jadi bila masul biar video merakam moment "langka" kalau dalam bahasa melayu.. moment yang istimewa jarang berlaku.. iaitu.. "riak wajah" suami anda.

Espresi yang akan terlihat.menurut pengalaman saya huhu..

 teruja. Terkagum. Tersengih2. Terharu.. Tersenyum2 simpul . Terasa bahagia..

Alhamdulillah...

semoga entry kalini bermanfaat. Dan memberi inspirasi...  ingatlah... quote saya yang selaalu saya pakai dalam setiap entry seperti ini...

"Kebahagiaan kita sendiri yang harus(wajib) ciptakan..
Jangan hanya menunggu iya datang sendiri.. Allah suka
hamba2 nya yang berusaha"



1.sediakan lampu berkelipan kalau xde pinjam lampu kelip2 hari raya umah nenek mu haha


2.sediakan banner flag(bendera) . Kalau tak sempat buat / cetak. Boleh beli je yang dah siap. Biasa nya tak jauh beza dengan harga kita cetak sendiri.. (mereka cetak kilang sekali banyak tu yang diorg boleh jual benda2 no murah. So better belijelah macam saya ni haha jimat duit jimat masa jimat tenaga!:p)


3.beli kertas merah gunting bentuk kelopak merah atau beli bunga di kedai bunga . Cabut satu persatu.. kalau saya beli je "petal kelopak "  yang dah mmg sedia jual sepaket2 tu.. tinggal gunting jelah.. senang haa jimat duit jimat tenaga jimat masa!*trademark baru ker ra?!๐Ÿ˜‚(mak2 tengah berpantang .. ada baby bagai macam ni lah.. ayat semua nak cover malas gerak malas fikir bnyak haha)


4. Stanby Hadiah atau kek atau kedua2 nya sekali.. 
huhu . 


SIAAAAP!
Simple kan.. tpi hasilnya berbaloi 
mengancam..๐Ÿ˜

*********

Hadiah ape yang sesuai untuk suami(lelaki)?

1.Jam tangan.
 2.Jam dinding unik
Kereta(kalau ko kaya lah haha)
Bag branded (kumpullah dari awal tahun .. elok sampai masa belikanlah..)
3.Set memancing kalau jenis laki hobi memancing
4.Kasut
5.Set baju kerja
6.baju
7.game
8.handphone
9.Drone
10.Gadjet seperti hp /kamera/gopro/laptop/ipad
11.bantal unik/yang ada gambar korang berdua ker hee
12.Set cawan kopi(kalau laki kaki kopi)
13.Akuarium bersama ikan (ni dah test kasi baru tahun lepas.. excited dia awal2 jaga bagai menatang minyak yang penuh...last2 pindah mama ibah yang suka nak jaga dia malas dah! haha..)
14.Kasi alat muzik(kalau jenis suka muzik)
15.Tiket free konsert atau wayang..(dan2 je sampai bukan konsert tapi ceramah sekodi hahaha!balik2 muka insap jer somi tu hehe)
15.bini muda kahkah itu bagi y mampulah..hebat sgt kalau kite xmampu lagi..*bukan apee mahall sangatt!๐Ÿ˜ (sesuai bagi  pada laki yang suka budak dan anak banyakk..atau laki jenis kaki rayau suka(miang) check in dgn xhalal.. atau pak ustaz yang kuat agamanya (soleh), matang dan "terlebih sihat" 
dari segi mental,kewangan dan batin nye. hee ) eh eh rajinnye bace.. khusyuk sekali๐Ÿ˜‚

ok.

Ada tambahan lagi contoh hadiah lagi..?kalau ada idea.. boleh komen dibawah. Nnti kita tambah2.. mana tahu hadiah unik korang pernah bagi tu memberi inspirasi untuk orang lain pula.. kan xisa sia .. sepanjang hidup dapat
 Pahala..

akhir sekali hadiah kek! Yummy hadiah kek bentuk buku yassin ! Atau kubur haha.. ini Idea pada isteri2 yang dapat suami2 yang malas sembahyang la ya.. 
Moga cepat2sedar diri sebelum tiba masanya๐Ÿ˜…

sekian.






yang baik itu dri Nya.. yg salah tu dari zaheera.. haha tetibe anak yang diSalahkan! Tulah sape suruh mama erra taip sambil gendong dia.. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜Œ



**********


12.5.17

Happy Birthday ke 30tahun Oppa..
My encik master 3D ku..
Semoga bahagia dan berjaya dalam kerja dan cita2 
nya.. moga juga menjadi suami dan ayah yang
Tak suka tido lepas subuh haha 
Amanah . Bijaksana dan bertaqwa..dan tetap selalu 
menjadi yang terbaik dimata Tuhan dan kami..

we love u. 











No comments:

TWEET TWEET