Jun 26, 2017

suasana pagi solat raya lebaran aidilfitri di Jakarta



Waktu kecik dulu..

 Dapat duit raya punye lah seronok.. pastu kira sape antara sedara2 dan adik beradik y paling banyak.. gigih kumpul..huhu kalau boleh semua umah nak pegi beraya๐Ÿ˜‚

Yg best.. pastu tumpang simpan kat mak.. konon biar selamat.. bila time nak beli gula2 nuntut kat mak.. bila mak ko kata eh nape asyik buka bag umey.. nak ambil duit raya.. sampai setahun jumpa raya lagi sekali lah rasa duit dlm bag mak tu duit raya kita haha.. bila ditegur rasa teraniaya.. nangis rasa macam duit kita pulak dirembat..kahkah

"Amboi tak habis2 ya duit raya kamu.." -mak

ampun makk(umey)๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ 

She always pasrah.. asalkan xbeli bukan2(mercun,rokok..or seangkatan dgnnya)  bnyak beli jajan tuk makan ngan kawan2 ,sticker , kertas doll n bayar buku2 perpustakaan abg Naf Razi ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… 

*now tiba lah masanya jadi mak.. huhu perasaan teruja bila kau dpt kumpul duit raya anak pulak.. (walupun sikit pun happy tanda ada y ingat) then bila tertinggal duit..(bawak sampul2
Raya je) mula lah duit2 anak jadi mangse pinjam....

"Pinjam ya abg , zaheera.. duit2 mama tertinggal.." 

Hmm yg kes Zavier pulak jgn dikasi duit.. (kahkahkah gelak setonirojim๐Ÿ˜‚) haa semua dia pi masukkn kat kotak amal..seronok sgt hbis dengan bag nenek dia semalm kene punggah semata2 nak amek duit kejar kotak infaq๐Ÿ˜‚ best kot dpt masukkn duit mcm main game yer nak?๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜™ zavier2x..












No comments:

TWEET TWEET