Jul 1, 2017

kelebihan pasangan yang jarang up gambar mereka di media sosial




Kalini nak sembang sembang tentang media sosial dan pasangan!

Apa kelebihan dan kekurangan hehe


Memandangkan korang tengah rajin nak baca jadi guwe senarai kan dengan gigih nya perah segala molekul2 otak guwe untuk menaip.. 



Ok..

 Aku antara pasangan selebriti yang jarang umbar foto foto romantis berdua dengan pasangan.. jap jap! Ni bukan tabloid hiburan Indonesia yer erra!tula bnyak sangat baca huhu ok ok reverse



Aku pun salah seorang yang paling jarang up gambar dengan suami..hehe bukan sebab tak sayang.. bukan juga sebab tak disayang .. nak tau sebab ape?πŸ˜† *nak tau aja korang nih πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜œ



kelebihan nya..

1.kalau korang jarang up ni biasanya akan mudah membuat orang simpati.. dan perihatin.. especially stalker.. (dia x like tapi suka tengok je.. so dari sini korang boleh detect  siapa stalker korang)heheh

"Eh minah.. aku jarang nampak ko post gambar ngan suami..nape?"
Jeng jeng.. stalker detect!

2.kelebihan kedua pastinya tidak akan menimbulkan perasaan sedih atau kecil hati dari pihak mertua, si ibu si isteri mahupun ibu si suami .. (bapak pun boleh jugak kalau nakπŸ˜‚ jarang biasa nya bapak2 ambil port) makin kita posting gambar memang akan makin menimbulkan perasaan sekelumit pertanyaan di hati mereka hehe..

" anak aku ni asyik post gambak binik dia jer.. dia ni sayang bini dia lebih dari aku ker..hukhuk..penat aku cebok #$@&% 33kali sehari masa dia kecik..huhu sampai hati.. dahla gambak aku seketoi pun takdak"
(Mak mak moden aktif media sosial detect!πŸ˜‚)

kalau korang rajin.. korang selang seli lah gambar bini ngan mak korang kompem dua2 berbungaπŸ˜­πŸ˜‚
haha *rajinnye lahai para laki nak buat gitu..kalau wujud tabik lahπŸ˜…

3. Kelebihan ketiga sudah pastinya tidak menimbulkan perasaan "suka" atau "dengki" dari perempuan/laki yang lain.. hm hm.. kene pikir lapanpulohlapankali sebelum post
.. edit dulu gambar laki kopiah senget misai serong2 haha

*sekadar gurauan but for me lah kan.. saya suka up kalau gambar sisuami dan sendiri dua dua tengah okay.. memandangkan setahun sekali pun susah nak gambar berdua yang ok.. maka berlaku lah gambar 2tahun sekali je guwe post..πŸ˜‚ atau kalau rajin guwe edit satu gambar dia sendiri yang ok.satu saya sendiri pulak yang ok.. then guwe cantumkan sebelah2.. habis citer puas hati!πŸ˜†πŸ˜‰πŸ˜₯

4.kelebihan keempat dapat lah acah acah sweet seventeen selalu haha..

5.kelebihan kelima dapat MENGELAKKAN SIHIR orang yang terlalu hasad dengki.. sihir yang memisahkan.. huhu nauzubillahminzalik.. hati hati banyak mata mata diluar sana yang suka anda berpisah..


ok. Sekian itu dulu untuk kelebihan kali ni..kalau ada lagi boleh tolong tambahkan dikomen bawah..


BAIKLAH. APA RISIKO/KEKURANGANNYA PULAK? APA SINTOM KALAU JARANG POST ? ATAU BILA KO SEORANG YANG RAJIN UP POST GAMBAR SUAMI/ISTERI..?

1. Laki bini berantem mempersoalkan sayang tak sayang haha

seriusly dulu ukuran aku pun macam budak budak wicet punye otak gak.. kalau post tak sayang kalau crop apetah lagi haha.. maka bertanya tanya lah si bini..

 "adakah awak tak sayang??" *soundtrack song Radja: jujur 🎢🎡

tapi ternyata salah.. fikiran lelaki dan perempuan memang tak sama.. bagi sesetengah mereka sebab terlalu sayang dia tak suka orang lain ikut campur atau cuba suka pada pasangan mereka..  hem hem yeke ni haha *pikiran wicet guwe belum hilang rupenyaπŸ˜‚ still meragukan.

2.kekurangan kedua ialah membuat orang salah faham.. konsep nya hampir sama ya tuan tuan puan puan.. beza nya ialah.. perempuan yg bertanya tanya dalam hati tu bukan bini dia tapi sahabat dan keluarga(makcik makcik bawang istilah nya haha nak tau aje) hehe..

"Eh limeh.. ko perasan tak si jibul dia xpenah pun up gambar girl dia.. dia ada masalah ya.. ?potpet potpet ntah2.. pot pet pot .. " whats..!!πŸ˜…

YUP! haha  mereka akan fikir yang buruk buruk. Tambahan pula bini dia buruk makin rancak lah
Gosip di limeh dan kak juyoh astaga.. mintak simpang jumpe macam makcik dua ni..

3.kekurangan ketiga..ermm erm.. jap pikir ape yerk..
Rasanya macam takde dah.. tadi macam banyak..hm hm

haa! Bila korang makin rajin gambar bedua maka berlakulah muntah secara berjemaah.. hehe yer tau lah korang saling cinta tapi eloklah buat blog khusus tuk korang berdua di buat nya 77kali lalu kat timeline fb,insta.. tak ker meluat orang.. kesian orang lain punya hati elok elok sedang bahagia lalu gambar2 77minit terus kemurungan semingguπŸ˜‚πŸ˜‚

4.bila rajin post.. akan berlaku lah perbalahan antara bini kedua dan bini tua.. yang sorang duk up pegang pegang tangan.. yang sorang lagi sibuk juga nak up gambar kaki pegang kaki ..

Padahal depa tak tau..ntah ntah dalam sibuk sibuk diorang saling menyakitkan hati.. post gambar sana sini.. si laki pasang bini tiga! Haa mampus kah3(gelak setan)

p/s keras : bersibuk sibuklah menjaga hati dan keperluan suami..❤


5.mengundang stress dan sedih hati pada mereka perempuan/lelaki yang dah berusia tapi belum bertemu jodoh.. huhu *background muzik please..*



                                                                  **********

ok .. Itu dulu lah ya. Komen dibawah jika anda dikurniakan idea dan cerita atau apa2 lah berkaitan dengan entry mahupun untuk next entry! Daaa daaa.. yang baik dari Tuhan yang buruk dari yang buruk dihati saya..

*buruk sangat! Kejap aku,kejap kejap guwe.. kejap kejap saya! πŸ˜‚πŸ˜†πŸ˜‡

haha ok maafin kita yaaa

*"kita" pulak!dah cukup erra!cukupp


Hehe dah. dah.. bai bai... *flying kick/kiss


From zaheera πŸ˜†πŸ˜˜πŸ˜˜





 sekadar gambar contoh.hiasan. hehe tak mainla gambar google =P
rindu this moment.. mekah madinah.. ;')





 jangan main main  pic berdua paling fav nih.. done post!haha 


 sekadar gambar hiasan. tak ambil dari google=P
*gedik nye ko erra haha


sekadar gambar hiasan. tak ambil dari google=P

acah acah sweet. cuba jadi macam guwe . tak post kat Facebook, insta. tweeter.. tapi post kat entry  artikel macam ni! kan ade kaitan tuh (kesempatan kesempatan hehe)



Pic raya selfie tahun lepas.. banyak faktor kitorang jarang selfie..hehe pic selfie raya tahun ni takdak.πŸ˜‚ 
1..pertama sebab.Jap! Perlu juga ke nak senarai kan haha.. dah dah.. sambung lain kali. 


Di HP.. pic anak je penuh.. ( ciri ciri pic yang memenuhkan hp seperti pic kaki anak diatas haha) im so in love❤ 

**********


Tq korang lenguh otak baca πŸ˜πŸ˜™πŸ˜™
Kbai.muahh 



1 comment:

Suria Lekatlekit said...

suami saya ensem sebab tu saya taknak upload nanti orang lain ngorat hahahaha.. boleh guna alasan macam tu??

TWEET TWEET