Aug 30, 2017

BLOGLIST SEPTEMBER MALAYSIA



*kau yang kene good dengan bulan September. baiki ibadah kau. perangai buruk kau. haha.. september pulak kau salahkan!LOL:P






ZAHEERA NUR QAISARA IS HERE!!

kasi mama chance update lah..
memandangkan mama sedang cuba uuntuk rajin update..


jenis mama suka update kalau datang mood jer.
ntah kenapa modal mama kali ni gambar saya pula jadi mangsa




maaaa kenapaak gambar ini juga yang mama masukkan??
mama... nak buat sesuatu tu kene ada maksud dan memang bermanfaat..
jangan main update jer tapi pembaca yang baca tak dapat apa2.. tak dapat kesan yang positive..

cuba mama sebelum post sesuatu tu fikir dulu..

agak agak gambar ni sesuai tak.. orang lain yang tengok dapat Allah tak..?
memberi inspirasi tak..?
orang yang lihat dan baca dapat manfaat tak..??


camtu mama...

mama nii.. bukan tak tahu.. kadang sajaa jer..

penat lah Qaisara membebel..



haha ok sampai sini saja ya nakk drama monolog awak untuk mama.. TQ!

Alhamdulillah.. Ini bukan program mempromosi anak ya tuan2 puan2 sekalian..
itu hanya warm up! nak cerita sebenarnya baby saya ttu dah 4bulan punn! Subhanallahhh nakk cepat sungguh masa sekarang berlari lari.. dulu rasa nya masa tu lambat sangat.. macam mengesot ngesot haha

sini dekat dekat sikit.

haritu kan..


eh takyah cerita. korang ni belum cerita lagi dah kata bosan. dahlah. kita takyah la ceghita haha!!


ok. ok. serius erra. 
haritu ntah kenapa gatal jari rasa macam nak cari kawan blogger untuk memriahkan blog guwe yang seperti hangat2 nasi ayam nih.( siapa baca taik?! ni yang nak marah ni haha)






                                      **************************************





Diary Pink:

Harini adalah hari kedua selepas aku menagih bloglist baru di salah satu group blogger di facebook.. aku cari perempuan. Aku bercakap dengan diri aku.. aku mampu ker nak handle group baru lagi .? Aku sendiri jawab. Kan Allah ada.. InsyaAllah aku bisa.

"Siapa nak join group blog erra. Whatsapp erra ya." lebih kurang begitu bunyi ringkas nya. 

Dengan seperti sombong nya dan confidentnya aku menyerahkan no telepong ku bulat bulat di papan iklan group.

Dahlah nombor kau panjang tak kuasa orang nak save pening lalat cari kau nak join haha. Aku ber monolog sendiri. Saja aku nak test market. Sambil2 aku betul kan jadual ibadah aku dengan tuhan.. aku kata. Alaahh xde orang nak wasap pun xpelah.. aku pun bukan terlalu perlu diganggu sekarang.

Sejam berlalu.. krik2..
2.. jam.. berlalu.. krik2..
3jam.. seorang datang like..
4jam.. 2 orang datang like..


Selepas 7jam keatas bru ada yang meninggalkan komen komen..aku pun kebetulan tengah tidak sibuk.. so aku balas balas dengan bersahaja..
Tetibe sambil balas sambil buka whatsapp balas mesej masuk.. muncul seorang beri salam..

"Akak ada buat group blog ker..saya nak join?"




GROUP BARU NI TARGET AKU BUKAN LAH HANYA UNTUK BLOGLIST SEMATA TAPI 
AKU DAH NIAT KALAU MEMANG (solid,bersatu.kuat ukhwah)KOMPAK AKU NAK TERUS KAN DENGAN MEREKA.GROUP KEKAL.
SAMPAI SAMA SAMA JADI LEBIH SEMANGAT MENULIS DAN UPDATE BLOG.
JADIKAN BLOG LADANG PAHALA. TAK MUDAH TU. BUKAN SENANG.
KORANG JANGAN PANDANG SEBELAH MATA. BLOG ITU IBARAT KAU MENULIS SEBUAH KITAB YANG SAMPAI BILA BILA PUN BOLEH ORANG BACA DENGAN FREE! TAIP JE GOOGLE. SEGALA INFORMASI DARI BLOG KAU KELUAR. SERTA MERTA BOLEH DIJADIKAN RUJUKAN DAN PANDUAN BUAT GENERASI ANAK ANAK KAU KELAK. KAU TIADA TAPI PAHALA TETAP ADA . 

YA. MENGALIR. BEST KAN..? 
















       Selamat datang my new friend! 











"Bercerita lah sampai ke telinga keturunan kamu.sehingga mereka kenal kamu dan rasa kagum dengan Tuhan.." -www.errakyra.com



*sorry kalau bahasa rojak dengan bahasa jakarta haha :P Tq baca dan respon. yang baik dari Tuhan alhamdulillah.. 
























1 comment:

Shahida Dzulkafli said...

Perkongsian yang sangat menarik.. Semoga group erra akan suksea dan sentiasa dalam ukhwah yang baik..

TWEET TWEET