Oct 12, 2017

Apa itu DEWS INDONESIA MALAYSIA



Assalamaualikum.. 

YaAllah cintaa..  

Ok..  Tak tau nak start dari mana..  Tapi aku akan try cerita sampai aku penat menaip.. 

Harap2 apa aku tulis ni Tuhan pandu.. 

MasyaAllah..  Allah yang maha baik..  Allah yang mengaturkan semua..  Allah yang izinkan semua ini berlaku..








Press Release
Launching Komunitas DEWS (DE Woman Station)
(Inspiring Woman)
Minggu, 8 Oktober 2017

DE Woman Station (DEWS) merupakan komunitas yang menyatukan 2 Negara (Indonesia dan Malaysia), agar bisa saling berbagi, menghargai dan menyatukan perbedaan. Dalam kerjasama ini dibentuklah,  dalam satu Komunitas Hijabers yang dinamakan DEWS.


Berawal dari 4 tahun yang lalu,
DEWS (DE Woman Station) di  dirikan saat itu dengan niatan hanya untuk berkumpul untuk ibadah, pengajian, antar semua wanita agar mendapatkan inspirasi satu dengan yang lain, yang bertempat  di Jakarta, berawal dari kenyamanan akan persahabatan yang terjalin dan sama-sama saling memberikan pandangan tentang apa saja yang dilakukan para hijabers wanita di Jakarta dan juga Malaysia, yang pada akhirnya bertujuan untuk menjadikan satu komunitas hijabers agar dapat memberikan inspirasi untuk semua wanita.


Para anggota DEWS (DE Woman Station) terdiri dari berbagai macam profesi, latar belakang dan karakter yang berbeda untuk menjadi satu tujuan bersama untuk berkarya dan menyatu demi impian yang amanah dan istiqomah, yang akan menyatukan 2 negara Indonesia dan Malaysia.

Anggota DEWS (DE Woman Station) :

Dhilabekti
Erra Kyra
Riry Iskandar sebagai Public Relation
Meisya Nana sebagai Legal
Lina Abdullah sebagai Quality Control
Puput Eka sebagai Creative Design
Tisa Sierafina sebagai Make Up Enthusiast
Luqmi Kusumawardani sebagai MUA


DEWS (DE Woman Station) berharap dengan dibentuk nya ide ini yang berawal dari obrolan agar bisa saling bersilaturahmi dalam lingkup ibadah saja, tapi kini menjadi pandangan yang lebih besar, agar dapat menyatukan hobby semua wanita dan bisa berkembang, baik di dalam negeri sendiri ataupun negara lain.








Tepat tarikh 7hb oktober 2017 
Soft launching Komuniti erra(dan Dhila Bekti Jakarta) dirasmikan.. 


Kalau di Indonesia..  Bebas untuk realisasikan sebuah komuniti..  
Dan ini langkah peluang yang erra dan sahabat dekat Jakarta Dhila, mengambil keputusan sepakat untuk berkerjasama
mewujudkan satu komuniti berhijab tidak kira pelbagai gaya dengan pelbagai pemikiran dan karakter. 
InsyaAllah bergabung menjadi satu..
satu hati satu matlamat yang Allah redhai..  



Ya. memang sukar..  Tapi disitulah cabaran dan nikmat manisnya sebuah pertemanan persahabatan.. 






sesi makan bersama media2..




Nasi Tumpeng yang enak ini dari Instagram @tumpengmini boleh contact terus dengan mereka. 
sedappp..^^


briefing mak2..






Tq banget Anne Nita make up artis Malaysia yang sudah membantu touch up muka eden di Jakarta layan sanggup hadap muka eden yang tak semegah ni.. 
Alhamdulillah senang sekali dapat ilmu baru tentang make up dengan nya.. 






















DE WOMAN STATION
team bermula awalnya dengan sebuah persahabatan.
bukan sahaja dari (Erra)Malaysia dan (Dhila)Indonesia.
tapi Team inti penggeraknya dari kalangan sahabat2 semakin hari semakin kuat ukhwah silaturahminya.

Kak Meisya, Kak Lina , Riry, Kak Ani , K.Puput , Kak Tiesa











Semoga wujud nya komuniti DEWS  iaitu shortform daripada 
DE WOMAN STATION 
akan menginspirasi dan mengumpulkan wanita2 yang mahu bersahabat dengan Tuhan, menjalinkan erat ukhwah sesama ,saling berkongsi idea dan memperlihatkan attitude yang positive cemerlang.. Berjaya dunia akhirat.  Malaysia Indonesia. amin..



program apa nanti DEWS akan buat  dan siapa saja Team nya..?

FOLLOW INSTAGRAM : @de_womanstation





Bersama rakan media yang sudi membuat liputan tentang kegiatan kami.. TQ sebanyaknya buat sahabat erra. Dhila yang banyak membantu menaikan DEWS di mata media.. Semoga barakah dan 
DEWS  ,Dhila bisa terus maju laju jauh melangkah,dunia akhirat.. 
amin..



sesi bersama anak yatim.. part ni aku touching sikit lah.. jenis aku yang mudah cair hati ni tak boleh tengok anak anak yang tak ada mak bapa..  aku dengan diorang ni gelarkan diri kak ros.. senang! mudah je diorang ketawa! haha dengan aku2 sekali terhibur..

Kak ros sayang korang..
Actually macam2 plan time ni nak buat dengan kalian.. tapi entah kenapa.. bubar semua dalam ingatan.
tak dapat nyanyi banyak2 bersama sama..
bercerita lama lama bersama..


Semoga korang belajar rajin2 jadi orang yang berguna dan berjaya untuk negara bangsa dan agama ya...aminn..

nampak mereka biasa.
hakikatnya.

Mereka Generasi yang akan membangun negara kelak.
bakal menghiasi dunia dan membawa agama.

besar dimata Tuhan.




sesi temubual dan selawat.. 





sesi bagi makanan dan hadiah..semoga barakah dan doakan kami ya.. <3











Biar lah gambar pula berbicara.. 
mohon doa dari sahabat dunia akhirat diluar sana.. 

Segala yang berkaitan dengan politik dan negative kita block dan akan jauhkan.  

Kerana tujuan kami satu. 

"Love God,  Inspiring woman. 
Malaysia. indonesia. "




MAKEUP by: @makeupbyannenita
Lunch by: @tumpengmini
@pondokguelis
Restaurant by : @pondokguelis