Dec 26, 2017

REVIEW FILEM AYAT AYAT CINTA 2 BY ERRA KYRA



Salamat pagi dunia Salam rindu akhirat!!😍


Heeeyy yooouu
Kita bersiaran lagi


Im so excited! Huh berdebar2..
Apa kah yang akan aku nonton nanti

Bisik hati disaat kertas kecil petak tiket wayang masuk dikoyak tanda lulus untuk melangkah ke dalam panggung..

Dub dab..

Wey debar..

Kata orang cite ayat ayat cinta ni tentang poligami .. Eh entah. Erra mmg xpernah tengok .. Filem pertama je tak tengok haha..

Ok.. Iklan dah mula main..

Selepas 15 minit dung dang dung dang iklan dilayar..

Filem yang ditunggu2 pun bermula...



Wah..

Wuu...

Wehh...

Haha..

Wuyoooo...


Haha.. Ok .. Selesai cite!

Nak tau kisah filem nya...?
Kene tengok sendiri lah..
tak yah cuak sangat.. Jangan risau jangan takut.. Takde lah fokuskan sgt poligami tu.. Sbb dalam citer ni pun karakter suami tu memang jenis setia.. Memang jenis tak over .. Pendek kata.. Watak dia sangat menciri2kan semua idaman perempuan.. Even dia kehilangan (isteri nya Aisha hilang di palestin) dia setia menunggu sampai lah dia ditakdirkan Tuhan menemui sepupunya Aisha.. Dan mengahwini untuk kali kedua...



Cerita ni memang dramatik..
Banyak unsur keagamaan yang berbeza.. Unsur kekeluargaan.. Unsur persahabatan.. Comel lah.. Kira cukup rasa lah..

So..
Nak tahu apa yang cukup rasa nya tu.. Korang kene tengok sendiri..

Erra dah kasi hint2 sikit..sinopsis.. So tak aci lah nak kantoikan semua kann.. Hehe

Ok.

Bagi memantap kan lagi korang untuk pegi nonton..



Erra senarai kan 5 sebab kenapa kene tengok filem ayat ayat cinta 2 (AAC2)


1. Sebab permandangan, tempat dan latar belakang nya memang semua awesome! Yelaa shooting pun kat eropah kann..

2. Sebab comel dan banyak yang lucu2(lawak) nya juga.. Hehe erra suka

3. Geramm sebab dia takleh sedar selama dia duk ngan isteri baru nya.. Pembantu perempuan nya yang bertutup litup furdah adalah Aisha.. Grr seriuss geramm haha awar hang baik sangat Aisha.. Tapi.. Kalau korang tengok.. Korang akan rasa logik lah kenapa suami dia tak kenal hehe.. Haaa kene tengok.. Sian gile muka Aisha tu..

4.watak2 pembantu, pelakon tambahan dalam  filem ni semua power! Diorg even sebagai watak tambahan tapi memang real, hidup! Semuaaa.. syabass! Terutama hulusi(hehe sang pembantu) sebab lancang je bila kasi pandangan..kadang kelakarπŸ˜‚ jujur sangat

5. Pengakhiran cerita yang sungguh tidak dapat di tebak.. Tak dapat dibaca oleh pikiran kita.. Syabas again manoj punjabi! Briliant.. Erra suka citernya konsep yang idea lari dari biasa2.. Sungguh diluar kotak pemikiran.. Puas hati lah ending nya kalau erra lah haha.. Kelakar part ending perempuan israel tu dah jatuh hati kat fahri.. Tulah padan muka!πŸ˜‚ dan yang sedihh.. Huhuwuu... Haaaa tu tak bole cakap.. Tak suspen lah kalau story ..kann.. Tapi untuk rp 40000(rm14) okay sangatlah berbaloi menurut erra.. Dengan hidangan cerita yang sangat sangat menyentuh hati.. beri pelajaran.. Sempadan.. Dan penuh mesej tersirat...


Apa yang erra "dapat" dalam cerita ni?

Erra dapat belajar tentang "keindahan akhlak" dalam diri Prof.Fahri sang guru..



Alhamdulillah..!❤πŸ’•







TQ wardah kosmetik dan Moeslema.com kerana sudi memilih Erra untuk review filem best ni.. Memang tidak mengecewakan.. Terbaik..πŸ‘πŸ‘πŸ’•




⭐⭐⭐⭐ bintang erra kasi😍😘

Alhamdulillah.. terima kasih Tuhan.. <3 

No comments:

TWEET TWEET