Feb 8, 2018

DIGUGURKAN



Ini cara Tuhan..
Bila dia sayang hambanya..
Dengan tetamu saja,
Janji nya..
Adalah digugurkan segala dosa..

Sudahlah dosa digugurkan..
Ditambahnya pula rahmat Nya


Allah..




Bersama ibu2 dari Malaysia..
Tq mama angkat kesayangan Erra.. Datin Roshafizah😄😘

Mama Ros selalu jadi perantara kalau umey nak kirim barang ke erra.. Mama ni busy woman juga orang nya.. Selalu flight sana sini..Alhamdulillah selalu juga terbang ke Jakarta.. Erra kenal baik sama Mama ros , papa Zaki dan anak2 nya.. Semua selalu raikan erra kalau jumpa.. Tak salah rasanya sekali sekali kalau ke Jakarta Erra lah pula raikan..


Hobi 



Ada satu hobi ni kadang kadang gara gara hobi ni lah aku selalu salah faham dengan orang terdekat. Bukan niat nak susah kan diri sendiri, menunjuk atau nak mengharapkan apa apa.. Tapi memang kita suka.. Susah.. Susah nak betulkan hati orang agar bersangka baik.. Sedih kalau kene tegur nape erra excited sangat.berlebihan sangat..Erra rasa selagi suami izinkan dan ini hal yang Allah redha.. Erra tak peduli..

Memang dari kecil, ntah tak tahu kenapa.. paling suka kalau tetamu datang.. Biarpun sesen dlam poket aku akan usahakan sampai dia benar2 rasa bahagia dijamu disambut diraikan.. Baguslah.. Sekurang kurang nya dosa yang banyak ini ada cara digugurkan... Kadang kita menangis sebab rasa kita tiada apa yang nak dibanggakan.. Terutama didepan Tuhan.. Selalu persembahan solat didepan Tuhan serba kurang.. Mudah mudahan ini cara Tuhan agar aku diselamatkan.. Didunia dan diakhirat.. 






Bersama Datin Seri Jamilah yang berseri seri..💕 belajar dengan orang yang punya pangkat tapi tidak merasa diri dan suami nya hebat.. Walaupun berjasa dengan Negara..dan mendapat gelaran.. Tapi kata katanya.. "dunia ni takde apa erra, pangkat tu semua kita tak bawa mati..kita tak boleh sombong bongkak, layan orang semua kena sama..sebab kita skrg mungkin diatas.. Kita tak tahu esok hari.."
.
.
Allah.. Terkesan.. Indahnya sembang dengan orang orang yang bukan zahir je hebat.. Tapi hatinya juga.. .


Haa ini pula kak juju.. Dari blog www.juliajohari.com .. Sahabat perjuangan dalam KBBA.. Erra kenal lama dah dalam facebook dan group whatsapp.. Tapi baru kali ni berjumpa.. Masa sabtu yang lalu


Ya Allah.. Malu ngan Tuhan..



Allah yang baik kak.. Erra takde apelah.. Huhu.. Cemas kalau kakjuju dari blog www.juliajohari.com ni dah bersuara.. Erra kene istighfar saja.. Sebab kak juju lah sebenarnya yang baik.. Sebab tu lah dia tak nak nampak kekurangan Erra.. Dan sebab orang nya sangat ceria positive membuatkan Erra pun selesa dan gagah juga ingin ketemu dengan nya.. Kenal didunia maya lama.. Takkan ambil masa sekejap saja Erra nak berkira.. Cusss terus Erra meluncur menyapa kakJuju sekeluarga..
Alhamdulillah...


Setiap pertemuan semuanya tiada yang kebetulan..❤ TQ kak @mrsjuliajohari Finally ditemukan Tuhan kita disini.. Moga panjang umur kita jumpa lagi di Jakarta atau di Malaysia ya kak.. Erra suka baca coretan blog kak juju ni juga.. Cerita nya santai dan bersahaja..Yang terbaru di blog nya tentang Dia dan sekeluarga bermusafir 6hari di jakarta.. bestt.. erra pun tak pernah lagi buat entry khas jakarta macam Kakjuju buat haha.. huhu.. Terima kasih Tuhan.. hantar kan orang yang baik2 positive juga untuk Erra..





9 comments:

lusi said...

salam persahabatan

mamapp said...

wah bestnya jumpa rakan blogger

Julia Johari said...

SubhanaAllah, barakallah, terima kasih Allah sebab gerakkan hati Erra utk berjumpa dgn kak juju sekeluarga masa kami melancong ke Jakarta baru2 ini...risau mcm menyusahkan erra...erra ni sgt2 peramah, kalau duduk lama lagi mesti banyak erra nak cerita kan...x puas jumpa erra...rasa sedih plak dpt jumpa sekejap je...ada masa, ada rezeki...akak nak jumpa erra sekeluarga...nak jumpa anak2 erra yg comel2 tu...

Terima kasih sudi baca entry sis sampai habis...terharu...Allah sahaja boleh balas jasa erra...nanti nak pakai shawl yg erra kasi...kita selfie satu kali hehehe

Noriza Abdul Rahman said...

Seronoknya bile bertemu sesama blogger di luar kan? Memanjangkan silaturrahim

Erra Kyra said...

Iya.. Suka sangat.. Rasa teruja huhu

Erra Kyra said...

Alhamdulillah.. Tq juga kak juju sbb kakjuju gembira.. Dah buat erra juga secara tak langsung jadi sangat gembira... Muahhh pelukk dr jauh

Erra Kyra said...

Hehe biar makin semngat update blog😂

Erra Kyra said...

Salam perkenalan juga lusi😍

ninest123 said...

coach outlet store online
kate spade outlet
fitflops sale clearance
louis vuitton outlet online
coach canada
cheap jordans
ralph lauren uk
yeezy boost 350
moncler outlet
coach outlet online
mt0301