Mar 17, 2018

TEMPAT MAKAN DURIAN SEDAP DI KUALA LUMPUR . AMARAN BUAT HANTU DURIAN JANGAN SINGGAH!


Kuala Lumpur,  Dipercayai ada kelibat "HANTU DURIAN" merayap mencari durian di tengah kota metropolitan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur bertempat di Durian Bb Park. 

Hantu itu dipercayai berselubung seprti "hijab" seperti hantu yang telah insaf 

hantu ini bawa keluarga nya juga dari Jakarta 

sungguh hantu ini comel

Haha

Ok. ok.  Dah dah. 

Takyah nak merapu sangat erra. .

Astaghfirullahalazhimmmm

Hee

Istighfar erra istighfar. 

😂

*takyahla serius sangat. Baru nak merapu skit



Ni lah rupe hantu nyeee heee hee hee hee~
*sila seram



Serius lah.  Biji musang king dia kecik keteot! Isi dia padat ya Rabbii

Kuning dia..  

Waduh waduhh
Bikin rindu sama dia. 
Eh
Durian eh

Bukan cewek atau tudung sesape haha

*i know ada yg tersedak! 






Durian disini ada beberapa grade. 

Ibarat korang lah kat sekolah dulu. 

Ada yg kelas A
B
C
D
Dan E

Of course lah grade A lah paling dipandang kerana lebih comel.  

Eh silap. 
Lebih pandai. 

Hihi 
Tapi berbeza skitlah dengan durian ni. 



Bukan soal rupa

Tapi soal rasa. 

Rasa dia power. 
Isi dia memang beza. 
Walaupu. Luar tak lah gah mana. 
Terpeleot kemek sana sini. 
Itu tak masalah. 
Bukan juga soal berat sape (yang mana)  lebih berat atau ringan juga

Tapi. 
Ulang lagi. 
Soal dalaman nya. 
Rasa nya lebih berkualiti. 

Ha. 
Begitu lah. 

Ketegori durian durian ini. 


Musang King sekarang adalah ketua dari segala musang yang ada. 

Tak. 


Musang King adalah Durian raja dari segala Durian yang ada didunia sekarang. 


Kenapa di carta paling atas? 

Bau?  Takde. 

Rasa. Takyah cite. 
Padu! 

Tekstur? 
Macam mentegaa ui

Gas?  Takde. 
Memang power.  No kentut no Sendaw kalau dah lahap atau pi sungguh2 ratah durian ni. .

Huhu. 

Susah lah nak cite. 

Makin cite makin rindu dia. 

Makin cite makin terbayang haha

Tolong kirim ke Jakarta sekarang!  😅


Memandangkan durian ni power. 

Dan otak dalam masa yang sama  sedang fikir nak bagi hadiah ape 25hb ni adik aku nakkawen. 

Hmmm..mm
*angkat kening sebelah bibir kepit*

Ting! 

Mungkin aku bungkus durian tu jelah kasi
Haha rare sikit. 

Tolong hargai. 

Huhu

Durian skrang dah mahal 

Huhu

Jadi.  Dengan ini. 
Ku suggestkan. 
Nak datang tolong lah datang disaat anda betul2 tengah dapat duit gaji.. 😅

Tolong jangan datang dan berharap cuma nak lepas gian rasa secubit je. 

Kerana

Itu dosa. 

Itu akan jadi dosa tipu diri sendiri. 

Anda pasti akan nak lagi. 
Nak lagi. 
Nak lagi. dan.. lagi!







Nama tempat ni DURIAN BB PARK. 

memandangkan korang berada di sana.  Permandangan KLCC ni lah antara view terindah.  Tapi takdelah sedekat ini. 

View jauh.  Cuma memang jelas lah. 

Boleh lah acah2 makan durian sambil selfie dengan KLCC hehe.. .

Gambar mana? 

Gelojoh makan durian.  Haha tak senpat dah kamera ngap sekeping selfie ngan KLCC. 

Maafkan ana KLCC

Saya lebih teruja dengan durian daripada dengan kamu 😂😂


Masa korang makan kat sana ni nanti. 

Dia akan kasi tisu basah.  Mangkok.  Botol air.  Bantal tempat duduk dan restaurant ala2 tema durian. 

Gile gempak lah. 

SERIUS COMEL.! 

aku teruja lah di Malaysia dah mula ada tempat khas macam ni.. 

Serba durian tau. 

Ole2 pun semua bentuk dan rasa durian. 

Kalau berharap tetibe ada pelam pulak. 

Ko memang salah besar lah. 

😅😅😅

Takde bentuk dan rasa buah lain disini. 

Ni betul.  Amaran keras! haha





Ni baru sekilo lebih. . Sekilo rm70 kalau musang king. 

Kalau durian gred lain. 

Harga murah. 

Tapi! 

Jangan risau. 
Waktu tu erra cuba. ...


Not bad. 

Power. 

Apa yang power? 


Selain murah.  Manissssss jugaa ya ampunnnn



😩😭😭😭


Tolonglah makan yang murah tuuu

Sebab sedaappp jugaa

Tak mau kalah jugak depa ni

Manis. 

Memang pilihan atas pilihan jugak diorang taruk duran gred bawahan kat restaurant durian ni


Cuma tu lah

Kalau tekentut2 berbrup brupp perut penuh gas. .

Jangan lah korang bergaduh laki bini haha


So far...  Uhuks

Alhamdulillah kami tak macam tu...
😂😝😚😚

*Saja jela gurau ngan korang.. 



OK. 

sebagai penghargaan korang dah berjaya dihasut oleh Erra Kyra untuk pergi jangan lupa. . Untuk bergmbar di hp blog erra dengan owner durian bb park tu atau pun pekerja2 sana..  Maskot jugakk! !

Haha boleh lah i datang lagi mintak discount 😂😂😂


Semua mampu kalau memang direzkikan. .

Saya doakan semua murah rezki dan berjaya makan durian yang sedapp nii dengan penuh rasa hamba dan ber Tuhan.. .


Uhuhu... 

Okbai. 


Selamat mimpi dan mencari! 

15, Jalan Kamuning, Imbi, 55100 Kuala

Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala

 Lumpur, Malaysia




Suasana dari dalam. .
Siap boleh bungkus kedap udara.  Ole2 tersedia dijual juga.. Dan beraneka lagi jajanan ber asas kan durian Musang king..  Btw.  Bantal tu comel!  Pandai main kenyit mata. Setiap bantal buat muka lain2..huhu comel sangat.  Tu tak jual katanya. . 😄


Gambar suasana malam lokasi durian bb park KL dari depan. . Ada lembaga besar ice cream durian.  Rm 10 kalau beli ice cream tu.. 

Rasa?  

80% dari durian asli. 




Alhamdulillah.. 

Rindu Malaysia 

Bermakna rindu Umey

Rindu umey bermakna rindu pula durian 

Peribahasa baru guwe.  

😄





Sekian cerita dari hantu durian sampai sini.. 

Jangan lupa singgah.  Jangan lupa promot blog saya juga ya.  😂😋



Assalamualaikum.