Jul 26, 2018

BIRTHDAY ZAVIER RAMADHAN YANG KE 3 TAHUN

Heii youallss!!

Helo brother and sister!

Apamacam raya ok ker tahun nih?

Bahagia tak??

Haha mesti tak best kan selagi tak dapat cium mak pak kita huhu

Lelagi yang jauh nih..

Ok!  Kite takmau sesedih!

Sebab nak citew yang best jer!

Ok.  Yang mana dulu nih..  Haha

Banyak sangat dah nih erra ko pi skip

Kata nak buat sejarah buku diary lah apelah..

Ni helok jer biar berdebu..

Huhu

Aku perati je ko ni

"suka aku ke tak nih?! "

Haha

Sesungguhnya..  Blog kalau bisa berbicara mungkin dia begitu dah sikap nya😂

Amboi. Kemain.

Ok. Keep calm.. Sila fokus.

Ok.

20 jun 2018 haritu kan birthday abang Zav.

Achmad Zavier Ramadhan

yang ke 3 Tahun

Memang kali ni erra takde buat ape ape persiapan.

Tiba tiba
Tapi bila dengar kata mama nak buat open house. Oklah alang alang kita buat potong kek zavier.

Semacam dah jadi satu kewajiban kalau birthday tak potong kek tu rasanya macam tak sempurna.

Tiup lilin.  Hm dah out dah dari rundown program. Pakai topi bentuk cone tu pun ada terbaca sejarah. Allah dah nampak kan tu..  Takkan buat tak tau..  So kena kaji lagi lepas ni..  Kalau mmg sah.  Topi bentuk cone tu sejarah nya sangat bertentang dgn islam.  Kita outkan juga pasni.

Ok.

27hb. Comfirm

Di villa baru di Bogor.
Alhamdulillah..
Itu adalah Guest House Tahfidz Boarding school

Iya.  Kami punya tapi Allah kasi pinjam saja..
Bila bila masa Allah boleh ambil
.
Dan untuk digunakan sebnyak2nya manfaat buat para tamu yg hadir kalau ke bogor..

Boleh juga disewa.

Dan jangan risau.  Duit terus disalurkan kepada yayasan dan sekolah Tahfidz yang bakal didirikan..

Doakan niat murni ini...

Otomen!  Kek otomen!

Jerit abang Zav dengan girang bila tanya nak kek bentuk ape.
😂

Suka betul! skrg ni otomen dah naik carta meninggalkan upin ipin dibelakang.

Tetap.  Anak melayu.
Suka sangat juga dia tengok upin ipin..

Dalam hati..
"haaa baguss tengok upin ipin tauu..  Ko pon berasal dari situ.. " pandangan sinis mama sambil berhehe

Haha

Dah ade gaya sinetron lah pulak.
Ok.

Beli lah kek otomen.  Kalau bahasa lebih formal nya
Ultraman.

Demi superhero mama.
Momie pun belikan haha
(jimat mama disitu)

Papa pun izinkan buat party sikit..

Party anak2..makan2 sambil nasyid..
Sambil tamu datang sambil berkenalan.
Semua yang diundang adalah dari jiran2 tetangga kawasan2 situ juga..  Dan kawam serta keluarga terdekat..

Alhamdulillah..

Acara berjalan lancar sesuai dirancangkan..

Segala puji dan syukur..

Malu tak terkira..

Baiknya Tuhan..

Memudahkan acara ini untuk beri menjamu tetamu..

Makanan masyaAllah melimpah dan habis..
Berbagai2 pilihan..  Dan lebih power nya.  Bukan katering.  Semua makcik2 sedara2 yang bantu2 masak..

Dari pagi sampai malam..

Alhamdulillah.. Alhamdulillah..  Alhamdulillah....




CAMNE.. ok? mestilah okay. ='D 
 Erra belanja gambar jelah tau. sebab korang mesti boring dengar bebelan Erra haha



CUBAAN.. dah ke sejuta kali aku edit benda nih.. ntah lah. ni lastt. buruk pun buruk lah. nak cepat punya pasal..huhu Erra semua edit pakai APP di HP je..

contoh gambar yang membantu . ='D print dan tampal je sepah sepah kat acara tu.. kat segala mangkuk dan segala sekutu dengan nya.









Abaikan batery dah nyawa nyawa ikan tuh haha.. sekarang edisi throwback. Masa ni adalah masa paling paling kenangan terindah buat mama Erra . Hari Pertama menjadi sorang ibu..

Birthday abang.. setiap umur abang Zav bertambah ..mengingatkan mama pada entry ni.

http://www.errakyra.com/2015/10/zavier-persoalan-perasaan-persiapan.html



2 comments:

Sue Izza said...

Happy besday abg zavier hensem...moga terus besar jadi anak soleh...erra dan tudung kelepet berpisah tiada hahahaahha....ra villanya tu homestay ke?

Erra Kyra said...

Aminn tq ciksuee haha iyaa tduung ku suka sabotaj 😂😂😂 haah semacam homestay. Bilik tamu. Inn camtu.. Sebelah sekolah tahfidz