Jul 26, 2018

IDEA KREATIF SIMPLE UNTUK AKTIVITI ANAK ANAK DIRUMAH

IDEA SIMPLE KREATIF NI DIBAWAKAN KHAS OLEH MAK ANAK DUA.


heyy koranggg!!!
semangat tak bila tengok erra update lagi?! haha
tolong kata semangatt

oh ya.
mungkin entry posting kali ini erra akan banyak ketawa.Harap korang memahami dan
mampu untuk berikerjasama untuk ketawa juga.(walaupun tak kelakar haha)

ok.

tarik nafas!

cam biasa.

draft berlonggok menanti untuk Erra betulkan muqadimah! susun kata tunggang terbalik. susun kata terakhir. touch up mana yang perlu.last2! Entry macam ni jugak yang lepas dulu haha

Ini lah realiti seorang Erra Kyra.
sangat rumit. ingin kan kesempurnaan dalam segala hal. tapi serabut unta! hahah

dannnn

penyakit yang paling buat Erra sesak nafas sekarang ialah.

"PELUP*"
ok tak nak sebut . kang jadi doa lak.

seriusly Erra tu duluuu kala seorang yang sangat kuat daya ingatan haha
perasan la sikit=P


Tapi kan!
sejak Erra suka cakap.
"Alaaa lup*laaaa"
"ish..sukalah aku ni lup* lup*"
takut lup*lahh"
"Erra lup*laa"


itu mungkin perkataan selalu erra sebut.
dan.
Erra baru sedar.
kata kata yang sememeh sedikit berulang kali ko sebut dok sebut tulah akan menjadi DOA!
woi jadi DOA woi!!(jerit sikittt kat telinga sendiri ni huhuhu)



Takpe.

sejak aku insaf tu lah..

aku akan cakap.
"aku ingatlah sangat"
"mesti ingat punya.."
"gara gara ingat sangat lah ni"(padahal tengah lupa teruk)
"yaAllahhhh aku ingatttt harini ada event itu ini itu ini"(lupaaa tahap *****)



aku try tuk "doakan" diri aku balik hahah



harap tektik ni menjadi.


dannnn


aku dah bebel panjang.tak sedar.
tajuk utama belum pun ada kaitan hahah




HOBI AKU SEKARANG UNTUK ANAK ANAK DIRUMAH





bukan cuci baju!
bukan ajak main seremban
bukan jugak ting ting


tapi.



search colouring page yang korang suka dan kalau boleh gambar tak pecah

contoh nak tunjuk korang buat lah satu folder.. sambil tu pasanglah wallpaper komputer yang poyo sikit=P Allahhu! cemass


MEWARNA!!
yeahhh!!

haha
camne. surprise tak idea kreatif aku nih haha


serius lah. benda ni fun kot. sebab ko boleh kaler sama. kalau ko suruh dia main ultraman. memang sah sah lah asyik ko jer kena jadi raksasa. balik balik benda tu. naik pitam juga lah haha

alhamdulillah..
hobi baru ni.
dua beradik ini suka begaduh sambil mewarna *gelak nangis*

hahah
serius. ini betul.sweet.

  1. Langkah langkah nya ialah.BISMILLAH.
  2. BUKA KOMPUTER SEARCH GOOGLE. (blog Erra Kyra. acah je. search colouring /printable colour for kids/colouring doodle/dll)
  3. SAVE. dan jadikan satu folder. 
  4. Tekan suis ON PRINTER . Printlah!.kalau takde printer. masukkan banyak banyak dalam drive. print kat umah jiran kejap haha *ok tak lawak.
  5. siap untuk kasi depa kaler.
  6. .mak baru ingat baju belum jemur. dah pi jemur dulu *haha sedih kalau tak lawak jugak



OKBAI! harap korang terhibur!^^

IKLAN OH ya! JANGAN LUPA DAPATKAN JUBAH BAPA DAN ANAK LEBARAN HAJI DI ZAHEERA GALLERY JAKARTA SEKARANG!
Malaysia ONLINE SAHAJA. +60189584845

No comments: