Aug 19, 2018

Kenapa mesti mencipta nama menurut pandangan Erra Kyra







Erra cite kat mama,  mama tgk ni ada alphard gold..  Nnti erra nak cat keta erra kaler pink..  Pot pot.. Pot.. Pet..  Sekali kena se das.. 


Sambil dia berlalu pergi.. 
"depa takpa laki,  kalau perempuan yang buat..  Nak buat ape.. Nak cari perhatian?  Nak jual diri(tunjuk keta) ke..  Pot.. Pet..  Pot. Pet..  Ok. Fine.😅😅 (orang tua kata biasanya ada betul nya)



Kadang kita buat sesuatu untuk cipta nama.  Bila ada nama, insyaAllah rezki murah..  Cipta nama free boleh dengan berbagai cara.  Ya salah satu nya melalui kereta,  rumah,  penampilan..

  Kalau semua tu kita dapat capai,  dan disitu lah cara orang lebih yakin dan tertarik untuk join bisnes apa pun yg kita buka dan jalankan.. 

Dan satu lagi..

 Bila ada nama,  apa kebaikan kita,  benda positive yang kita cakap,kita buat akan menginspirasi orang lain..  Akan beri semangat, beri dorongan untuk jadi manusia lebih berjaya dunia akhirat...

(hmm walaupun yeerr. . Erra pun belum berjaya lagi. . Sekurg2nya pelan2 buktikan jadi lebih baik dari sebelum ni..)  


Pasal duit masuk.  Takyah cite tepi.  Diam.  
Pasal duit keluar.(belanja org/sedekah)  takyah cite tepi.  Pun diam.



Biar lah org(nitizen/musuh) meroyan.(mengata) itu jalan pahala free buat orang Berjaya. Itu cara Tuhan menutupi dosa kita yang lain yang sedia ada..

Biar lah org memuji..  Kembali saja pada Tuhan. Jangan biaqpi kembang sorang2.. Tak guna.  Hilang semua pahala. (selalu bebel kat diri sndiri nihh) 

Baik nya Tuhan.
Ok. Dah habis cerita dah. 
Pandai tak.  Hujah untuk keta pink erra nihh..??on tak.. On?? 😂 

Ok takyah cite keta kalau...  Nak beli satu bahagian daging lembu korban pun liat! 

Alhamdulillah,berkat rezki lebih erra dah buat korban.. Semangat berkorban!! 

#jomjoinbelidagingkorban

#selamatharirayakorban #berkorbanlebihdapatlebih #sayangilahlembukorban #tetibe #haha #hiduppink #diaryonline 
#errakyradotcom









No comments: