Apr 1, 2019

BTS GRAND LAUNCHING ZAHEERA GALLERY



"AKU PERNAH BERKATA PADA TUHAN..
TUHAN AKAN MUNGKINKAH PERISTIWA ITU AKAN BERLAKU(MOOD BERANGAN)"

"DAN HARINI... ALLAH BUKTIKAN KALAU HAMBA YANG HINA DAN LEMAH MACAM AKU BISA MEWUJUDKAN ANGAN ANGAN.."

"INI BARU PERMULAAN.....ERRA DAH SIAP BERHADAPAN DENGAN DUNIA FANA INI?"

"AKU......"

"AKU SEDIA.. SIAP.... DENGAN ..

BISMILLAH."

Dunia hanyalah jambatan menuju Akhirat...

 Selain dari cita cita ku meninggalkan dunia didalam keadaan terindah, 
bermanfaat untuk ramai orang..

FASHION
BISNES
PENDIDIKAN
MOTIVATOR
KEBUDAYAAN

juga cita cita terhebat yang ingin ku wujudkan..

kalini aku fokus dulu dalam dunia fashion dan bisnes

Aku tak harap sedunia perlu beli dan kenal barang aku 

aku cuma harap

sekecil apapun yang aku buat,tindakan aku moga Allah redha

dan selalu ada doa kedua orang tua ku yang hebat

dimana pun , saat apapun


selebihnya aku serah pada Tuhan..

aku akan gigih berusaha. 

Kalau tak berjaya.

ber erti Allah nak yang terbaik buatku dalam urusan lain pula

Kalau  berjaya

ber erti ini yang terbaik juga menurut Allah..

amanah yang harus di balas dengan ketaatan dan kesungguhan yang lebih berganda buat Tuhan dan orang orang di sekeliling ku...






 Hari itu telah tiba..

Jam 2 petang , Jakarta Indonesia
2 februari 2019

tiba lah dimana ..

Erra kecil pernah berangan..

"Umey.. umey.. kalau erra besar nanti.. erra nak ada butik sendiri. Nanti erra jemput umey jadi VVIP.. pastu umey datanglah tau dengan bunga.."

Haritu juga, sejarah erra kecil terimbau kembali.
tanpa erra duga. Tanpa umey rancang.(kebetulan umey ada lebihan stok bunga baru yang masih cantik )

Umey terbang bersama bunga2 nya.. dan di gubah dengan penuh cinta..
khusus untuk Hari lauching Erra Kyra di Grand Opening Zaheera Gallery 
milik erra juga.

Baik nya Allah.
kita minta bersahaja.. main main saja tapi Allah laksanakannya.





TalkShow

erra try contact sahabat designer yang dah mendunia ,selain erra kenal Dian Pelangi, erra kenal juga Kak jeny. Biasa dikenali Jeny Tjahyawati.

perkenalan bermula dari event Fashion Week Indonesia 3 tahun lalu..
Orang yang termasuk Super busy. busy yang "benar2" busy ^^

Alhamdulillah..
Kak Jeny mahu datang sebagai tamu talkshow Erra membahas
topik "Wanita masa depan"

dan undang juga sebagai Ambassador duta Hijab World Indonesia Founder
Hijraheart Amaliah Begum

sesi sharing bersama kak jeny dan Erra sendiri


  HI Tea

Dari Mie Acheh Dek Gam
Dapur icut catering
Nia cake


MUA

from kak Tiesa yang dah buat muka tetap segar bugar sentiasa didalam
kesibukan dan peluh yang melanda Lol. TQ kak dah menyelamatkan hari erra dengan pipi gebu di hari bahagia. =P
@bysierafeinmakeup

Tq juga mua , yang make up2 kan para model
@makeupbyaqs

erra suggestkan yang jenis cerewet dan memang suka make up sendiri better test mak up dulu..^^
sebab setengah orang tak sama citarasa dengan sentuhan.. tapi tetap kalau dari Mua yang make up hasil nya akan lebih tahan lama make up base nya. erra jadi teringin nak belajar make up yang boleh "stay" lama kat muka^^



MC

dari Riry sahabat DEWS Indonesia
Riry ni sangat talented bangett ..
so bagi kalian yang cari mc ala2 Aznil nawawi eh! macam indra bekti. boleh panggil Riry jadi Mc di Indonesia. Malaysia pun okayh! =D
@riry_rempong

Videography 

  Tq ipul sudi kena bebel2 hehe

dan hasilnya terima kasih banget bermanfaat dihari launching tersebut..
@voelkren
@gilanya_motret




SPONSOR :


 Goodie Bag


@errakyra_catalog
@Zaheeragallery_official
@Meisyanana_hijaby
@Nafeesa_by_maya_rh
@dhilaseries

Sponsor System & Props


@ilhamvisualMalaysia
@Bizkomm
@tunaliciousbintaro7

Website

@TholutRamadhan

Graphic Design

@Andalusartoriginals

Support by

@de_womanstation
@aliaaff
@Hhfcommunity
@transpartproperty
@gilanya_motret
@hijraheart
@momprenuercommunity



dan terakhir sekali..
BIG THANKS TO MY TEAM!
ZAHEERA GALLERY TEAM TERSOLID!




Sebelum hari launching tiba erra sempat call umey.. call ayah..
erra luah perasaan 'curhat"
Erra rasa macam down tetibe. ntah kenapa erra rasa sedih tak semena mena..

ada sahabat media yang dah erra anggap sahabat baik sendiri
tak nak bantu erra.
ok. erra merenung sejenak.

"dosa aku dimana Tuhan.. maafkan erra kalau erra ada salah.."

menitis air mata.. sudah lah beberapa hal kerja masih belum settle2..
dengan suami pula tiba2 berubah jadi orang paling manja didunia haha
(takpe i suka jer haha) cuma timing tak kena.
so erra sedaya upaya apa2 dahulukan dia.kuatkan dia. kerna erra tahu saat tu dia juga lemah. perlukan erra sentiasa..huhu

erra terlalu menjaga hati orang sampai sedar2 rupanya hati sendiri ini dilukai..
aku doakan saja. dan anggap ini kifarah untuk menggugurkan dosa dosa..

mungkin dosa yang tanpa sedar aku telah buat..

ia tetaplah dosa . tetap perlukan penebusan.

setelah aku call umey ayah.

aku tenang. kembali senyum senang.

kunci nya ialah

''STAY CONNECTED DENGAN TUHAN"

yang bisa menyelamatkan sebuah hati yang gundah adalah
Tuhan.
soal hati serah saja pada yang pakar. kembali lah mendekat dan fokus Dia, nescaya.. semua masalah yang kita rasa masalah sebenarnya bukan lah masalah.. tapi habuk yang tumpang singgah..
kita bersihkan saja perlahan lahan.. jangan biarkan ia benar2 menjadi dekil ,kotaran degil yang
susah untuk pergi lagi.



siapa sangka.. tepat 2 hari sebelum acara.
Signboard selamat dipasang megah.
datang tangan2 yang mahu membantu
volunteer untuk bantu acara
dari urusan makanan sampailah sponsor2 hdiah dll..

dan aku memang dah ber habis habisan budget untuk production , dan tak terfikir dah lagi pasal siapa tukang photo2 untuk acara nanti..
tiba dapat mesej..

"kak erra.. kami dari komunitas photographer nak datang acara nak bantu foto2 kaan boleh?'

Allah..

sujud . syukur .

bahagia.

bertambah yakin erra

kalau silaturahim memperpanjang rezki

berkat sahabat juga.

Ada saja cara Tuhan untuk mempertemukan solution.

selesai satu bab.

 eh datang satu lagi bab.

huwarghh..

*bersambung...

"Bu erra. apa harapan erra kedepan untuk bangsa ini..?"


InsyaAllah saya akan..

*sambung part 2.  Tetamu media barakah , hadiah dari Allah