Jul 19, 2019

KEBAIKAN ALQURAN UNTUK IBU DAN ANAK MELALUI PENGALAMAN .MASYAALLAH...








Selamat pagi koranggh!!😍😍😍

Nak sharing satu benda, satu hal yang beri motivasi untuk erra terus semangat hidup adalah beliau...

Masa kecik kena paksa baca Quran itu biasa..

Yang lebih biaasa... Kalau umey ngaji, erra suka menyibuk tidur kat sebelah umey ngaji.

Sedap jer rasa macam kena dodoi..

Sekarang camtu juga erra try buat untuk Zavier dan Zaheera..

Dengan harapan mereka juga seronok rasa didodoi😂

Effect baiknya adalah ..
Kita jadi cinta AlQuran..berkat ibu kita yang sederhana itu buat kita semangat nak baca AlQuran sedap2, dayu2, laju2 lancar macam kereta api tu..

Kadang motivasi tu bukan dari kata2 tapi dengan sikap kita as a mom.

Bila gagal baca seminggu dua, terus rasa dah gagal jadi mak.

Sebab rasa lain. Bila dah buat tiba2 tinggalkan.

"Padahal,
Satu hari satu halaman saja.."
(selalu bebel kat diri sendiri)

Boleh cuba.

Terutama buat ibu yang sedang menyusu dan hamil.Anak dalam kandungan pun insyaAllah lebih2 lagi memerlukan "nutrisi khasiat suara ngaji mak"

Keluar anak nanti, pelbagai perkara ajaib yang kita rasakan..

1. Selepas bersalin cepat baik(sembuh)
2.anak behave.mudah tidurkan. Mudah lena tidur malam.
3.anak insyaAllah cerdik
4.anak menurut kata
5.anak sihat jasmani dan rohani nya insyaAllah
Dll kebaikan..(berdasarkan pengalaman lahirkan dua anak..)

Sebab apa.

Berkat AlQuran. Bukan sebab kita. Sebab Allah bantu mudahkan..

Mudahan Zavier dan Zaheera juga praktikkan sama pada anak depa huhu..
Cinta AlQuran.❤

Kita jahat camne pun , berkat ada sayang AlQuran. jiwa kita masih sama. Rasa berdosa, rasa hamba,rasa ingin baiki diri selalu tanpa jemu. Rasa diperhatikan Allah. Maka seburuk apa perangai anak kita, pasti akan kembali ke jalan fitrah..


Kuasa Al Quran.⚡

#satuharisatuhalamanchallenge



1 comment:

Nani said...

Masa kecik kecik, saya suka dok dengar nenek mengaji,kadang2 sehingga tertidur sebelah nenek.