Jul 22, 2020

TUTORIAL | CARA MENCANTIKKAN CASING HP | CASING HP KAWAII HARAJUKU UNTUK LEBARAN HARI RAYA, PESTA, EVENT

Hai koranggss 

Ikut step dibawah bagi yang suka dan ingin mencantikkan sendiri casing HP nya..

1.Casing polos/kosong Silikon



2.Susun dan Imagine sesuai keinginan dan fotolah sebagai Rujukan




Kira2 akan jadi seperti ini ya .


3.Sediakan kain flanel (yg bekas pun takpe means yang sisa2 kain pun takpe.potong untuk sesuai ukuran keliling tengah renda/reben/pita




4.Cari Ring ukuran besar(Saya guna Ring untuk Hijab/tudung) dan ikatlah ditengah nya lilit2 dengan benang dan ikat berkali kali sehingga tak mudah tanggal.


5.Bila dah ikat benang. Sekarang tutup bahagian benang tadi dengan Kain flanel yang sudah dipotong tadidan gamlemkan dengan Glue Guns /pistol lem,gam



6.Ambil aksesoris besi lain nya.saya guna huruf E dari keychain lama saya.Jangan tampalkan terus ke Case HP nya sebab akan mudah tanggal.jadi tampalkan ke kain flanel dulu ya. Baru lebih tahan lama.



7.Ok dah boleh touch up lagi sehingga menjadi sesuai keinginan dan keindahan mata dengan batu2 fake swarozki diselangi dengan batu swarozki asli..😂


Tadaaaaa!!


Jadi dahh... Boleh lah uolls letak tali hp cantik (tasbih) pula sebagai penyeri..Boleh dah keluar rumah ke pesta wedding atau event2 dengan Casing Baru Kawai cantik ini..Ala2 tema Harujuku pun ya juga sekilas kan..😅


Semoga terhibur dan dan bermanfaat bagi yang suka DIY dan yang ingin mencuba hobi baru ini.. Senang sangat.. Serius cantik sangat cincin hijab tu bila kita sarung ke jari macam kita pakai cincin sambil pegang HP.haa two in one fungsinya. Boleh untuk holder dan sebagai penyeri jari gitu...Oklah..sekian dulu untuk hari ini..




Full video soon... Di Channel ERRA KYRA 
TQ KORANGGS.. 
Moga terhibur..
Daaa~

5 comments:

Nadia Johari said...

Peegh memng cntik

Fiza Aizzawa said...

Cantiknya DIY cover henpon..

Ai said...

Halaa halaa comelnya casing.

tarmizi said...

Apasal video x boleh play

Izyan Balqis said...

meriah betul hiasan casing nya. cantik!