Aug 17, 2020

NGOBROL/SEMBANG SELALU DENGAN ALLAH | LUAH PERASAAN | SAHABAT SEJATI

 NGOBROL/SEMBANG 


Allah Maha faham kita tapi kita kena juga lebih pandai luah perasaan/curhat(curahan hati) dengan Nya 


Ceritanya begini..


Kadang suka ketawa sendiri..punya lah terlalu excited dan happy kalau Allah tu seakan macam mengajak komunikasi dengan kita..


Pasti kalian/korang jg selalu m ndapat stuasi seperti ini..😄 apa kita teringin, Allah kirim tanpa basa basi/agak agak..


Apa yang kita nak dapat 

Dah betul cuma mgkin tak lah 100% sama seperti yg kita mahukan..walaupun hakikatnya Allah dah tunaikan.. 


Teringin sgt dah lama nak makan salted Egg dari Singapore.. tahlah takde ngidam apa pun.. cuma hati lah suka kata.. nak beli kat sini mahal. Isi xbanyak mana. Lebih baik duit belanja keperluan lain.. jd macam abaikan jelah hasrat hati tu..


Tiba2 client Erra Kyra Couture Fashion Design ,  call.. dia tanya. 


"Erra makan tak salted egg dr singapore ,saya ada beli lebih ni"


YaAllah terkedu


Sy jawab iya..tapi selagi tak sampai kat tangan sy tak nak lah terlalu berharap.. kadang bila berharap dengan manusia dah lain ceritanya. Takut hujungnya kecewa. 


Excited campur biasa2 saja tak tahu nak cerita😂


Taklama sampai paket/parcelnya


Bila buka masyaAllah 3 bungkus dan sama jajan lain.


Mungkin kalau ini bukan Salted Egg Singapore takde lah juga beria nak cerita panjang begini.xde la beria nak post.suka simpan sendiri.


Sambung lagi...


Happy.. yaAllah..anak anak apatah lagi


Dh betul dah dr singapore cuma keropok nya brand lain😂


Pastu geli hati sorang2 ..saja balas bercanda/gurau dengan Nya.. 

"Allah..adakah kerna saya tak pernah cerita merek/brand apa.." 😂😅

Rasa macam Allah sedang tersenyum dlam nikmat dia nak uji kita..pandai tak bersyukur..huhu


Sy juga faham..


Allah sedang sayang..


Allah sedang menghantar mesej sesuatu..



Minta lah apa saja padaNya.. ngobrol..kita sembanglah ,ceritalah 

Dengan lebih detail..spesific.. Allah suka kita bicara dengannya lebih sering ..dan lebih lama.. ❤️💕


yakinlah..Bila kita extra dengan Allah, ketenangan dan kebahagiaan nanti juga Allah akan bagi extra.. distuasi apapun..keadaan apapun.


-E



2 comments:

Nadia Johari said...

Betul..pasti ada ganjarannya

Ai said...

Kena selalu ingat untuk jadikan Allah yang no 1. Tapi as manusia selalu lalai. hurmm.